درحالي كه طبق توافق كارخانههاي قند و شكر با سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان، مصوب شده بود شكر توليدي همه كارخانههاي قند و شكر كشور كيلويي 1175 تومان در محل كارخانه فروخته شود، اكنون پس از گذشت دو ماه كارخانهها به دليل افزايش هزينههاي توليد، با سازمان حمايت در حال رايزني براي افزايش 100 تا 150 توماني قيمت شكر هستند.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، قبلا هر كيلو شكر بر اساس هزينه تمام شده كارخانه توليدكننده آن، با احتساب 10 درصد سود عرضه ميشد كه از اسفند ماه سال گذشته سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان قيمت فروش هر كيلو شكر توليد داخل را 1175 تومان در كارخانه مصوب كرد.
به گفته مديرعامل مركز بررسي، تحقيق و آموزش صنايع قند ايران به دليل افزايش هزينههاي توليد كارخانههاي قند و شكر از سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان خواستار افزايش 100 تا 150 توماني نرخ مصوب شكر شدهاند كه البته هنوز اين درخواست مصوب نشده و مذاكرات در حال انجام است.
در اين ميان سازمان حمايت هر گونه افزايش قيمت شكر را غير قانوني دانسته و حداكثر قيمت شكر در بستهبنديهاي 900 گرمي را 1550 تومان عنوان كرده است.
در حالي كه شكر در سطح بازار در بستهبنديهاي 900 گرمي با قيمت تا 1800 تومان به فروش ميرسد.
سال گذشته يك ميليون و 300 هزار تن شكر در كشور توليد شده كه پيشبيني ميشود امسال نيز ميزان توليد به يك ميليون و 400 هزار تن برسد.
سرانه مصرف قند و شكر در كشورمان 32 كيلوگرم بوده كه سالانه دو ميليون و 300 هزار تن شكر مورد نياز كشور است كه با توجه به ظرفيت توليدي دو ميليون و 500 هزار تني كارخانههاي قند و شكر، مديرعامل صنايع قند معتقد است چنانچه چغندر قند به عنوان ماده اوليه وجود داشته باشد، كارخانههاي قند و شكر ميتوانند عليرغم تامين نياز داخل، صادركننده هم باشند، چرا كه امكانات فني فراهم بوده و ميزان ضايعات در كشور پايين و قابل رقابت با بازارهاي خارجي است.
انتهاي پيام
نظرات