يك متخصص تغذيه ضمن تاكيد بر اينكه مصرف آبميوههاي فلهاي و سنتي در فصل تابستان به هيچ وجه توصيه نميشود، گفت: آبميوه بايد بلافاصله مصرف شود زيرا نگه داشتن آن در تمام اين شرايط بار ميكروبي دارد و براي افراد ضعيف و به ويژه كساني كه زمينه ابتلا به برخي بيماريها را دارند مناسب نيست.
خديجه رحماني در گفتوگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره مصرف سبزيها و ميوههاي تابستاني توضيح داد: خداوند هر ميوهاي را متناسب با فصل آن به ميزان فراوان در دسترس قرار داده است.
وي ادامه داد: معمولا ميوههاي تابستاني نسبت به ميوههاي زمستاني آب بيشتري دارند.
اين متخصص تغذيه ضمن تاكيد بر مصرف هر چه بيشتر سبزيها و ميوههاي تابستاني در روزهاي گرم سال، اظهار كرد: يك ميوه هر چقدر رنگ دانههاي بيشتري داشته و پررنگتر باشد، مفيدتر است.
عضو هيات علمي انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي درباره نحوه و ميزان مصرف ميوههاي تابستاني عنوان كرد: اگر در شرايط عادي روزانه بايد 5 واحد سبزي و ميوه مورد مصرف قرار بگيرد، اين ميزان در فصل تابستان بيش از 5 واحد خواهد شد كه 6 تا 10 واحد توصيه ميشود.
وي ادامه داد: درباره سبزيها، نيم ليوان سبزي پخته و يا يك ليوان سبزي خام كه معادل يك پيشدستي سبزي خوردن است به عنوان يك واحد از سبزيها در نظر گرفته ميشود و يا اينكه نيم ليوان از آب سبزيجات به عنوان مثال آب هويج به عنوان يك واحد از سبزيها تلقي ميشود.
رحماني با اشاره به اينكه ميوهها به علت قندي كه دارند معيارهاي مصرف متفاوتي با سبزيها دارند، اظهار كرد: نيم ليوان از ميوههاي تابستاني چون توتفرنگي و گيلاس به عنوان يك واحد تلقي ميشود. اما اگر ميوههاي بسيار شيريني باشند، نظير انگور، يك سوم از يك ليوان معادل يك واحد در نظر گرفته ميشود. در مورد ميوهها نيز روند همينگونه است. اما آب هندوانه كه آب بسيار زيادي دارد، يك و يك چهارم ليوان معادل يك واحد تلقي ميشود.
اين متخصص تغذيه با تاكيد بر اينكه نبايد در مصرف ميوههاي پرقند، افراط كرد، اظهار كرد: اگر بناست در تابستان روزانه هفت واحد از ميوهها و سبزيجات مورد استفاده قرار بگيرد، توصيه ميكنيم سهم بيشتري به سبزيها و سهم كمتري به ميوهها اختصاص يابد.
وي همچنين اضافه كرد: مصرف واحد ميوهها نبايد پشت سرهم صورت پذيرد، بلكه بايد در فواصل ميان وعدههاي غذايي مصرف شود.
انتهاي پيام
نظرات