دولت بلغارستان اعلام كرد كه كنسرسيومي به رهبري شركت فرانسوي ايدي اف و شركت روسي رزانرگواتم قراردادي را براي برنامهريزي جهت افزايش طول عمر نيروگاه هستهيي كازلودي بلغارستان امضاء كرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نيروگاه هستهيي 2 هزار مگاواتي كازلودي بيش از 35 درصد برق بلغارستان را تامين ميكند و اين كشور به دنبال راههايي براي اطمينان از اين است كه پس از سال 2019، زماني كه مجوز فعاليت اين نيروگاه به پايان ميرسد، مجبور نخواهد شد به واردات برق روي آورد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، افزايش طول عمر دو راكتور هزار مگاواتي اين نيروگاه تا بيش از 20 سال به يكي از اولويتهاي دولت بلغارستان تبديل شده است.
بلغارستان اوايل ماه ميلادي جاري پس از كنار گذاشتن پروژهي هسته يي بلين تصميم گرفت روندي را كه به ساخت يك راكتور هزار مگاواتي در نيروگاه كازلودي منجر ميشود را آغاز كند.
بلغارستان پس از آن برنامهي ساخت يك نيروگاه 2 هزار مگاواتي در منطقه زلزلهخيز بلين را كنار گذاشت كه نتوانست سرمايهگذاران خارجي مناسبي به دست آورد.
پس از آن كه الكساندر نيكولوف، مديرعامل كازلودي با بويكو بوريسوف، نخستوزير بلغارستان ديدار كرد، دولت اين كشور روز جمعه در بيانيهاي اعلام كرد: اولين مرحله از مقدمه چيني براي افزايش طول عمر راكتورهاي نيروگاه كازلودي تا بيش از 20 درصد آغاز شده است.
بلغارستان طبق توافقنامهاش با اتحاديه اروپا و به دليل نگرانيهايي كه بروكسل دربارهي ايمني را كتورهايش مطرح كرده بود 4 راكتور قديمياش را در نيروگاه هستهيي كازلودي تعطيل كرده است. دولت بلغارستان علاوه بر آن قصد دارد ظرفيت 2 راكتور كازلودي را تا 100 مگاوات افزايش دهد تا اطمينان حاصل كند كه بلغارستان ميتواند به صادرات برق ادامه دهد.
انتهاي پيام
نظرات