• سه‌شنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91030905708
  • خبرنگار : 71038

كنفرانس فرصت‌ها و راهكارهاي سرمايه گذاري در ايران

محسن رضايي: به مذاكرات ايران با 1+5 خوش‌بين هستم/در مسكو گام‌هاي روشني برداشته مي‌شود

محسن رضايي: به مذاكرات ايران با 1+5 خوش‌بين هستم/در مسكو گام‌هاي روشني برداشته مي‌شود

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به مذاكرات ايران و گروه 1+5 گفت: وضعيت ديپلماسي كشور را بايد رو به جلو قرار داد و من به اين موضوع خوشبين هستم كه در مذاكرات ايران و 1+5 در مسكو گام‌هاي روشن رو به جلو برداشته شود.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به مذاكرات ايران و گروه 1+5 گفت: وضعيت ديپلماسي كشور را بايد رو به جلو قرار داد و من به اين موضوع خوشبين هستم كه در مذاكرات ايران و 1+5 در مسكو گام‌هاي روشن رو به جلو برداشته شود.

به گزارش خبرنگار خبگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن رضايي كه در كنفرانس فرصت‌ها و راهكارهاي سرمايه‌گذاري در ايران 91 كه از سوي دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران در دانشگاه شهيدبهشتي برگزار شده بود، سخن مي‌گفت، با بيان اين مطلب، افزود: غرب و ايران به اين نتيجه رسيده‌اند كه با هم كار كنند و اين يك موفقيت است.

وي با رد سخنان برخي تحليلگران مبني بر اينكه مذاكرات ايران و 1+5 دستاوردي نداشته است، خاطرنشان كرد: به نظر من اين تحليل درست نيست و اين مذاكرات دستاورد داشته است. اينكه دو طرف توافق كرده‌اند با يكديگر كار كنند، خود گام مهمي است.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اهميت اتخاذ يك ديپلماسي فعال و جدي از سوي ايران، گفت: در واقع ما در اين مذاكرات با تمام دنيا روبرو هستيم، چراكه 1+5 را مي‌توان تمام دنيا عنوان كرد كه آمريكا نيز يكي از اعضاي آن است و در واقع به مذاكره به اين گروه اعتماد بيشتري مي‌شود كرد و اين مذاكرات و نتايج آن، پايداري بيشتري خواهد داشت چراكه مثلا با يك رييس‌جمهور يا يك كشور مذاكره نمي‌كنيم كه اگر بعضا اوباما عوض شد و رييس‌جمهور ديگري آمد اين مذاكرات را قبول نداشته باشد.

رضايي اضافه كرد: در واقع در اين مذاكرات، يك طرف ايران است و يك طرف، جهان. ما بايد از اين فرصت استفاده كنيم و دو طرف به اين نتيجه رسيدند كه با يكديگر كار كنند.

وي در بخش ديگري از سخنانش يا بيان‌ اين‌كه در محيط اقتصادي كشور ما به دو سناريو روبرو هستيم، گفت: سناريوي اول يعني ادامه وضع موجود كه در اين سناريو ما روند مثبتي خواهيم داشت، ولي اين روند مثبت جهشي نخواهد بود. وي در تشريح سناريوي دوم نيز گفت: سناريوي دوم اين است كه يك تحول ساختاري در اقتصاد ايران ايجاد شود و اگر اين تحول ايجاد شود ما در 10 سال آينده شاهد جهشي در اقتصاد ايران خواهيم بود، البته لازمه تحقق اين موضوع اين است كه ما به سرچشمه اصلي اقتصاد كه يكي از مولفه‌هاي اصلي آن كسب و كار است برگرديم.

وي در ادامه با بيان اين‌كه ما نيازمند محيطي امن و با ثبات هستيم و از طرفي ديگر بايد مهارت نيروهاي خود را افزايش دهيم و تقويت كارآفريني كنيم، ادامه داد: يكي از مشكلاتي كه اكنون محيط كسب و كار با آن روبرو است، منابع مالي است و بايد انواع روش‌هاي مالي جديد در كشور ايجاد شود تا فضاي مالي كسب و كار تقويت شود.

وي در ادامه گفت: اقتصاد با همه شرايط و ويژگي‌هايي كه دارد جدا از سياست ،مديريت و فرهنگ نيست و ما بايد در راستاي تقويت فضاي اقتصادي كشور و در راستاي تحقق سناريوي دوم وضعيت ديپلماسي كشور را به جلو ببريم.

وي در ادامه با گريزي به وضعيت كنوني اقتصاد جهان، افزود: اقتصاد جهان با چندين مشكل مواجه است و ما نمي‌توانيم در ايران به اين مشكلات توجه نكنيم. اكنون شاهد بحران مالي جهاني هستيم و شايد بتوان گفت يكي از دلايل تغييرات سياسي رخ داده در كشورهاي صنعتي اين موضوع است و ما اكنون شاهد حاكم شدن نوعي افكار جديد كه بيشتر شبيه افكار سوسياليستي است در اين كشورها هستيم.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام به جنبش ضد وال‌استريت اشاره كرد و گفت: در اين جنبش مفاهيم و شعارهايي نهفته است كه طي سال‌هاي آينده نتايج آن آشكار مي‌شود.

وي با بيان اين‌كه ما در مورد تحريم‌ها در نقطه مرزي قرار داريم و احتمال اين‌كه ما در شرايط بهتري قرار بگيريم و بازگشت به شرايط بهتري داشته باشيم وجود دارد، گفت: ما در بهمن‌ماه شاهد شوكي در وضعيت نرخ ارز بوديم كه فكر نكنم در آينده نزديك باز هم شاهد چنين شوكي باشيم.

وي در ادامه با تاكيد بر اين‌كه در محيط كسب و كار ما در جايگاه خوبي قرار نداريم و اگر 10 شاخص كسب و كار را مدنظر قرار دهيم از شروع يك كسب و كار تا انحلال يك بنگاه و موسسه ما نمرات خوبي دريافت نمي‌كنيم ،گفت: اگر وضع موجود ادامه پيدا كند تا پايان سال نرخ تورم به 25 درصد مي‌رسد و ممكن است در شش ماه اول سال آينده نيز اين رقم 25 درصد را همچنان شاهد باشيم و يكي از دلايل آن حجم نقدينگي رها شده در كشور است. ركود در كشور نيز اگر گسترش پيدا نكند در همين وضعيت باقي خواهد ماند، ولي اگر سناريوي دوم در كشور حاكم شود ما تورم و بيكاري را مي‌توانيم طي 4 سال تك‌رقمي كنيم.

وي با تشبيه بنگاه‌هاي كسب و كار به سلول هاي اقتصادي اظهار داشت: اگر به دنبال اشتغال، رفع بيكاري و محصولات رقابتي هستيم بايد توجه خود را به سمت كسب و كار معطوف كنيد اگر مي‌خواهيم بيكاري و تورم رفع شود بايد به مقوله كسب و كار توجه ويژه‌اي داشت.

اين عضو هيات علمي دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران به جايگاه ايران و خليج فارس در ارتباط با بحث انرژي اشاره كرد و گفت: به خاطر مقوله انرژي و اتمام ذخاير برخي از كشورها در اين ارتباط نبض دنيا در طي 10 سال آينده در خليج فارس مي‌زند و ما بايد مقوله انرژي را جدي‌تر بگيريم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha