• شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 91020200519

گفت‌وگوي ايسنا با رفيقدوست به مناسبت دوم ارديبهشت

سپاه نبايد متمايل به اين جناح و آن جناح باشد/در جريان آموزش حزب‌الله از سوي سپاه بوده‌ام

سپاه نبايد متمايل به اين جناح و آن جناح باشد/در جريان آموزش حزب‌الله از سوي سپاه بوده‌ام

از موضوعات سياسي گرفته تا اقتصادي و بحث‌هاي نظامي، محسن رفيقدوست حرف‌هايي براي گفتن دارد و به دليل سابقه فعاليت‌هايش، مي‌توان از او درباره هركدام از اين حوزه‌ها سوال كرد.

از موضوعات سياسي گرفته تا اقتصادي و بحث‌هاي نظامي، محسن رفيقدوست حرف‌هايي براي گفتن دارد و به دليل سابقه فعاليت‌هايش، مي‌توان از او درباره هركدام از اين حوزه‌ها سوال كرد.

با محسن رفيقدوست به بهانه دوم ارديبهشت، سالروز تاسيس سپاه، به گفت‌وگو نشستيم و اين‌بار بيشتر از تاريخچه سپاه، درباره موضوعات امروزي‌تر اين مجموعه نظير افزايش تهديدات و فشارها، فعاليت‌هاي اقتصادي سپاه و نسبت اين مجموعه با سياست، پرسش‌هايي را از وي مطرح كرديم.

سپاه براي حفاظت از انقلاب و دستاوردهاي آن پابرجا مانده است

رفيقدوست در گفت‌وگوی تفصيلی با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ایسنا)، با اشاره به چگونگی شکل‌گیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، ایده اصلی آن را متعلق به شهید محمد منتظری دانست و در بیان هدف اصلی از ایجاد آن اظهار كرد: انقلاب يك پديده جديد بود كه حس مي‌شد اين پديده براي خود محافظ مي‌خواهد. اکنون نیز سپاه در تداوم نقش گذشته خود یعنی براي حفاظت از انقلاب و دستاوردهاي آن پابرجا مانده است و حدود فعاليت‌های آن را قانون مشخص مي‌كند.

وی در مورد اقدامات انجام شده از سوی سپاه در اوایل شکل‌گیری گفت: اولين كار برجسته سپاه، اين بود كه وقتي در تاريخ 5 ارديبهشت 58 يعني سه روز پس از تشكيل آن، از اشغال شهرباني مسجد سليمان توسط گروههای چپ خبر دادند، سپاه به آنجا اعزام شد و با موفقیت آنها را بيرون كرد. دومين عمليات منظم و خوب سپاه نيز اين بود كه توانست در يك عمليات، ريشه حزب توده را در آورد؛ به طوري كه يكي از اعضاي اين حزب مي‌گفت كه شاه و ساواك با آن همه امكانات حتي نتوانست به اندازه 10 درصد به حزب توده آسیب بزند، اما سپاه آن را ريشه‌كن كرد.

دموكراسي‌اي كه در كشور ما وجود دارد، در هيچ كجاي دنيا نيست و در كشورهايي كه ادعاي دموكراسي دارند، تنها "دموكراسي‌بازي" حاكم است. مثلا در آمريكا تنها دو حزب وجود دارد كه به قولي حكم آش كشك خاله را دارد كه چه بخواهند چه نه، به پايشان است و در نتيجه همواره درصد مشاركت در انتخابات نيز پايين است.

رفیقدوست با بيان اينكه "سپاه موفق به شناسايي بيش از 60 گروهک ضدانقلاب شد"، افزود: در زمان حكومت طاغوت، چون دولت وقت نسبت به كردستان احساس ترس مي‌كرد، همواره یک سرتيپ ارتش، استاندار كردستان بود اما زماني كه سپاه در این منطقه وارد عمل شد، توانست ناامنی‌ها را از بین ببرد و از كردهاي همان منطقه سازماني به نام "سازمان پيش‌مرگان كرد مسلمان" ايجاد كرد و همين سازمان توانست امنيت كردستان را برقرار كند. كودتاي نوژه نيز يكي از ديگر حوادثی بود كه سپاه به موقع به آن وارد شد و به خوبي قضيه را جمع كرد.

رفيقدوست با اشاره به دوران دفاع مقدس و نقش سپاه در آن زمان اظهار كرد: در جنگي كه از سوي صدام به كشورمان تحميل شد، هدف دشمن گرفتن خاك ايران نبود و صدام از طرف خود با ايران نمي‌جنگيد. زماني كه ما از عراقي‌ها اسير گرفتيم، به غير از آنها، از 11 مليت ديگر نيز در بين اسرا بودند و همچنين ما از 39 كشور غنيمت به دست آورديم. اينها بيانگر اين است كه هدف دشمن گرفتن خاك ايران نبود، بلكه در فكر نابودي انقلاب بود و دفاع از انقلاب هم وظيفه سپاه بود، لذا سپاه نيز وارد جنگ شد.

در ايران، دموكراسي حاكم است و در كشورهاي مدعي، "دموكراسي‌بازي"

وي با بيان اينكه "امروز كه شاهد بروز انقلاب‌ها در منطقه هستيم، ماهيت انقلاب ما بيشتر خود را نشان مي‌دهد"، تاكيد كرد: انقلاب ما تمام دنيا را تحت‌الشعاع قرار داده و اين در حالي است كه هنوز در بسياري از كشورها، فوران پيدا نكرده است. سه اصل در انقلاب ما همواره وجود داشته كه غيرقابل تفكيك‌اند؛ ايدئولوژي، رهبري و مردم. اين سه اصل همه با هم در انقلاب مطرح‌اند. دموكراسي‌اي كه در كشور ما وجود دارد، در هيچ كجاي دنيا نيست و در كشورهايي كه ادعاي دموكراسي دارند، تنها "دموكراسي‌بازي" حاكم است. مثلا در آمريكا تنها دو حزب وجود دارد كه به قولي حكم آش كشك خاله را دارد كه چه بخواهند چه نه، به پايشان است و در نتيجه همواره درصد مشاركت در انتخابات نيز پايين است.

رفيقدوست، كنش‌هاي سياسي نظير انتخاب رييس‌جمهور در جمهوري اسلامي ايران را متاثر از نقش مردم دانست و گفت: نقش مردم در انقلاب كاملا روشن است. در سال 76 هيچ‌كس فكر نمي‌كرد آقاي خاتمي انتخاب شود و اين مردم بودند كه او را انتخاب كردند. در سال 84 نيز هيچ‌كس گمان نمي‌كرد كه آقاي احمدي‌نژاد رييس‌جمهور شود، اما مردم به او راي دادند.

تا دشمني‌ها وجود دارد، سپاه بايد پابرجا باشد

وی ادامه داد: تا قبل از انقلاب ما دنيا به سه قسمت شرق، غرب و بي‌طرف تقسيم شده بود و كشورهاي بي‌طرف نيز يا با آمريكا بودند يا با شوروي. اولين كشوري كه شعار "نه شرقي، نه غربي" را سر داد ايران بود که براي آنها قابل تحمل نبود و تا وقتي كه ما به اين روش ادامه دهيم، دشمني آنها با ما وجود دارد و تا اين دشمني هست، نيرويي كه بايد از انقلاب دفاع كند يعني سپاه، باید پابرجا باشد. يكي از دلايلي كه اصرار مي‌شد پس از انتخاب مقام معظم رهبري، ايشان را رهبر انقلاب خطاب كنند و نه رهبر جمهوري اسلامي ايران، همين بود كه اعتقاد داشتیم انقلاب هنوز تمام نشده است و ادامه دارد. امام(ره) مي‌فرمود "اگر سپاه نبود، انقلاب هم نبود" و من مي‌گويم امروزاگر سپاه نباشد، كشور هم نيست.

سپاه نبايد متمايل به اين جناح و آن جناح باشد

رفیقدوست در بخش دیگری از این گفت وگو درباره حدود ورود سپاه به مسائل سیاسی گفت: سپاه كه تشكيل شد از همه گرايش‌هاي سياسي وارد آن شدند. ما به افرادي كه از سازمان مجاهدين وارد سپاه شدند گفتيم كه اگر مي‌خواهيد کار سياسي کنید، وارد سپاه نشويد. امام(ره) نيز تاكيد مي‌كردند كه سپاهي نبايد عضو هيچ دسته، گروه يا جناح سياسي باشد اما می‌فرمودند كه سپاهي بايد سياست را بفهمد. من به عنوان کسی که ادعا می‌کنم اولين سپاهي هستم، می‌گویم که سپاه زيرنظر اول‌شخص اين مملكت يعني مقام معظم رهبري قرار دارد و نبايد متمايل به اين جناح و آن جناح باشد بلکه تنها باید از رهبری اطاعت کند.

ورود سپاه در 18 تير 78 و حوادث سال 88 براساس وظيفه بود

وی با اشاره به برخي حوادث داخلي كشور در سال‌هاي اخير اظهار كرد: ورود سپاه در 18 تير 78 و در حوادث پس از انتخابات 88 بر اساس وظیفه سپاه در حراست از انقلاب بود. 18 تير 78 روزي بود كه سپاه در آن به موقع وارد عمل شد و مردم نيز در 23 تير 78 بار ديگر جواب دشمنان انقلاب را دادند و با اين كار اقدام سپاه را تاييد كردند. در حوادث پس از انتخابات 88 نيز سپاه به وظيفه خود عمل كرد و 9 دي، تایید اقدامات سپاه در این حوادث از سوی مردم بود. زماني كه 9 دي را بررسی مي‌كنيم، مي‌بينيم بسياري از كساني كه به آقاي موسوي راي داده بودند، می‌گفتند كه ما با نظام دعوا نداريم و هيچ‌كس شعارهایی مانند "نه غزه نه لبنان، ایران برای ايران" را قبول ندارد.

در مواردي ممكن است برخي افراد در اثر هيجانات، اشتباهاتي مرتكب شده باشند و ممكن است اين افراد از خويشتنداري خارج شده باشند اما نبايد اين اشتباهات را به كل سپاه تعميم داد و البته با خيلي‌ها نيز برخورد شد. تجمع‌ها و شعارهايي كه ‌داده می‌شد خلاف قانون بود. من مي‌گويم، نه عملکرد سپاه بلکه تنها برخي از حركت‌هايي كه از حد خود خارج شد، اشتباه بود. بايد با كساني كه احساسات خود را به وظيفه تقدم دادند، برخورد می‌شد. در برخورد با مردم، بايد خويشتندار بود و ضدانقلاب را از مردم ديگر جدا كرد./برخی اشتباهاتی که در سال 88 رخ داد، از سوي افراد سپاه بود نه از سوي سپاه. عامه مردم از سپاه، هم متشكرند و هم با وجود سپاه احساس امنيت مي‌كنند و خود من افتخار مي‌كنم كه سپاهي‌ام.

رفیقدوست خاطرنشان کرد: اگر سپاه در اين دو مقطع (18 تير 78 و حوادث سال 88) از رهبري اطاعت كرده است، اعتراض كساني كه به ورود سپاه به این مسائل اعتراض كرده‌اند، بيخود است. ماهيت هر دو حركتي كه سپاه با آنها مقابله كرد، بعدها كاملا مشخص شد. آيا واضح‌تر از این مي‌خواهند كه خانم كلينتون و آقای اوباما آمدند و گفتند كه ما به جنبش سبز اميدها بسته بوديم و كاش حمايت خود را علني نمي‌كرديم؟

سپاهي اگر مي‌خواهد در سياست دخالت كند، بايد از سپاه خارج شود

وي بر لزوم تبعيت كاركنان سپاه از رهبري تاکید كرد و افزود: سپاهی تا وقتی سپاهي است نبايد عضو هیچ جناحی باشد، بلكه تنها بايد مطيع رهبري باشد و اگر قرار است در سياست دخالت كند، بايد از سپاه خارج شود. سپاهي نبايد سياسي شود اما بايد سياست را بفهمد. البته افراد به درد بخوري كه از سپاه خارج و بعدا وزير و وكيل شدند هم كم نيست. برخی سياسیون ـ چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب ـ نیز تلاش مي‌كردند در سپاه نفوذ و آن را طرفدار اصولگرا، اصلاح‌طلب يا دولت معرفي كنند اما موفق نشدند.

اصلاح‌طلباني كه مورد انتقاد سپاه قرار گرفتند، احراز شده كه برانداز هستند

رفیقدوست در برابر اين پرسش كه "آیا اظهارنظر برخی فرماندهان سپاه در مورد جریان‌های سیاسی کشور را سیاسی‌کاری می‌دانيد یا نه؟" پاسخ داد: ما دو دسته اصلاح‌طلب داريم، اصلاح‌طلب ولايتي و اصلاح‌طلب ضد ولايت فقيه. آن بخش اصلاح‌طلبی که مورد انتقاد سپاه قرار گرفته، مطمئنا احراز شده كه برانداز است و اسمش را صلاح‌طلب گذاشته است. قبل از انتخابات مجلس هفتم، خدمت يكي از بزرگان رفتم، كسي كه امروز اصلاح‌طلبان خيلي به او تكيه مي‌كنند. او گفت "كساني كه امروز در مجلس ششم هستند و دست به تحصن و نوشتن نامه زده‌اند، ديگر صلاحيت نمايندگي مجلس را ندارند". وقتي من دليلش را پرسيدم، گفت "چون اينها تيشه به ريشه انقلاب می‌زنند". من گفتم خب برخي از اينها را خود شما حمايت كرديد كه گفت "من اشتباه كردم". امروز با حركات مردم در راهپيمايي‌ها و انتخابات مي‌شود احساس كرد كه اكثريت بالاي جامعه و بويژه نسل امروز به عهد خود با انقلاب وفادارتر از منِ نسل اولی انقلاب هستند.

وي تصريح كرد: بايد با آن بخش از اصلاح‌طلبي مخالفت كرد كه مخالف نظام است و نه با اصلاح‌طلبي كه با برخي از مشي‌هاي ما مخالفت دارد. مخالفت با اصلاح‌طلب برانداز را سياسي‌كاري نمي‌دانم. اكثريت مردم، نظام را مي‌خواهند اما همين‌ها به خيلي از كارهاي نظام هم انتقاد دارند. مسئولان و سياستمداران بايد به سمت رفع اين انتقادات بروند نه اينكه بخواهند از راه انتقادات تيشه به ريشه انقلاب بزنند.

بسيجيان حق دارند از هرکسی مي‌خواهند حمایت کنند

رفيقدوست همچنين با بيان اينكه "بايد بين سپاه و بسیج خط كشيد"، خاطرنشان كرد: کادر اداره‌کننده بسیج، سپاهي هستند اما خود بسيجي‌ها از قشرهاي مختلف جامعه هستند و هر يك از اينها آزادي و حق انتخاب و تبلیغ برای شخص یا گروه مورد علاقه‌شان دارند. ممكن است در انتخابات، بخشي از آنها از يك كانديدا و بخشي هم از كانديداي ديگري حمايت كنند. بسیجی یک فرد عادی است و حق دارد از هرکسی بخواهد حمایت کند اما سپاهي رای می‌دهد ولی حق دخالت ندارد. اينكه فعاليت‌هاي بسيج را به سپاه ارجاع دهند، اشتباه است.

در سال 88 برخي افراد سپاه اشتباهاتي داشتند ولي نبايد آنرا به كل سپاه تعميم داد

وی با اشاره مجدد به نحوه عملکرد سپاه در حوادث پس از انتخابات 88 اظهار كرد: این ماموريت سپاه بود که به اين مسائل ورود کند. البته در مواردي ممكن است برخي افراد در اثر هيجانات، اشتباهاتي مرتكب شده باشند و ممكن است اين افراد از خويشتنداري خارج شده باشند اما نبايد اين اشتباهات را به كل سپاه تعميم داد و البته با خيلي‌ها نيز برخورد شد. تجمع‌ها و شعارهايي كه ‌داده می‌شد خلاف قانون بود. من مي‌گويم، نه عملکرد سپاه بلکه تنها برخي از حركت‌هايي كه از حد خود خارج شد، اشتباه بود. بايد با كساني كه احساسات خود را به وظيفه تقدم دادند، برخورد می‌شد. در برخورد با مردم، بايد خويشتندار بود و ضدانقلاب را از مردم ديگر جدا كرد.

رفیقدوست تاکید کرد: برخی اشتباهاتی که در سال 88 رخ داد، از سوي افراد سپاه بود نه از سوي سپاه. عامه مردم از سپاه، هم متشكرند و هم با وجود سپاه احساس امنيت مي‌كنند و خود من افتخار مي‌كنم كه سپاهي‌ام.

با ورود سپاه به صنايع غيرنظامي، ساخت‌وساز و تجارت مخالفم

وی در ادامه، به فعالیت‌های اقتصادی سپاه که همواره مورد مناقشه منتقدان و حامیان آن بوده است اشاره کرد و گفت: مسائل اقتصادي، طيف بزرگي از كارهاي كشاورزي، صنعت، تجارت، ساختمان‌سازي و عمران را در بر مي‌گيرد. جايي كه فعاليت‌هاي اقتصادي سپاه بيشتر تبلور دارد، كارهاي عمراني است. زماني كه جنگ تمام شد، امكانات وسيعي از نظر عمراني در اختيار سپاه بود و كشور هم در جنگ صدمات زيادي ديده بود، لذا نياز بود كه سپاه وارد اين عرصه شود. من با اين مساله كه سپاه تجارت كند، مخالفم؛ كما اينكه با ورود دولت به تجارت نيز مخالفم و البته سپاه هم تجارت نمی‌کند. با اين مساله كه سپاه به غير از صنايع نظامي، در صنايع ديگر وارد شود یا در كار ساخت‌و‌ساز ورود کند نيز مخالفم؛ همانطور كه با ورود دولت در اين بخش‌ها مخالفت دارم. در كارهاي عمراني نیز هرچند با ورود دولت مخالفم اما معتقدم سپاه مي‌تواند در اين عرصه وارد شود و معيار خوبي براي بخش خصوصي باشد.

رفیقدوست افزود: قبلا سپاه در پروژه‌هايي كه بخش‌هاي خصوصي مي‌توانست وارد شود، وارد مي‌شد، اما مصوبه‌اي در سپاه گذرانده شد كه براساس آن، سپاه تنها پروژه‌هاي بالاي هزار ميليارد تومان را برعهده مي‌گيرد. پس از این مصوبه سپاه ديگر وارد پروژه‌هایی که بخش خصوصی می‌تواند انجام دهد، نمي‌شود. در برخي از پروژه‌ها نيز كه بخش خصوصي نمي‌تواند وارد شود و تنها بخش‌هاي خارجي داوطلب مي‌شوند، سپاه ورود پيدا كند و من با ورود سپاه به كارهاي عمراني به اين دليل موافقم.

هيچ‌يك از پروژه‌های سپاه، از طريق رانت و رابطه نبوده است

وی همچنین تاكيد كرد: هيچ‌يك از پروژه‌هایی که تاکنون سپاه گرفته، از طريق رانت و رابطه نبوده است. بازرسي‌هاي نظامي دقيق‌تر از جاهاي ديگر است. البته سپاه پروژه‌ها را زير قيمت ديگران قبول مي‌كرد و دولت نيز حق داشت انتخاب كند. من دیگر مسوولیتی در سپاه ندارم و از محل استفاده سود حاصل از اين پروژه‌ها هم اطلاع دقيقي ندارم اما بيشتر صرف صنايع نظامي، اختراعات و تحقيقات و در واقع براي تعالي سپاه خرج مي‌شود و چيزي به خود بچه‌هاي سپاه نمي‌رسد.

مردم بايد نسبت به ورود سپاه به مسائل اقتصادي روشن شوند

رفيقدوست در پاسخ به اين پرسش كه "آيا بهتر نيست كه سپاه در مناقصه‌هايي كه بخش خصوصي مي‌تواند آنها را انجام دهد، سعي نكند تا با پيشنهاد قيمت‌هاي پايين‌تر در اين مناقصه‌ها موفق شود؟" گفت: در اين مورد موافقم. مردم بايد نسبت به ورود سپاه به مسائل اقتصادي روشن شوند. اگر مردم بدانند كه سپاه در پروژه‌هايي كه امكان حضور بخش خصوصي در آن وجود ندارد و تنها خارجي‌ها مي‌توانند اين كارها را انجام دهند، ورود پيدا مي‌كند، مطمئنا ديدشان عوض مي‌شود و در اينصورت ورود سپاه به مسائل اقتصادي، خدشه‌اي به چهره آن وارد نمي‌كند.

فشارهايي كه به اسم سپاه به كشور تحميل مي‌شود، ربطي به سپاه ندارد

وي در ادامه گفت‌وگوي خود با ايسنا، به تهدیدات و فشارهای خارجی عليه سپاه اشاره کرد و افزود: دليل اينكه در مجلس سناي آمريكا به طور علني اعلام مي‌كنند كه سران سپاه بايد ترور شوند، به اين خاطر است كه دشمن كساني را كه ارزشمند هستند، تحمل نمي‌كند و اين افراد (سران سپاه) نیز داراي ارزش هستند. سپاه به مرحله‌اي رسيده است كه امروز در مصر به دنبال چنين الگويي هستند و حتي از ايران در اين رابطه كمك مي‌خواهند.

رفيقدوست اضافه كرد: فشارهايي كه به اسم سپاه به كشور تحميل مي‌شود، ربطي به سپاه ندارد. سپاه تنها يك نيروي نظامي نيست بلكه يك نيروي عقيدتي، سياسي و نظامي است و لذا اين نيرو در مقابل حوادث مختلف واكنش نشان مي‌دهد و اينها جزئي از وظايف آن است. در ضمن، ما با این فشارها آسیب نمی‌بینیم و به زودی شاهد خواهیم بود که تحریم‌ها را بردارند.

در جريان آموزش حزب‌الله لبنان از سوي سپاه بوده‌ام

وي درباره ميزان و چگونگي حمايت سپاه از حزب‌الله لبنان، حماس و دولت حاكم بر سوريه نيز گفت: نمي‌دانم؛ اما حمايت مي‌كنيم. من خود در جريان آموزش حزب‌الله بوده‌ام و حتي خودم سازماندهي مي‌كردم، اما اگر به‌خاطر كار حقي كه انجام مي‌شود، به ما فشار مي‌آورند، نبايد كار حق را كنار بگذاريم.

وحدت ارتش و سپاه، دوركننده تهديدات است

رفیقدوست در بخش دیگری از گفت‌وگو به رابطه ارتش و سپاه اشاره و اظهار كرد: در شرايط كنوني حمله نظامي به ايران متصور نيست و تجربه عراق، افغانستان و واقعيت توان نظامي امروز کشور ما، حمله به ایران را دور كرده است اما اين باعث نمي‌شود كه چشم‌ها را روي هم بگذاريم و آماده نباشيم. در عين حال كه معتقديم حمله به ايران به اين راحتي‌ها نيست، اما ما دو نيروي مجزا از هم داريم كه اينها بايد با يكديگر براي دفاع وارد شوند و يكي از راه‌هايي كه موجب مي‌شود نقاط ضعف و قوت يكديگر را بپوشانند، اين است كه با يكديگر رزمايش‌هايي برگزار كنند.

وي با اشاره به تاكيد برخي مقامات عاليرتبه نظامي كشورمان درباره لزوم وحدت ارتش و سپاه، درباره دلايل اهميت اين وحدت گفت: اين وحدت، دوركننده تهديدات است اما بخشي از دلایل اهميت یافتن وحدت ارتش و سپاه، به خاطر افزايش تهديد ايران به حمله است.

سپاه و ارتش به هيچ‌وجه با يكديگر اختلاف ندارند

رفيقدوست با تاكيد بر اينكه "سپاه و ارتش به هيچ‌وجه با يكديگر اختلاف ندارند"، تصريح كرد: نه در سپاه و نه در ارتش و نه در ميان مردم، چنين عقيده‌اي كه سپاه و ارتش با يكديگر اختلاف داشته باشند، وجود ندارد، چون فرماندهي واحدي برسر آنها وجود دارد. مقام معظم رهبري اشراف كامل و دقيقي بر مسائل هر دو مجموعه دارند. اطلاعات ايشان از شخص شهيد تهراني‌مقدم و جزييات كار او براي من تعجب‌آور بود. اين حادثه (انفجار پادگان سپاه در بیدگنه) نیز قطعا يك انفجار بوده و دست خارجي در كار نبوده است. سوخت موشكي جديدي براي موشك‌هاي دوربرد در دست تحقیق و توليد بود و اين تحقيقات چند روز بعد با موفقيت تمام به پايان رسيد.

وي در پایان تاكيد كرد: وحدت ارتش و سپاه موجب می‌شود که این دو مجموعه نقاط ضعف یکدیگر را بپوشانند و نقاط قوت همديگر را هم تقویت کنند و همین مساله دورکننده تهدیدات است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha