• یکشنبه / ۱۱ دی ۱۳۹۰ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 9010-05423
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

دانشمندان موفق به کشف ژن عامل بيماري كشنده «آريتمي» قلب شدند

دانشمندان موفق به کشف ژن عامل بيماري كشنده «آريتمي» قلب شدند

پژوهشي جديد بر روي موش‌ها نشان داد که عملکرد تغييريافته ژني به نام «TBX3» در توسعه سيستم هدايت قلبي، اختلال به وجود مي‌آورد و باعث بيماري وخيم قلبي به نام «آريتمي» مي‌شود که سرعت يا ريتم قلب را تند، کند و يا بي‌قاعده مي‌کند.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه اصفهان، نتايج تحقيق پژوهشگران دانشگاه آمستردام، نيويورک و واشنگتن به سرپرستي دانشگاه «يوتا»، حاکي از آن است که اختلال عملکرد ژن «TBX3» عامل اصلي «آريتمي» است و اين ژن براي توسعه سيستم هدايت قلبي ضروري بوده و باعث عملکرد صحيح اين سيستم مي‌شود.

پژوهشگران طي اين آزمايش دريافتند که کوچکترين تغيير در ساختار ژن «TBX3»، باعث تغيير در ميزان پروتيين «TBX3» خون موش‌ها مي‌شود که اين امر مي‌تواند باعث اختلال در سيگنال‌هاي الکتريکي قلب شود و در نتيجه موش‌ها در دوران جنيني يا در بزرگسالي دچار «آريتمي» کشنده شوند. نکته ديگر در اين آزمايش اين بود که به محض اين‌که ميزان «تي بي» در جنين موش‌ها افزايش مي‌يافت، جنين‌ها به هنگام تولد زنده مي‌ماندند، اما در بزرگسالي دچار «آريتمي» مي‌شدند، يا بر اثر مرگ ناگهاني مي‌مردند.

سيستم هدايت قلبي، سرعت و ريتم ضربان قلب را کنترل مي‌کند که شامل گروهي از سلول‌هاي مخصوص در ديواره قلب است که با فرستادن سيگنال‌هاي الکتريکي از گره سينوسي واقع در دهليز راست به بطن‌ها در قسمت پايين قلب، کار کنترل ضربان قلب را بر عهده دارد.

«آريتمي» تنها مشکلي نيست که به ژن جهش يافته «تي بي» مرتبط است، بلکه اين جهش ژني مسبب بيماري‌هايي از جمله ناهنجاري‌هاي اندام در افراد مبتلا به «سندرم اولنار پستاني»، ناهنجاري‌هاي بدو تولد که شامل ناهنجاري استخوان‌هاي دست و ساعد است و همچنين باعث توسعه نيافتن غدد پستاني و عرق خواهد شد.

به گفته محققان، اين کشف که در مجله «Proceedings of the National Academy of Sciences» منتشر شده است، تاثيرات شاياني در احياي عملکرد بافت قلبي خواهد داشت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha