به گزارش ایسنا به نقل از ساینسدیلی، سیستم هدایت الکتریکی، متشکل از سلولهای خاصی است که قلب را قادر به ضربانزدن میکنند.
دادههای سه بعدی جدید توسط فاطمه جعفرزاده از دانشگاه منچستر و محققان دانشگاه جان مورز لیورپول، دانشگاه Aarhus در دانمارک و دانشگاه نیوکاسل تولید شده و در مقایسه با دادههای پیشین، چهارچوب بسیار دقیقتری از ضربان قلب را برای مدلهای رایانهای ارائه میدهد.
این دادهها توانایی دانشمندان در درک ریتمهای مشکلآفرین قلب مانند فیبریلاسیون دهلیزی را ارتقا میدهد. فیبریلاسیون دهلیزی که گاه در پزشکی "ای فیب"(ِAFib) نیز نامیده میشود٬ شایعترین نوع آریتمی قلبی است که در آن، تحریک الکتریکی مسیر مشخصی را درقلب طی نمیکند. فیبریلاسیون دهلیزی هنگامی رخ میدهد که در دهلیزها موج الکتریکی تحریک جهت مشخصی نداشته باشد یعنی سلولهای عضلانی دهلیز به صورت نامنظم تحریک و در نتیجه منقبض میشوند.
پروفسور "جاناتان جارویس"(Jonathan Jarvis) از دانشگاه جان مورز لیورپول گفت: در واقع دادههای تولید شده، درک روابط پیچیده بین سیستم هدایت الکتریکی قلب و مابقی این عضو را آسانتر میکنند. ما همچنین از این دادهها برای تولید مدلهای سه بعدی چاپی استفاده میکنیم که در مناظرههای متخصصان قلب و محققان با بیماران مبتلا به مشکلات قلبی کارآمد خواهند بود.
با استفاده از دستاورد جدید در تحقیقات آینده، محققان قادر به مشاهده وضعیت سیستم هدایت الکتریکی قلب در قلبهایی خواهند بود که به خوبی شکل نگرفتهاند. این امر به جراحانی که این قلبها را ترمیم میکنند، امکان طراحی کردن عملهای جراحی را میدهد که پایینترین خطر آسیب رساندن به سیستم عروقی را داشته باشند.
جزئیات این مطالعه در مجله Scientific Reports قابل مشاهده است.
انتهای پیام
نظرات