• شنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 91032010859
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

زیره، قوی‌ترین ضد نفخ گیاهی

زیره، قوی‌ترین ضد نفخ گیاهی

ایسنا/خراسان جنوبی يك کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان خراسان جنوبي با اشاره به اینکه زیره، قوی‌ترین ضد نفخ گیاهی است، گفت: زیره به هضم غذا کمک می‌کند و تشنج و لرزش‌ها را از بین می‌برد.

يك کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان خراسان جنوبي با اشاره به اینکه زیره، قوی‌ترین ضد نفخ گیاهی است، گفت: زیره به هضم غذا کمک می‌کند و تشنج و لرزش‌ها را از بین می‌برد.

الهام تاجریزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، گفت: خاصيت ضد عفوني كننده زيره سبز مي‌تواند در افزايش ايمني بدن موثر باشد، به همين دليل يك ماده غذايي مفيد براي درمان آنفلوانزا به حساب مي‌آيد.

وی افزود: زیره گياهي علفي و چند ساله است، برگهاي بالايي نخي شكل وبدون دمبرگ، گلها سفيد وكرم با آرايش چتري، بذرهای آن شبيه زيره سبز بوده ولي عطري قوي‌تر دارد.

اين کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان گفت: زمان برداشت مرحله اول از بدو تشکیل میوه شروع می‌شود ( از اوایل مرداد میوه‌ها می‌رسند) در این مرحله ساقه‌های گلدار جدا می‌شوند، در مرحله دوم صبح زود یا بعد از ظهر برداشت نهایی انجام می‌گیرد.

تاجریزی اظهار کرد: زیره در دو نوع سبز و سیاه موجود است که اگرچه ویژگی‌های تغذیه‌ای نسبتا مشابهی دارند، اما تفاوت‌هایی دارد.

وی درخصوص انواع زیره، گفت: دو نوع زیره با نام‌های زیره سیاه و زیره سبز می‌شناسیم که نوع سیاه آن با نام‌های زیره "کرمانی" و زیره "کوهی" و نوع سبز آن به نام "کراویه" معروف است.

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان تصریح کرد: زیره سیاه، باریک‌تر و عطر بیشتری دارد اما زیره سبز حجیم‌تر و عطر کمتری دارد.

تاجریزی افزود: از زیره استفاده‌های مختلف غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی می‌کنند.

اين کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان با بیان اینکه زیره دارای کالری است، ادامه داد: ۱۰۰ گرم از آن ۳۷۰ کیلوکالری انرژی دارد.

تاجریزی گفت: زیره سبز از ادویه‌های بسیار قدیمی و پرمصرف در صنایع غذایی بوده و به علت داشتن اسانس ملایم، گرم و خوش‌بو، به طور مستقیم در بسیاری از غذاها مصرف می‌شود.

وی افزود: از زیره در تهیه نان‌های محلی و صنعتی نیز استفاده می‌کنند و همچنین آن را برای نگه‌داری انواع کنسروها و گوشت‌های قرمز و سفید به کار می‌برند.

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی استان خاطرنشان کرد: زیره سبز قدرت مقابله با انواع آلودگی‌های باکتریایی و قارچی را نیز دارد و برای همین در صنایع غذایی مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha