يك مدرس دانشگاه: کوله بري از عوامل تثبيت جمعيت مرزنشين است
يک مدرس دانشگاههاي ايلام گفت: تجارت کولهبري از مهمترين عوامل تثبيت جمعيت مرزنشين در استان ايلام است.
"علي حياتنيا" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ضمن بيان اين مطلب اظهار کرد: کوله بري علاوه بر تثبيت جمعيت مرزنشين ميتواند تحولي بنيادي در توليد و ايجاد اشتغال و درنهايت توسعه پايدار در منطقه ايجاد کند.
وي تاکيد کرد: با توجه به نمودارهاي آماري و تحقيقات انجام شده در نتيجه انجام فعاليتهاي تجارت محدود يا کوله بري سطح معيشت مرزنشينان ارتقاء آمد وشدهاي غيرمجاز مهار قاچاق کالا به پايين ترين سطح ممکن و نرخ بيکاري نيز سطحي نزولي پيدا خواهد کرد.
حيات نيا اظهار کرد: از ديگر عناصر اقتصادي مهم در چرخه کوله بري در مرز مهران مي توان به خودداري فعالان تجاري و جويندگان کار از سفر به ساير نقاط مرزي اشاره کرد.
اين مدرس دانشگاه با بيان اينکه بخش گردشگري و توريسم در چرخه کوله بري که از طريق افزايش مسافرتها جهت تامين کالا با نرخ پايين نيز رونق مي يابد گفت: مبادلات تجاري در اين چرخه اقتصادي کوچک و محدود بين دو همسايه افزايش و اقتصاد استان نيز شکلي پايدار به خود خواهد گرفت.
وي سپس به آخرين مطالعات اقتصادي انجام گرفته بر روي استان واسط در مجاورت ايلام اشاره وعنوان کرد: استان واسط يکي از مراکز مهم توليد خرما در کشور عراق به شمار ميآيد که اين شاخص فرصتي است تا پيله وران ما از آن استفاده کنند.
حيات نيا مهمترين مواد قابل مبادله به صورت کوله بري ميان دو استان واسط و ايلام را منسوجات، خرما، رب گوجه و فرش پشمي برشمرد و نتيجه گرفت: براساس توافق استانداران ايلام و واسط که در نوع خود بي سابقه است آغاز چرخه کوله بري در مرز مهران از مهمترين مفاد اين يادداشت است که در صورت تحقق آن استان گامهاي بلندتري در جهت توسعه پايدار برخواهد داشت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات