• سه‌شنبه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 91012910264
  • خبرنگار : 71263

يك آمريكايي رييس بانك جهاني شد

يك آمريكايي رييس بانك جهاني شد

بانك جهاني جيم يونگ كيم آمريكايي را كه متولد كره است، به عنوان رييس جديد خود انتخاب كرد و به اين ترتيب با وجود نارضايتي كشورهاي در حال توسعه، انحصار اين جايگاه همچنان در اختيار آمريكا ماند.

بانك جهاني جيم يونگ كيم آمريكايي را كه متولد كره است، به عنوان رييس جديد خود انتخاب كرد و به اين ترتيب با وجود نارضايتي كشورهاي در حال توسعه، انحصار اين جايگاه همچنان در اختيار آمريكا ماند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كيم كه يك پزشك و كارشناس بهداشت و رييس كالج دارتموث است، با برخورداري از حمايت متحدان آمريكا در غرب اروپا، ژاپن و كانادا و همچنين برخي از اقتصادهاي نوظهور، موفق شد انگوزی اوکونجو اویلا كه وزير دارايي نيجريه و رقيب جدي وي به شمار مي رفت را كنار زده و اين سمت را كسب كند.

خوزه آنتونيو اوكامپو كه وزير دارايي سابق كلمبيا و نامزد ديگر براي احراز اين سمت بود، پيشتر با اشاره به سياسي بودن روند انتخاب رييس بانك جهاني از اين رقابت كناره گيري و از اوکونجو اویلا حمايت كرده بود.

براي نخستين بار در تاريخ بانك جهاني بود كه انحصار آمريكا بر رياست آن به چالش كشيده شد.

تصميم از سوي هيات 25 نفره بانك جهاني واحد نبود و اقتصادهاي نوظهور شامل برزيل و آفريقاي جنوبي از اوکونجو اویلا حمايت كردند در حاليكه به گفته منابع آگاه، چين و هند از كيم پشتيباني كردند.

كيم 52 ساله در اول ژوييه پس از كناره گيري رابرت زوليك از رياست بانك جهاني، عهده دار اين سمت خواهد شد.

كيم گفته است تلاش مي كند تا بانك جهاني در پشتيباني از رشد پايدار، اولويت دادن به راهكارهاي ثابت شده بر ايدئولوژي، بها دادن به نظر كشورهاي در حال توسعه و استفاده از تخصص و تجارب افرادي كه به آنها خدمت مي كند، نتايج قوي داشته باشد.

اوکونجو اویلا پيروزي كيم را به وي تبريك گفت و اظهار كرد اين رقابت پيروزي‌هاي مهمي براي كشورهاي در حال توسعه به همراه داشت كه به طور روزافزون خواهان حضور بيشتري در موسسات مهمي مانند بانك جهاني و صندوق بين المللي پول هستند. وي گفت تلاش بيشتري لازم است تا به اين سنت غيرمنصفانه كه سلطه آمريكا را بر اين نهاد وام دهنده تضمين مي كند، پايان دهد.

آمريكا كه بزرگ‌ترين سهامدار بانك جهاني است، بر اساس يك توافق نانوشته با اروپا، به مدت هفت دهه رييس اين نهاد مالي قدرتمند را انتخاب كرده است. در عوض رييس صندوق بين المللي پول همواره از اروپا انتخاب شده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha