آسوشيتدپرس گزارش داد كه 6 بازرس آژانس ايمني هستهيي و صنعتي ژاپن روز دوشنبه از نيروگاه فوكوشيما دايچي بازرسي ميكنند تا از تداوم ثبات آن اطمينان حاصل كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مقامات ژاپني اعلام كردند كه اين 6 بازرس آژانس ايمني هستهيي و صنعتي ژاپن عمليات سيستم خنككننده راكتورها و ساير اقداماتي را كه هدف آن جلوگيري از وقوع انفجار و واكنشهاي زنجيرهيي هستهيي در اين نيروگاه است بررسي كرده و ساير گامهايي را كه براي تحت كنترل درآوردن اين نيروگاه اتخاذ شده است ارزيابي ميكنند.
به گزارش روزنامه توكيو تايمز، يكي از مسائل نگرانكننده در نيروگاه فوكوشيما دايچي اين است كه نشت آب آلوده به مواد راديواكتيو در اين نيروگاه دركمتر از دو ماه پس از اعلام رسمي تثبيت شدن وضعيت آن بيشتر شده است.
به گزارش اين روزنامه، اين مشكل نشاندهند چالشهايي است كه شركت توكيو الكتريك پاور (تپكو) اپراتور نيروگاه فوكوشيما دايچي در تلاش براي تحت كنترل درآوردن وضعيت اين نيروگاه با آن روبهرو است.
كارگران اين نيروگاه روز جمعه يك نشتي را در واحد بازفرآوري آب اين نيروگاه پيدا كردند كه اشعههاي بتايي كه از آن خارج ميشد براي ايجاد مريضي حاصل از مواد راديواكتيو كافي بود.
به گفته جونيچي ماتسوموتو، سخنگوي تپكو كسي در اين حادثه آسيب نديد و پس از اين كه شيرهاي يكي از مخزنها سفت شد، اين نشتي متوقف شد.
ماتسوموتو گفت كه تپكو علاوه بر آن در هفته گذشته متوجه شد كه 5/8 تن آب آلوده به مواد راديواكتيو پس از جدا شدن پمپي در واحد شماره 4 نيروگاه فوكوشيما دايچي به بيرون نشت كرده بود.
او گفت كه شركت تپكو در حال بررسي دليل اين نشتي است، اما احتمال اين كه اين پمپ به خاطر پسلرزههايي كه اين نيروگاه را لرزاند شل شده باشد، بسيار كم است.
سخنگوي تپكو گفت كه هواي سرد زمستان نيز موجب شد كه آب داخل پمپها در جاي ديگري از اين نيروگاه يخ بزند كه اين اتفاق از ژانويه سال گذشته حداقل در 30 قسمت موجب نشتي شده است.
دولت ژاپن در ماه دسامبر اعلام كرد كه نيروگاه هستهيي فوكوشيما دايچي به وضعيت تعطيلي سرد رسيده و اكنون عملا ثابت است.
تعطيلي سرد وضعيتي است كه در آن دماي راكتورها به زير دماي جوش ميرسد.
در حادثه ماه مارس، برق نيروگاه هستهيي فوكوشيمادايچي قطع شد، سيستم خنككننده رآكتورهايش از كار افتاد و وقوع چند انفجار هيدروژني در رآكتورها موجب نشت مواد راديواكتيو در هوا و محيط اطراف اين نيروگاه شد.
گزارشاتي كه درباره اين حادثه هستهيي منتشر شده حاكي از اين است كه در ساعات اوليه پس از وقوع اين انفجار، هستهي دو رآكتور نيروگاه فوكوشيما دايچي دچار گداخت نسبي شد.
به دنبال حادثه هستهيي نيروگاه فوكوشيما دايچي، اعتماد عمومي نسبت به ايمني انرژي هستهيي به شدت متزلزل شده است و بسياري از مردم ژاپن خواستار كنارهگيري دولتشان از انرژي هستهيي و روي آوردن به ديگر منابع انرژي هستند.
قبل از وقوع اين حادثه هستهيي دولت ژاپن قصد داشت توليد برق از طريق انرژي هستهيي را تا سال 2030 چندبرابر كند اما اكنون درصدد كاهش وابستگي به انرژي هستهيي و افزايش نقش منابع برگشتپذير مانند انرژي باد و انرژي خورشيدي است.
دولت ژاپن در تلاش براي اطمينان دادن به مردم كشورش درباره ايمني انرژي هستهيي به آزمايشات فشار روي آورده است تا به آنها اطمينان دهد كه راهاندازي مجدد برخي راكتورهاي هستهيي در اين كشور خطري ندارد.
آزمايشات فشاركه اتحاديه اروپا نيز به دنبال وقوع حادثه هستهيي نيروگاه فوكوشيما دايچي انجام آن را در همه كشورهاي اروپايي اجباري كرد، شبيهسازيهاي كامپيوتري هستند که ميزان مقاومت نيروگاههاي هستهيي را در برابر حوادث طبيعي مانند زمينلرزه و سونامي که در ماه مارس دومين حادثه هستهيي جهان پس از فاجعه چرنوبيل در سال 1986 را رقم زد، بررسي ميکنند.
آژانس ايمني هستهيي و صنعتي ژاپن در اوايل ماه ژانويه بررسي آزمايشات فشار را به پايان رساند و اعلام كرد كه اين آزمايشات نشان ميدهندكه راكتورهاي نيروگاه هستهيي اوهي، اولين راكتورهايي كه مورد بررسي قرار گرفتهاند، قابليت مقاومت در برابر يك ضربه شديد مانند زمينلرزه 9 ريشتري وسونامي ماه مارس را دارند.
اما با وجود اين كه كارشناسان آژانس بينالملل انرژي اتمي نيز در سفر اخير خود به ژاپن اين آزمايشات را تاييد كردند برخي كارشناسان ژاپني صحت آزمايشات فشار را زير سوال بردهاند.
پيش از وقوع حادثه هستهيي نيروگاه فوكوشيمادايچي، انرژي هستهيي حدود يك سوم نياز ژاپن به برق را تامين ميكرد، اما اكنون تنها سه راكتور از 54 راكتور هستهيي ژاپن فعال هستند.
پس از وقوع حادثه هستهيي نيروگاه فوكوشيما دايچي بسياري از دولتهاي محلي ژاپن كه ميزبان نيروگاههاي هستهيي اين كشور هستند به خاطر نگرانيهاي عمومي اجازه راهاندازي مجدد راكتورهايي را كه براي بررسيهاي دورهيي تعطيل شده بودند، ندادهاند.
در ژاپن همه راكتورهاي هستهيي هر 13 ماه يكبار بايد براي انجام بررسيهاي دورهيي تعطيل شوند.
انتهاي پيام
نظرات