• پنجشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 91013111451
  • خبرنگار : 71188

نشست خبري وزير نفت/2/

امضاي قرارداد با مشتريان جديد نفتي/مذاكرات بغداد در آينده تامين امنيت انرژي تاثيرگذار است

وزير نفت اعلام كرد: در صورت لغو نشدن تحريم‌هاي نفتي عليه ايران در مذاكرات بغداد تامين امنيت آينده بازار انرژي دچار مشكل مي‌شود.

وزير نفت اعلام كرد: در صورت لغو نشدن تحريم‌هاي نفتي عليه ايران در مذاكرات بغداد تامين امنيت آينده بازار انرژي دچار مشكل مي‌شود.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رستم قاسمي در ادامه نشست خبري خود در حاشيه هفدهمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي درباره پيش بيني خود از آينده بازار نفت در صورت لغو نشدن تحريم‌ها عليه ايران گفت: اميدواريم كه مذاكرات ايران با 1+5 در بغداد روند مذاكرات استانبول را ادامه دهد. در صورتي كه تحريم نفتي عليه ايران لغو نشود، همان طور كه در چند ماه اخير و با اعلام تحريم‌هاي نفتي شاهد آن بوديم بازار جهاني نفت به شدت تحت تاثير قرار خواهد گرفت و اين موضوع بر تامين امنيت آينده بازار انرژي تاثيرگذار خواهد بود.

وي با اشاره به اين كه قيمت نفت در چند ماه گذشته افزايشي معادل 18 درصد را تجربه كرده است، گفت:‌ اگر نتايج مذاكرات در بغداد مثبت باشد در بازار انرژي تاثير جدي خواهد گذاشت.

* امضاي قراردادهاي جديد با مشتريان نفتي

وزير نفت همچنين از امضاي قراردادهاي جديد با مشتريان جديد براي نفت ايران خبر داد و گفت:‌ مشتريان نفت ايران زيادند قراردادهاي جديدي با برخي مشتريان جديد امضا شده كه اگر اروپا نفت ايران را نبرد ايران بلافاصله اين كشورهاي جديد را جايگزين خواهد كرد.

وي با تاكيد بر اينكه ما فروش نفت به هيچ كشور اروپايي را به جز انگليس و فرانسه به صورت رسمي قطع نكرده‌ايم افزود: در زمينه فروش نفت به يونان مشكلاتي در زمينه پرداخت پول از طرفي يوناني اعلام شد كه در حال برطرف كردن اين مشكلات هستيم.

* اوراق سلف نفتي در سال 91 به فروش مي‌رسد

قاسمي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود درباره سرنوشت اوراق سلف نفتي كه قرار بود از سال گذشته در اختيار متقاضيان قرار بگيرد گفت:‌ با توجه به افزايش سود اوراق مشاركت نفتي و موافقت بانك مركزي با افزايش سود كه منجر به استقبال خريداران از اوراق مشاركت شد عرضه اوراق سلف نفتي به تاخير افتاد اما اميدواريم عرضه اين اوراق امسال اتفاق بيفتد.

* هشدار براي پيمانكاران پارس جنوبي

وزير نفت در ادامه به تشريح وضعيت توليد گاز از ميدان پارس جنوبي پرداخت و گفت:‌ پارس جنوبي به عنوان يكي از بزرگترين ميادين جهان با وضعيت مطلوبي در حال فعاليت است به طوري كه در حال حاضر 10 فاز اين ميدان در حال بهره برداري و 19 فاز آن در حال ساخت است كه تمام توسط شركت‌هاي ايراني انجام مي‌شود.

قاسمي افزود: بسياري از فازهاي پارس جنوبي پيشرفت بسيار خوبي داشته به طوري كه ركورد پالايشگاه‌سازي در دنيا در اين ميدان شكسته شده است و درحالي كه سابقه نداشته پالايشگاه گازي در دنيا زير 52 ماه ساخته شود در برخي فازهاي پارس جنوبي با گذشت 20 ماه ساخت اين پالايشگاه‌ها با بيش از 60 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

وزير نفت با اين حال با اذعان به اين كه در بعضي از فازهاي پارس جنوبي عقب ماندگي داريم، گفت: به پيمانكاران پارس جنوبي تذكر داده شده هر فازي كه ماهانه 2.5 درصد پيشرفت فيزيكي نداشته باشد بخشي از كار آن از پيمانكار بازپس گرفته مي‌شود.

* برنامه جدي ايران براي افزايش ضريب برداشت

قاسمي در خصوص وضعيت توليد نفت كشور نيز با رد گمانه زني‌ها مطرح شده در مورد كاهش توليد گفت:‌ ايران برنامه جدي براي افزايش ضريب برداشت از ذخاير نفتي خود دارد و در حالي كه ذخاير درجاي نفت ايران بيش از 600 ميليارد بشكه است تنها حدود 25 درصد از اين ذخاير قابل برداشت است كه اگر اين شاخص تنها يك درصد افزايش پيدا كند شش ميليارد بشكه ذخاير نفتي قابل برداشت كشور را افزايش مي‌دهد كه اين حجم معادل سه تا چهار سال توليد فعلي نفت كشور است.

وي افزود: ‌البته افزايش يك درصدي ضريب برداشت از ذخاير نفتي نيز به سرمايه و زمان زيادي نياز دارد كه با اين حال عزم وزارت نفت براي اجراي اين برنامه جدي است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha