يك کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان خراسان جنوبي با اشاره به اینکه زیره، قویترین ضد نفخ گیاهی است، گفت: زیره به هضم غذا کمک میکند و تشنج و لرزشها را از بین میبرد.
الهام تاجریزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، گفت: خاصيت ضد عفوني كننده زيره سبز ميتواند در افزايش ايمني بدن موثر باشد، به همين دليل يك ماده غذايي مفيد براي درمان آنفلوانزا به حساب ميآيد.
وی افزود: زیره گياهي علفي و چند ساله است، برگهاي بالايي نخي شكل وبدون دمبرگ، گلها سفيد وكرم با آرايش چتري، بذرهای آن شبيه زيره سبز بوده ولي عطري قويتر دارد.
اين کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان گفت: زمان برداشت مرحله اول از بدو تشکیل میوه شروع میشود ( از اوایل مرداد میوهها میرسند) در این مرحله ساقههای گلدار جدا میشوند، در مرحله دوم صبح زود یا بعد از ظهر برداشت نهایی انجام میگیرد.
تاجریزی اظهار کرد: زیره در دو نوع سبز و سیاه موجود است که اگرچه ویژگیهای تغذیهای نسبتا مشابهی دارند، اما تفاوتهایی دارد.
وی درخصوص انواع زیره، گفت: دو نوع زیره با نامهای زیره سیاه و زیره سبز میشناسیم که نوع سیاه آن با نامهای زیره "کرمانی" و زیره "کوهی" و نوع سبز آن به نام "کراویه" معروف است.
کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان تصریح کرد: زیره سیاه، باریکتر و عطر بیشتری دارد اما زیره سبز حجیمتر و عطر کمتری دارد.
تاجریزی افزود: از زیره استفادههای مختلف غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی میکنند.
اين کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان با بیان اینکه زیره دارای کالری است، ادامه داد: ۱۰۰ گرم از آن ۳۷۰ کیلوکالری انرژی دارد.
تاجریزی گفت: زیره سبز از ادویههای بسیار قدیمی و پرمصرف در صنایع غذایی بوده و به علت داشتن اسانس ملایم، گرم و خوشبو، به طور مستقیم در بسیاری از غذاها مصرف میشود.
وی افزود: از زیره در تهیه نانهای محلی و صنعتی نیز استفاده میکنند و همچنین آن را برای نگهداری انواع کنسروها و گوشتهای قرمز و سفید به کار میبرند.
کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان خاطرنشان کرد: زیره سبز قدرت مقابله با انواع آلودگیهای باکتریایی و قارچی را نیز دارد و برای همین در صنایع غذایی مورد استفاده فراوان قرار میگیرد.
انتهاي پیام
نظرات