چشمپزشكان در رتبه پنجم شكايات قصور پزشكي
يك متخصص پزشكي قانوني گفت: در چند سال اخير به دليل بالا رفتن اهميت جراحي چشم در سلامتي و كارايي فرد در اجتماع، ميزان شكايت از اقدامات و جراحي چشمپزشكان افزايش يافته است؛ به نحوي كه شكايت از اين متخصصان در رتبه پنجم شكايت از پزشكان رشتههاي مختلف قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا دانشپرور طي سخناني در كنفرانس تروماي چشم، با اشاره به مجازاتهاي سنگين در نظر گرفته شده براي قصورات پزشكي تصريح كرد: مسئوليت پزشك، مسئوليتي مبتني بر تقصير است و در صورتي كه اعمال درماني و جراحيها مطابق استاندارد و موازين علم پزشكي باشد، قصوري صورت نگرفته و اگر شكايتي هم شود پزشك تبرئه ميشود.
وي با اشاره به پژوهشي كه در فاصله سالهاي 84 تا 86 از پروندههاي ارجاعي به كميسونهاي پزشكي قانوني استان تهران در حوزه چشمپزشكي صورت گرفته است، ادامه داد: بر اساس اين پژوهش، کل پروندههاي ارجاعي به اداره کميسيونهاي پزشکي استان تهران در طي سالهاي 84، 85 و 86، سه هزار و 984 مورد بوده كه 326 پرونده يعني 18 درصد آنها مربوط به رشته چشمپزشكي بوده است.
اين متخصص پزشكي قانوني افزود: از اين تعداد پرونده شكايت مربوط به چشمپزشكي، قصور چشمپزشکي تاييد شده 89 مورد يعني 27 درصد نسبت به کل پرونده هاي چشمپزشکي است كه 33 مورد آن در سال 84، 38 مورد در سال 85 و 18 مورد در سال 86 ثبت شده است. بر اساس اين تحقيق همچنين 65 مورد از قصورات صورت گرفته مربوط به چشمپزشک و 24 مورد مربوط به تيم بيهوشي بوده است.
دانشپرور اظهار كرد: بيشترين موارد شكايت از چشمپزشكان به دو حوزه جراحي كاتاراكت و جراحي ليزيک جهت اصلاح عيوب انكساري مربوط ميشود كه به ترتيب با 183 و 50 مورد، بيشترين حجم شكايت را داشتهاند.
وي با اشاره به نوع قصور صورت گرفته در حوزه چشمپزشكي نيز خاطرنشان كرد: بر اساس نتايج اين تحقيق، 52 مورد بيمبالاتي، 42 مورد عدم مهارت، 28 مورد بياحتياطي و 23 مورد عدم رعايت نظامات دولتي، قصورات تاييد شده از سوي چشمپزشكان در فاصله سال هاي 84 تا 86 بوده است.
به گفته اين عضو هيات علمي سازمان پزشكي قانوني، بر اساس اين تحقيق كمترين ميزان شکايت در حوزه چشمپزشكي از مراکز دانشگاهي و بيشترين شکايت از مراکز خصوصي و دولتي غير دانشگاهي بوده است.
دانشپرور در ادامه با اشاره با ميزان تحصيلات شاكيان پروندههاي چشمپزشكي نيز يادآور شد: بر اساس نتايج اين تحقيق، ميزان شكايت از چشمپزشكان در افرادي كه تحصيلات كمتري دارند، بيشتر است؛ به اين معنا كه 106 نفر از شاكيان زير ديپلم (92 مرد و 14 زن)، 93 نفر ديپلم (86 مرد و 7 زن)، 84 نفر ليسانس (48 مرد و 36 زن)، 33 نفر دانشجو (20 مرد و 13 زن) و 10 نفر دكترا ( 8 مرد و 2 زن) بودهاند.
وي در پايان با اشاره به رعايت برخي موارد در راستاي کاهش شکايت از پزشکان، به خصوص متخصصان چشم، تاكيد كرد: داشتن مهارت کامل و تجربه کافي، مطالعات و معاينات لازم قبل از انجام عمل جراحي، داشتن يك جلسه مذاکره با بيمار، بحث و مشاوره براي جواب و سوالات بيمار، توضيح کافي در مورد عمل جراحي و عوارض احتمالي و انتظارات بيمار و ... از جمله مواردي است كه رعايت آن ميتواند موجب كاهش شكايت از پزشكان شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات