• چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91031006507
  • خبرنگار : 90069

مهمترين عوامل تخريب كننده كبد

مهمترين عوامل تخريب كننده كبد

کبد از اندام‌هاي مهم و حياتي بدن است که بدون آن ادامه حیات غیرممکن است.

کبد از اندام‌هاي مهم و حياتي بدن است که بدون آن ادامه حیات غیرممکن است.

به گزارش سرويس سلامت ايسنا، پانکراس يا همان لوزالمعده به همراه کبد، نقش مهمی در هضم و متابولیسم مواد غذایی به‌ عهده دارند. کیسه‌ صفرا نیز اگرچه اندامی مهم است، ولی بدن به‌ خوبی خود را با فقدان آن، تطبیق می‌دهد. آگاهی از ساختمان وعملکرد این اندام‌ها براي حفظ سلامت و كارآيي بهتر بدن، بسیار مهم و ارزشمند است.

به گزارش سايت اينترنتي كامن هلت، مهمترين وظايف كبد شامل متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی، ذخیره و فعال کردن ویتامین‌ها و مواد معدنی، تبدیل آمونیاک به اوره، متابولیسم استروئیدها و بالاخره عمل کردن به‌عنوان یک صافی برای حفاظت در برابر سیل مواد مضری که به‌ خون سرازیر می‌شوند، است.

کبد همچنين صفرا تولید می‌کند. نمک‌های صفراوی برای هضم و جذب چربی و ویتامین‌های محلول در چربی استفاده می‌شوند و محصول نهایی انهدام گلبول‌های قرمز در کبد ترکیب شده و از طریق صفرا دفع می‌شود. پزشكان تاكيد دارند كه اگر كبد دچار اشكال شود، فرد با مشكلات و اختلالاتي چون افسردگي، نگراني، اضطراب، خمودگي، بي‎حالي، درهم‌كشيدگي چهره، رنگ پريدگي يا تيره شدن پوست صورت، ديدن كابوس و گوشه‎گيري مواجه مي‎شود.

به گفته متخصصان از جمله مهمترين عواملي كه موجب آسيب ديدن كبد مي شوند عبارتند از: - شب دیر خوابیدن و صبح دير از خواب بيدار شدن

- ادرار نکردن پس از بیدار شدن از خواب

- پرخوری

- نخوردن صبحانه

- مصرف بی حد دارو

- مصرف مواد نگهدارنده، افزودنی‌ها، رنگ های خوراکی و شیرین کننده‌های صنعتی

- مصرف روغن ناسالم براي طبخ غذا

- مصرف غذاهای خام البته به غير از سبزيجات و یا مصرف سرخ کردنی‌های بیات و از قبل مانده

بر اساس اين گزارش، انواع میوه‌ها و سبزی‌‌هاي تازه بخصوص کاهو و هویج و خیار، روغن زیتون، انار و شاتوت اثر معجزه آسایی روی بهبود فعاليت کبد دارند. با تغذیه صحیح و مناسب می‌توان کبد را سالم نگه داشت. برخي از پزشكان معتقدند اهميت سلامت كبد به حدي است كه مي توان گفت سالم بودن آن معادل سلامت جسم و روان انسان است. یکی از شگفتی‌های کبد، ترشح ماده ضد ویروسی به نام اینترفرون است. این ماده زمانی تولید می‌شود که کبد در نهایت سلامت باشد. پس باید از این عضو ارزشمند و حياتي نهایت مراقبت را انجام دهيد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha