معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست از افزايش 200 درصدي جمعيت يوزپلنگ آسيايي نسبت به 15 سال گذشته خبر داد.
اصغر محمدي فاضل در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: طرح حفاظت از يوز پلنگ آسيايي طرحي بوده است كه طي ساليان گذشته در مجموعه سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري سازمانهاي مختلف در كشور در حال اجرا بوده و يكي از تجربيات موفق سازمان حفاظت محيط زيست در حفاظت از گونههاي نادر بوده است.
وي اظهار داشت: اين پروژه بيشتر توجه خود را به زيستگاه هاي بومي اين گونه معطوف داشته است و پس از يك نگاه گونه محور به نگاه حفاظت از زيستگاه كه يك رويكرد جديد در عرصه حفاظت در سطح جهان است حركت كرده است.
فاضل با بيان اينكه در اين پروژه به زيستگاههاي خاصي كه مركز زادآوري اين گونهها بوده توجه خاصي شده است، تصريح كرد: در طول زمان كريدورهاي مهاجرتي اين گونه ها و تداخل جمعيتي آنها، افزايش جمعيت طعمه و كاهش تداخل بين دام اهلي و اين گونههاي وحشي، باعث شده پروژه در مسير خود حركت موفقي داشته باشد.
معاون محيط زيست طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به افزايش قابل توجه جمعيت يوزپلنگ آسيايي خاطرنشان كرد: به نسبت آمار 15 سال گذشته جمعيت يوزپلنگ 200 درصد افزايش را نشان ميدهد.
وي با بيان اينكه اين درصد افزايش ناشي از اين است كه ما در گذشته عدد پايه درستي نداشتيم تصريح كرد: به دليل عرصه بسيار وسيع اين گونه، پايش جمعيت آن بسيار سخت است و در واقع سرشماري دقيق در مورد اين گونه وجود ندارد.
محمدي فاضل در پاسخ به اين پرسش كه آيا واگذاري مناطق تحت مديريت سازمان به بخشهاي خصوصي مشكلي ايجاد نميكند اظهار داشت: اگر بدانيم اقدامي باعث صدمه به محيط زيست مي شود اصلاً آن را شروع نميكنيم و فرض اوليه اين است كه اين امر باعث ايجاد تقويت و همافزايي در بحث حفاظتي ميگردد.
معاون محيط زيست طبيعي و تنوعزيستي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ظرفيتها و آگاهيهاي خوبي در جوامع محلي، روستايي و شهري در قالب تشكلهاي مردمي و تعاونيها وجود دارد كه قابل برنامهريزي در جهت حفاظت محيط زيست هستند.
فاضل به اشاره به اين كه متأسفانه گونه ببر مازندران منقرض شده است، به ايسنا گفت: مترصد اين هستيم كه نزديكترين نمونه به گونه ببر مازندران را وارد كنيم كه در اين زمينه مذاكراتي براي وارد كردن 4 قلاده ببر از سيبري انجام شده است كه تا ماه آينده برنامه تبادل آنها نهايي ميشود.
معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي با اشاره به وارد كردن 4 قلاده ببر از سيبري تصريح كرد: زيست گاهي را به صورت تكثير در اسارت و تكثير در محيط مصنوعي را در منطقه ميان كاله استان مازندران آماده كرده ايم.
وي در پايان افزود: براي ايجاد سازگاري و برنامه تكثير در اسارت چند سالي زمان نيازاست و سپس رهاسازي آن در طبيعت كه بحث فني مربوط به خود را دارد و صحبت درباره آن هنوز بسيار زود است.
انتهاي پيام
نظرات