• چهارشنبه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۱ / ۲۰:۴۵
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 91031709975
  • منبع : ریاست جمهوری

در ديدار با نخست وزير چين

احمدي‌نژاد: غربي‌ها در مذاكرات با ايران به دنبال بهانه‌جويي و وقت تلف كردن هستند

احمدي‌نژاد: غربي‌ها در مذاكرات با ايران به دنبال بهانه‌جويي و وقت تلف كردن هستند

رييس جمهور با تاکيد بر اين كه يقيناً جهان نيازمند نظمي جديد و عادلانه است، اظهار كرد: نظم حاكم بر جهان در حال تغييراتي عميق و سريع به سوي نظمي عادلانه است كه معتقدم اين روند نيازمند روحيه‌اي برآمده از روحياتي شرقي است و در اين راستا چين مي‌تواند نقشي مفيد و سازنده در مسير اين تغييرات ايفا كند.

رييس جمهور با تاکيد بر اين كه يقيناً جهان نيازمند نظمي جديد و عادلانه است، اظهار كرد: نظم حاكم بر جهان در حال تغييراتي عميق و سريع به سوي نظمي عادلانه است كه معتقدم اين روند نيازمند روحيه‌اي برآمده از روحياتي شرقي است و در اين راستا چين مي‌تواند نقشي مفيد و سازنده در مسير اين تغييرات ايفا كند.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدي‌نژاد بعد از ظهر چهارشنبه به وقت محلي در حاشيه دوازدهمين اجلاس شانگهاي در پكن در ديدار ون جيابائو، نخست‌وزير چين، روابط دو ملت را ريشه‌دار در عمق تاريخ و همواره صميمي و دوستانه توصيف كرد و گفت: روابط ايران و چين به ويژه در 40 سال اخير همواره رو به پيشرفت و در حال گسترش بوده است و جمهوري اسلامي ايران اين مسير را به عنوان يك راهبرد اصولي در روابط خود با چين دنبال كرده است.

او ضمن ابراز خرسندي از پيشرفت‌هاي چين و موفقيت‌هاي دولت اين كشور در حركت موفق به سوي پيشرفت افزود: هيچ نكته منفي در سوابق روابط جمهوري اسلامي ايران و چين وجود ندارد و ايران بدون هيچ محدوديتي علاقمند به گسترش همه جانبه روابط خود با اين كشور است.

احمدي‌نژاد با‌اشاره به توافق رييسان‌جمهور دو كشور در سفر قبلي خود به چين براي افزايش سطح مبادلات تجاري دو كشور به رقم 200 ميليارد دلار در طول 10 سال اظهار كرد: با همكاري‌هاي تنگاتنگ و مراودات گسترده مسوولان دو كشور به نظر مي‌آيد اين هدف خيلي سريع‌تر محقق شود چرا كه حجم مبادلات تجاري دو كشور در سال گذشته به رقم 45 ميليارد دلار رسيد و با توجه به ظرفيت‌ها و زمينه‌هاي فراوان گسترش همكاري‌ها و مبادلات دو طرف و نيز سرعت مطلوب پيشرفت در دو كشور، اين هدفگذاري يقيناً محقق خواهد شد.

رييس‌جمهور با‌اشاره به اين كه در عرصه همكاري‌هاي علمي و فن‌آوري گام‌هاي بسيار مفيد و رو به جلويي از سوي دو كشور برداشته شده است، تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران براي گسترش حضور خود در فضا دارد تصميماتي جدي و برنامه اي مفصل داشته و در اين زمينه علاقمند به افزايش همكاري ها با کشور چين است.

وي همكاري‌هاي دانشگاهي را يكي از زمينه‌هاي بسيار مناسب براي گسترش تعاملات تهران ـ پكن برشمرد و خاطر نشان كرد: ايران به دنبال افزايش كرسي‌هاي مطالعات چين است و همكاري ها در اين بخش يقيناً تاثير سازنده اي در گسترش تمامي مناسبات دو جانبه خواهد داشت.

او با‌اشاره به رشد فزاينده سطح همكاري‌هاي دو جانبه ايران و چين طي سالهاي اخير، گفت: در برخي بخش ها از جمله بخش‌هاي مالي و مبادلات تجاري موانعي در سيستم اداري و بوروكراسي دو طرف وجود دارد كه بايد با شناسايي آنها و تدابير مناسب اين مشكلات نيز برطرف شود تا سرعت گسترش روابط بيش از پيش افزايش يابد.

احمدي‌نژاد با‌اشاره به علاقمندي جمهوري اسلامي ايران براي افزايش سرمايه گذاري در چين و همچنين افزايش حضور فعالان اقتصادي و تجاري چيني در ايران افزود:‌ ايران و چين مي توانند در روابط اقتصادي خود پول‌هاي خارجي را حذف كرده و مبادلات خود را يا با پولهاي ملي و يا از طريق تهاتر انجام دهند كه اين موضوع تاثير زيادي بر تسهيل افزايش سطح روابط خواهد داشت.

رييس‌جمهور به آمادگي كشورمان براي انعقاد قراردادهاي بلند مدت در بخش انرژي با چين نيز‌اشاره كرد وافزود: جمهوري اسلامي ايران براي تسهيل مبادلات انرژي با چين آمادگي دارد تا در بنادر جاسك و چابهار، محموله‌هاي خريداري شده از سوي چين را تحويل دهد.

احمدي‌نژاد تحولات و مسائل افغانستان را موضوعي مشترك براي جمهوري اسلامي ايران و چين عنوان و تصريح كرد: مسائل افغانستان بر امنيت ايران و چين تاثير گذار است و دو كشور مي توانند با تدابير و اقدامات خود تحولات اين كشور را به نفع افغانستان، ايران و چين رقم بزنند.

او با تاكيد بر لزوم همكاري‌هاي مشترك اقتصادي ميان ايران، چين و افغانستان به عنوان يكي از راهكارهاي حل مشكلات افغانستان خاطر نشان كرد: ناتو امروز به دنبال توسعه جغرافيايي خود به سوي شرق بوده و ايران و چين از اهداف اصلي آن‌ها در اين مسير هستند؛ از منظر تاريخي نيز توسعه‌طلبي ناتو تهديدي براي ايران و چين محسوب مي شود و گسترش و تحكيم روابط دوجانبه در حقيقت تقويت و استحكام بخشيدن به جبهه مشتركي است كه ايران و چين در آن قرار دارند.

وي با تاكيد بر اين كه زندگي و روال اداره امور در افغانستان بايد به سرعت به حالت عادي بازگردد افزود: ‌اين موضوع نياز به حمايت و همكاري با افغانستان در روند بازسازي اين كشور و ايجاد ثبات در آنجا دارد.

احمدي‌نژاد تصريح كرد:‌ دوستان افغانستان بايد به دولت اين كشور كمك كنند تا همه امور مديريتي در اين كشور توسط دولت صورت گيرد چرا كه در حال حاضر كشورهايي كه در افغانستان نيروي نظامي دارند در تصميمات دولت دخالت كرده و مانع اجراي تدابير دولت مي شوند و اين ناشي از آن است كه اين كشورها بخشي از هزينه‌هاي دولت افغانستان را تامين مي كنند و جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد تا با كمك چين، منابع لازم دولت افغانستان براي اداره اين كشور را تامين نمايد تا ديگر نيازي به كمك ها و دخالت‌هاي ناتو نباشد.

رييس‌جمهور كشورمان در بخش ديگري از سخنانش با تشكر صميمانه از پشتيباني‌هاي دولت چين از حقوق ملت ايران در عرصه‌هاي بين‌المللي و بويژه در موضوع بهره گيري از حق استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌يي، گفت: جمهوري اسلامي ايران به صورت اصولي و بر اساس مباني اعتقادي خود با گسترش سلاح هسته‌يي مخالف است اما قوياً معتقد است كه استفاده از انرژي صلح آميز هسته‌يي حق مسلم همه اعضاي معاهده "ان. پي. تي" است.

وي‌ با تاكيد بر اينكه مخالفت و دشمني‌هاي برخي دولت‌هاي غربي با جمهوري اسلامي ايران، به خاطر اصرار ايران براي بهره گيري از انرژي صلح آميز هسته‌يي نيست بلکه اين موضوع در واقع بهانه دشمني‌هاي آنان قرار گرفته است، ادامه داد: چرا دولت‌هاي غربي و در راس آنها آمريكا با چين مخالف بوده و سعي در القاء تحريكات قومي در اين كشور دارند و در حالي كه جورج بوش باعث كشتار بيش از يك ميليون نفر در عراق و افغانستان شده و چندين ميليون نفر را آواره كرد، اما اين چين است كه به نقض و مخالفت با حقوق بشر متهم مي شود؟ آيا جورج بوش آدم كش است يا چين بايد متهم به نقض حقوق بشر شود ؟

رييس جمهور با بيان اين كه اگر غربي ها افراد دلسوزي هستند بايد در ابتدا براي مردم کشورهاي خودشان دلسوزي کنند، اظهار كرد: در آمريكا 45 ميليون نفر در فقر مطلق بسر مي برند؛ در حالي كه اگر آمريكا پايگاه‌هاي نظامي‌اش را در اقصي نقاط جهان تعطيل كرده و هزينه‌هاي آن را صرف رسيدگي به وضعيت اين بخش از جمعيت خود كند ديگر فقيري در آمريكا باقي نخواهد ماند.

احمدي‌نژاد اضافه كرد: چين يک و نيم ميليارد نفر جمعيت دارد و در بين اين جمعيت كثير وجود اقليتي مخالف امري طبيعي و عادي است اما غربي ها براي ضربه زدن به چين از همين اقليت حمايت كرده و با سوء استفاده از آنها به دنبال ايجاد مانع در مسير پيشرفت چين هستند.

وي با بيان اين كه جمهوري اسلامي ايران در بين همه كشورهاي جهان بيشترين همكاري را با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي داشته است، خاطر نشان كرد: مخالفت آنها با استفاده جمهوري اسلامي ايران از انرژي صلح آميز هسته يي براي اين است كه آنها پيشرفت ايران را به نفع خود نمي دانند و علاقه دارند ايران همواره عقب مانده بماند تا براي تامين نيازهاي خود به آنها وابسته باشد و در تامين خط مشي ها و سياست‌هايش از غربي ها دستور بگيرد.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر استقبال جمهوري اسلامي ايران از حل مساله هسته‌يي جمهوري اسلامي ايران از طريق گفت و گو بر اساس عدالت و احترام و بر مبناي حقوق برابر تصريح كرد: ايران براي ادامه مذاكرات در مسكو يا حتي چين آمادگي كامل داشته و پيشنهادات خوبي نيز براي ارائه در دست دارد؛ اما با توجه به اين كه پس از مذاكرات بغداد و بر اساس توافق صورت گرفته در آن، در چند مرحله، پيگير و خواستار ادامه مذاكرات در سطح معاونان‌اشتون و معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان شده ايم و نتيجه اي حاصل نشده است، معتقديم غربي ها به دنبال بهانه جويي و وقت تلف كردن هستند.

وي افزود: جمهوري اسلامي ايران با وجود تمايل نداشتن كشورهاي غربي براي حصول توافقي اصولي در موضوع هسته يي ايران همچنان آماده ادامه مذاكرات خواهد بود.

رييس جمهور با‌اشاره به تلاش مسوولان پرونده هسته يي جمهوري اسلامي ايران براي حل و فصل اين موضوع خاطر نشان كرد: همكاران بنده با حركت در مرز قانون و به دقت راهکارهاي حل مسائل را دنبال مي كنند و يقينا تدابير دولت چين در عرصه بين‌المللي به حل و فصل هرچه سريع‌تر اين موضوع كمك خواهد كرد.

او با بيان اينكه ايران انتظار ندارد كه مسائل هسته‌يي در يك جلسه حل و فصل شود، خاطرنشان کرد: اميدواريم اين مساله با توجه به حسن نيت جمهوري اسلامي ايران و مذاكرات صورت گرفته و گفت و گوهاي پيش روي اين پرونده در مسير حل شدن قرار گيرد.

رييس جمهور با‌اشاره به تحولات و رويدادهاي بين‌المللي، نظم حاكم بر جهان را به شدت مخالف منافع ملت ها توصيف كرد و گفت: امروز حاصل وثمره بخش قابل توجهي از زحمات و تلاش‌هاي ملت ها بصورت سيستماتيك به جيب عده قليلي سرمايه سالار غربي سرازير مي شود و اگرچه آنها در بانك جهاني، صنايع توسعه و مراكز مالي ديگر دنيا داراي سهام هستند، اما در حقيقت تصميم گيري اصلي و تعيين كننده سياست ها عده ديگري هستند که جريان گردش مالي دنيا را به نفع خود تنظيم مي كنند.

احمدي‌نژاد ضمن اعلام حمايت از تبديل واحد پول چين به عنوان ارزي جهاني، اظهار كرد: برخلاف دلار و يورو كه نيات استعماري و سلطه طلبانه پشت سر آنها قرار دارد، "يوان" فاقد چنين صبغه و نيتي است و چين به دليل برخورداري از مردم، فرهنگ و تمدن انساني‌اش نمي‌تواند، استعمارگر باشد و جمهوري اسلامي ايران از نگاه و رويكرد بين‌المللي چين كه پيشرفت و صلح را براي همگان مي خواهد پشتيباني كرده و در جهت استقرار نظمي جديد و عادلانه در جهان با چين همكاري خواهد كرد.

ون جيابائو، نخست‌وزير چين نيز در اين ديدار با بيان اين كه مراودات منظم و پرتعداد مقامات بلند پايه جمهوري اسلامي ايران و چين در سالهاي اخير سطح همكاري‌هاي دو جانبه را گسترش داده است، خاطر نشان كرد: چين به دوستي سنتي خود با ايران ارج نهاده، به اين روابط احترام گذاشته، از تلاش‌هاي ايران براي پيشرفت، تقدير كرده و براي نقش آفريني سازنده ايران در عرصه بين‌المللي و جهان اسلام، احترام زيادي قائل است.

او با قدرداني از سياست قطعي جمهوري اسلامي ايران درباره وحدت چين و موضوع چين واحد و همراهي و همكاري با دولت چين درباره اين مساله در عرصه جهاني، گفت:‌ بايد با طرح‌هاي بلند مدت و راهبردي، آينده روابط دو جانبه را مديريت كرد، تا منافع دو كشور در عرصه دو جانبه و بين‌المللي بيش از پيش حفظ و صيانت شود.

جيابائو ايران را از مهمترين شركاي تجاري چين در منطقه خاورميانه و از عمده ترين تامين كنندگان نفت چين در جهان عنوان كرد و افزود: ايران در سياست خارجي چين جايگاهي رفيع و اهميتي زائدالوصف دارد و دو كشور علاوه بر همكاري در عرصه انرژي و اجراي تعداد زيادي پروژه‌هاي مشترك، ظرفيت‌هاي بزرگ و بيشماري براي گسترش همكاري ها دارند.

نخست وزير چين مناسبات اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و چين را بر اساس برابري، تامين منافع مشترك و پاسخگويي به نيازهاي متقابل توصيف و تصريح كرد: چين در زمينه مناسبات دوجانبه و بين‌المللي با ايران، خواستار حفظ و ارتقاء سطح روابط است و دو طرف بايد در حال حاضر همچون هميشه يار و ياور يكديگر بوده و با همراهي، همدلي و همكاري، چالش‌هاي پيش رو را مديريت كنند.

ون جيابائو با تاكيد بر تداوم تجارت انرژي بين دو كشور، خاطرنشان كرد: ايران و چين بايد با احياء مسير ارتباطي راه ابريشم و بالفعل كردن ظرفيت‌هاي اين طرح، موانع موجود در مسير گسترش روابط را برطرف كرده و معاملات دوجانبه را تسهيل نمايند.

وي با‌اشاره به اين كه با تلاش‌هاي مسوولان دو كشور حجم تبادلات و سطح همكاري‌هاي مشترك به سرعت در حال افزايش است، گفت: باور دارم دولتمردان ايران و چين با عقلانيت، مشكلات و موانع پيش روي گسترش بيش از پيش روابط دوجانبه را تدبير و مرتفع خواهند كرد و كشورهاي خود را به سوي پيشرفت و رشد روز افزون پيش خواهند برد.

نخست وزير چين با بيان اين كه پكن از راهكارهاي ابتكاري براي افزايش سطح همكاري ها با تهران حمايت مي كند، افزود: چين بر اساس اصول و منافع مشترك با جمهوري اسلامي ايران در عرصه بين‌المللي همكاري كرده و استفاده از پول ملي در تجارت دو جانبه را مورد حمايت قرار خواهد داد و آن را باعث گسترش مناسبات تجاري ايران و چين مي داند.

او هم‌چنين بر تمايل كشورش براي گسترش گام به گام همكاري‌هاي دو جانبه در عرصه هوافضا به منظور پايه گذاري روابطي مستحكم در اين زمينه تاكيد كرد.

وي با‌اشاره به رويكرد چين براي حل موضوع هسته‌يي ايران از طريق گفت و گو و همكاري، تصريح كرد: چين راهكار فشار و تهديد براي مواجهه با برنامه هسته‌يي ايران را راهگشا ندانسته و با آن مخالف است؛ پكن با توليد و نگهداري سلاح هسته يي در هر يك از كشورهاي منطقه خاورميانه مخالف بوده اما در عين حال معتقد است حقوق هسته يي همه كشورهاي عضو ان. پي. تي بايد محفوظ بماند.

نخست وزير چين با بيان اين كه در مقطع فعلي برنامه هسته يي جمهوري اسلامي ايران مسير آرام و فارغ از چالشي را طي مي كند، خاطر نشان كرد: ايران به گفت و گوي مستمر و راهكارهاي صلح آميز براي موضوع هسته‌يي‌اش پايبند بوده و چين از موضع مثبت جمهوري اسلامي ايران در اين عرصه حمايت مي كند و اميدوار است ايران اين مسير را تا حل و فصل نهايي اين پرونده ادامه دهد.

وي تاکيد کرد: چين نيز همچون هميشه با اتخاذ مواضع عادلانه و روشن در عرصه بين‌المللي و در قالب گروه 1+5 با رويكرد حل و فصل سريعتر اين موضوع عمل خواهد كرد.

نخست وزير چين در ادامه سخنان خود با بيان اين كه تاثيرات بحران مالي جهاني در عرصه‌هاي مختلف بين‌المللي به صورت روز افزون در حال عميق تر و آشکارتر شدن بوده و ساختار دنيا در حال تغييرات عميق و سريع است، اظهار كرد: چين معتقد است، صلح و پيشرفت، گرايش و مطالبه همه ملت هاست و جامعه بين‌المللي بايد در اين مسير چالش‌هاي پيش روي خود را مديريت كند كه اين مديريت با تهديد و حمله نظامي قابل اعمال نيست.

وي با بيان اين كه بازگشت ثبات به افغانستان نيازمند كمك‌هاي بين‌المللي است، تصريح كرد: مهمتر از كمك‌هاي بين‌المللي براي افغانستان در مسير تثبيت آرامش و صلح، تقويت مديريت اين كشور است و چين تمايل دارد در تعامل با ديگر كشورها، افغانستان را در مسير بازسازي ياري كند.

نخست وزير چين در پايان گفت: چين به عنوان يك كشور بزرگ و مسووليت‌شناس آماده هر گونه اقدام و همكاري براي تحقق دنيايي در حال پيشرفت مستمر و سرشار از صلح و امنيت است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha