• سه‌شنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91022615714

در نشست بررسي راهكارهاي توليد صيانتي مخازن مشترك مطرح شد:

از تبديل ميدان‌هاي مشتر ك به مستقل تا استمداد از وزرات امور خارجه

مهم‌ترين موضوع هاي مطرح شده در نشست تخصصي بررسي راهكارهاي توليد صيانتي مخازن مشترك نفت و گاز كه ديروز در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد، راه حلي براي مستقل كردن مخزن مشترك، عدم هماهنگي بين سازمان‌هاي اكتشافي و تعدد شركت‌هاي توسعه دهند در يك ميدان و حضور فعال وزارت امور خارجه در مساله ميدان‌هاي مشترك بود.

مهم‌ترين موضوع هاي مطرح شده در نشست تخصصي بررسي راهكارهاي توليد صيانتي مخازن مشترك نفت و گاز كه ديروز در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزار شد، راه حلي براي مستقل كردن مخزن مشترك، عدم هماهنگي بين سازمان‌هاي اكتشافي و تعدد شركت‌هاي توسعه دهند در يك ميدان و حضور فعال وزارت امور خارجه در مساله ميدان‌هاي مشترك بود.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست دكتر ولي احمد سجاديان ـ مدير سابق امور فنی شركت نفت و گاز اروندان ـ با بيان اين‌كه كشور‌هاي همسايه برنامه‌ جدي براي توسعه‌ ميدان‌هاي مشترك دارند، گفت: راه‌حلي براي مستقل‌كردن ميدان‌هاي مشترك به شركت‌ ملي نفت ايران ارائه شده كه مورد تاييد اين شركت قرار گرفته است.

وي با بيان اين‌كه مخزن مشترك را مي‌شود به صورت يك مخزن مستقل در آورد، توضيح داد: با حفر چاه به موازات مرز مي‌توان از ايجاد شيب حركت نفت و گاز به سوي كشور رقيب جلوگيري كرد. بعد از آن مي‌توان با تزريق آب و پليمر، يك ديوار ميان مخزن مشترك ايجاد و آن را به صورت مستقل و صيانتي توليدي كرد.

** تمام دكل‌هاي كشور در مناطق مرزي متمركز شود

دكتر حسن شكرالله‌زاده بهبهاني ـ مدير سابق امور فنی شركت نفت و گاز مناطق نفت خيز جنوب ـ نيز با اظهار اين‌كه اگر همه پول و دكل‌هاي دنيا را داشته باشيم، نمي‌توانيم بدون دستيابي به اطلاعات ديناميكي برداشت مناسبي از ميدان داشته باشيم، گفت: متاسفانه در ايران مرز بين اكتشاف و توسعه مشخص نيست.

وي افزود: شركت‌هاي اكتشافي نبايد كار تهيه MDP را انجام دهند، اين در حالي است كه زمان زيادي براي اين كار صرف مي‌شود. در واقع بايد سريع وارد فاز توسعه‌ ميدان و توليد از آن شد.

بهبهاني عدم هماهنگي بين سازمان‌هاي اكتشافي را يكي‌ديگر از مشكلات عنوان كرد و افزود: در حال حاضر نمي‌توانيم بگوييم كه اكتشاف تمام مناطق مرزي انجام شده است به دليل اهميت موضوع ميدان‌هاي مشترك بايد تمام دكل‌هاي كشور در مناطق مرزي متمركز شوند.

وي با اشاره به اين كه تعداد مراجعي كه در توسعه‌ ميدان‌هاي نفت و گاز دخيل هستند نيز بسيار زياد است، گفت: به‌طور مثال در يكي از ميدان‌هاي مشترك حدود هفت تا هشت شركت در حال فعاليت هستند كه در صورت كاهش تعداد اين شركت‌ها توسعه‌ مخزن سرعت خواهد گرفت.

به گفته‌ وي توسعه مخزن بايد با يك ديد واحد حاكميتي مديريت شود.

** مانع تحريم كنندگان بر سر راه توافق ايران با همسايگانش در ميدان‌هاي مشترك

به گزارش ايسنا علي‌اكبر وحيدي آل‌آقا ـ نماينده سابق ايران در اوپك ـ نيز با بيان اين‌كه در حال حاضر در دنيا ميدان‌هاي مشترك به صورت توافقي بين مالكان آن توليدي مي‌شود، گفت: اين درحالي است كه همان كساني كه اين قانون را براي توسعه‌ ميدان‌هاي مشترك وضع كرده‌اند، مانع از انجام ايجاد چنين توافقاتي بين ايران و همسايگان آن براي توسعه‌ ميدان مشترك مي‌شوند.

به گفته‌ وي در صورت نبود توافق در توسعه‌ ميدان‌هاي مشترك در صورت تعرض يكي از طرفين به حقوق ديگري امكان شكايت به محاكم بين‌المللي وجود ندارد.

** وزارت امور خارجه در مورد ميدان‌هاي مشترك فعال شود

هندي ـ عضو پژوهشگاه نفت ـ نيز در مورد توسعه ميدان‌هاي مشترك گفت: با توجه به اين‌كه بسياري از ميدان‌هاي مرزي را در ابتدا مشترك نمي‌دانستيم، اما بعدها مشترك بودن آنها ثابت شد، بهتر است توسعه‌ ميادين مرزي در اولويت كاري قرار بگيرد.

وي از اهميت ديپلماسي انرژي در زمينه ميدان‌هاي مشترك سخن گفت و افزود: با توجه به رابطه‌ نفت با مسائل سياسي، اقتصادي و اجتماعي كشور بهتر است وزارت امور خارجه نيز در زمينه‌ ميدان‌هاي مشترك فعال شود.

وي هم‌‌چنين اظهار كرد: بهتر است هزينه‌هاي خصومت بي‌دليل ايران با كشور‌هاي همسايه در مورد ميدان‌هاي مشترك محاسبه شود.

هندي يكي‌ ديگر از دلايل موفق‌نبودن توسعه ميدان‌هاي مشترك در ايران را به دليل نبودن نگاهي جامع در اين زمينه اعلام و تاكيد كرد: بايد مطالعات جامعي از نظر زمين‌شناسي در اين زمينه انجام شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha