• پنجشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 91022817026
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه تهران:نارضایتی از كیفیت دارو بيشتر از چیزی است که حق آن است

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه تهران:نارضایتی از كیفیت دارو بيشتر از چیزی است که حق آن است

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: متاسفانه افراد از داروها بیش از اینکه کیفیت آن‌ها بد باشد، ناراضی هستند و نارضایتی از کیفیت دارو بسیار بیشترازآن چیزی است که حق آن است و کیفیت داروها اصلا به این اندازه که پزشکان و مردم آن را در مقایسه با داروی خارجی زیر سوال می برند، بد نیست.

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: متاسفانه افراد از داروها بیش از اینکه کیفیت آن‌ها بد باشد، ناراضی هستند و نارضایتی از کیفیت دارو بسیار بیشترازآن چیزی است که حق آن است و کیفیت داروها اصلا به این اندازه که پزشکان و مردم آن را در مقایسه با داروی خارجی زیر سوال می برند، بد نیست.

دکتر رسول دیناروند در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه خودکفایی در دارو به مفهوم 99 درصدی وجود ندارد، اظهاركرد: هم اکنون 95 درصد داروهای کشور از نظر کمی تولید داخل است و این 95 درصد برای صنعت داروسازی درصد بسیار خوبی است.

وی با بیان اینکه هدف هیچ کشوری در صنعت داروسازی رسیدن به خودکفایی 100 درصدی نیست، ادامه داد: دارو یک کالا نیست و صنعت دارو در دنیا یک پیشینه بسیار بزرگ تحقیقاتی و تولیدی دارد و هر روز داروهای جدیدی توسط شرکت‌های بزرگ چند ملیتی وارد بازار دنیا می شود و شرکت‌های دارو سازی که بعضا فروششان در یک سال بیش از کل صادرات همه کالاها در کشور ایران است، سالیانه هزینه‌های سنگینی صرف توسعه و تحقیق داروهای جدید می کنند، بنابراین همیشه داروهای جدیدی وارد بازار می شود.

دکتر دیناروند با اشاره به اینکه هر ساله داروهای جدیدی وارد بازار دنیا می شود، گفت: پزشکی کشور ما یک پزشکی ایزوله نیست و با دنیا ارتباط دارد و پزشکان و بیماران علاقه مندند دستاوردهای علمی را برای درمان بیماری استفاده کنند و همیشه داروهای جدیدی در دنیا عرضه می شود که بیماران آن‌ها را نیاز دارند و آن‌ها باید وارد شود، بنابراین هیچ گاه هیچ کشوری حتی کشورهایی که بزرگترین صادر کنندگان دارو محسوب می شوند نمی توانند ادعا کنند در دارو به خودکفایی صد در صدي رسیده‌اند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: هدف منطقی برای کشورهایی که علاقه مند به سرمایه گذاری در زمینه داروسازی هستند دست یافتن به تراز مثبت مبادلات تجاری در حوزه دارویی است، بطوریکه هر میزانی دارو وارد کشور می شود بیش از آن میزان، دارو صادر شود و این یک هدف بسیار مهم و قابل دست یابی است و خیلی از کشورهای بزرگ دنیا چنین دستاوردی را دارند.

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه کل واردات دارویی کشور 800 میلیون دلار است درحالیکه صادرات آن 40 میلیون دلار بوده است، اظهاركرد: نسبت واردات به صادرات در کشور زیاد است و حتی تولید 95 درصدی ساخت داخل نيز وابسته به خارج است، چرا كه صنعت دارو سازی ما همه دستگاه‌های تولیدی اش را خودش نمی‌سازد و برخی از قطعات و مواد اولیه دارویی این دستگاه‌ها، از خارج وارد مي‌شود.

دکتر دیناروند با اشاره به اینکه صنعت داروسازی 95 درصد داروهای کشور را تولید می کند، گفت: میزان 5 درصدی هم که وابسته به بازار بین المللی است معمولا داروهای گران قیمت و مهمی شامل داروهای بیماران خاص، بیماران سرطانی و صعب العلاج است.

وی با اشاره به اینکه ایران در صنعت داروسازی از حدود 15 سال پیش به خود کفایی 95 درصدی رسیده است و هر سال حداقل 60 قلم داروی جدید در کشور تولید می شود، تصریح کرد: هیچوقت این خود کفایی به صد در صد نخواهد رسید و اگر کسی هم این ادعا را داشته باشد این ادعا غیرعلمی است، زیرا هر سال داروهایی جدید در بازارهای جهانی عرضه می شود.

رییس دانشکده دارو سازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مدعی کیفیت بالاي داروهای ایرانی نسبت به داروهای وارداتی نیستیم، گفت: متاسفانه افراد از داروها بیش از اینکه کیفیت آن‌ها بد باشد ناراضی هستند یعنی نارضایتی از کیفیت دارو واقعا بسیار بیشتر از آن چیزی است که حق آن است و کیفیت داروها اصلا به این اندازه که پزشکان و مردم آن را در مقایسه با داروی خارجی زیر سوال می برند، بد نیست.

دکتر دیناروند اظهاركرد: تجربه نشان داده است در شرایطی که واردات دارو به کشور ممنوع نبوده و قطع نشده است، 90 درصد بازار در اختیار داروی ایرانی بوده است بنابراین این نشان می دهد که داروی ایرانی از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و پزشکان داروهای ایرانی را نسخه و مردم مصرف می کنند.

وی با تاکید بر اینکه بخشی از کیفیت دارو، روانی و وابسته به بسته بندی و ظاهر دارو است، افزود: کیفیت بسته بندی داروی خارجی در مقایسه با داروی ایرانی بسیار بیشتر و طبعا قیمتش هم بالاتر است و اگر داروی ایرانی با ظاهر شیک و خیلی خوب به مردم عرضه شود مطمئنا تاثیر روانی و روحی پذیرش بیمار نیز در خصوص آن بسیار بالا خواهد رفت.

دیناروند با تاکید بر تاثیر روانی و روحی بسته بندی دارو در پذیرش بیمار اظهاركرد: مطالعات نشان داده است که بخشی از اثر بخشی دارو در ذهن وابسته به پذیرش افراد است، بنابراین اگر دارو با بسته بندی خوب و بروشور عرضه شود بیمار تصور می کند داروی خوبی است و اتفاقا اثر خوبی هم روی بیمار می گذارد و این ثابت شده است.

وی در ادامه افزود: به همین دلایل است که قیمت داروی ایرانی پایین است و اگر قرار بود یک شرکت دارو سازی برای بسته بندی دارو هزینه کند قیمت آن افزایش می یافت و به دنبال آن هزینه‌های مردم نیز افزایش پیدا می کرد.

رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در یک بازار رقابتی در داخل کشور باید برخی از تولید کننده های ایرانی بتوانند داروهایی با قیمت بالاتر، بسته بندی بهتر و شکیل تر تولید کنند تا مردم ببینند که صنعت داروسازی ایران می تواند آن داروها را تولید کند منتهی قیمت آن بیشتر است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: داروهایی که وارد ایران می شود همه برند خیلی خوبی دارند و با قیمت بالا هستند و اگر داروهای ارزان قیمت خارجی در ایران بود مطمئنا مردم نمی گفتند داروهای خارجی کیفیت بالاتری دارد، ولی حالا به دلیل اینکه داروهای ایرانی را با داروهای برند، اورجینال و با 40 برابر قیمت بیشتر مقایسه می کنند با این اوصاف ممکن است ویژگی‌های بهتری داشته باشند.‌

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha