• سه‌شنبه / ۶ تیر ۱۳۹۱ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 91040603675
  • منبع : نمایندگی سمنان

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی استان:

بالغ بر 367 هزار دام مازاد بر ظرفیت مراتع در سمنان وجود دارد

بالغ بر 367 هزار دام مازاد بر ظرفیت مراتع در سمنان وجود دارد

ایسنا/سمنان رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری استان از وجود 367 هزار واحد دامی مازاد بر ظرفیت مراتع در این استان خبر داد.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری استان از وجود 367 هزار واحد دامی مازاد بر ظرفیت مراتع در این استان خبر داد.

به گزارش خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، "مهندس علی اصغر جلالی" با اعلام این خبر افزود: بر اساس پرونده‌های ممیزی مرتع تعداد 8850 خانوار دامدار در مراتع استان شناسایی شده که کل دام موجود و مجاز مراتع استان به ترتیب نزدیک به یک میلیون و 471هزار و185 و یک میلیون و 104هزار و 676 واحد دامی برآورد شده است.

وی کمبود مراتع میان بند و بهره برداری مراتع استان به شکل سنتی و روستایی را از مشکلات مراتع استان عنوان کرد و چرای طولانی مدت و فشار چرای دام در مناطق ییلاقی را بیشتر از سایر مناطق دانست.

به گفته جلالی، اجرای برنامه‌های آموزشی و ترویجی برای استفاده صحیح و اصولی از مراتع، اجرای برنامه‌های اصلاحی و احیایی مرتع در راستای افزایش ظرفیت مراتع می‌تواند گامی برای بهبود وضعیت مراتع استان و کاهش دام مازاد بر ظرفیت مراتع استان باشد.

وی هماهنگی با سایر دستگاهها از جمله امور دام در راستای اصلاح نژاد دام، تبدیل دام کوچک به بزرگ و نیز بهبود وضعیت گله را در کاهش وابستگی دام به مرتع مهم دانست و تصریح کرد: هماهنگی با مدیریت زراعت جهاد کشاورزی استان برای افزایش تولید علوفه غیر مرتعی که ماحصل آن کاهش وابستگی دام به علوفه مرتعی خواهد بود، می‌تواند در بهبود وضعیت مراتع استان و کاهش دام مازاد بر ظرفیت مراتع موثر باشد.

رئیس اداره مرتع منابع طبیعی و آبخیزداری استان برنامه‌ریزی برای مدیریت چرا، کنترل ورود و خروج دام در مرتع، راه اندازی تشکلها و تعاونیهای مرتعداری و نیز افزایش مشارکتهای مردمی در اجرای برنامه‌های مرتعداری را در مدیریت مراتع استان حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: کاهش واگذاری‌های اراضی ملی به متقاضیان و استفاده چند منظوره از مرتع با توجه به پتانسیلهای موجود کشت گیاهان دارویی، زنبورداری، آبزی‌پروری، اکوتوریسم و غیره در نتیجه تغییر معیشت بهره برداران خواهد بود.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha