مقامات آمريكا با تبليغاتي دروغين و با قصد سرپوش گذاشتن بر مشكلات اقتصادي و اجتماعي اين كشور در تلاش براي افزايش فشارها عليه ايران ادعاي بياساس تازهاي را مطرح كردند كه بلافاصله توسط ايران تكذيب شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري رويترز گزارش داد: آمريكا، ايران را به حمايت از توطئهاي براي كشتن سفير عربستان در واشنگتن متهم كرد.
مقامات آمريكايي مدعي شدهاند كه توطئهاي دو مرد مرتبط با نهادهاي امنيتي ايران براي ترور عادل الجبير ـ سفير عربستان در آمريكا ـ را خنثي كردهاند. يك نفر در اين رابطه ماه گذشته دستگير شده است در حالي كه گمان ميرود نفر دوم در ايران باشد. ايران اين اتهامات را تكذيب كرده است اما باراك اوباما ـ رييسجمهور آمريكا ـ اين اقدام را "ناقض حقوق آمريكا و حقوق بينالملل" خواند و عربستان آن را "منزجر كننده" خوانده است.
هيلاري كلينتون ـ وزير امور خارجه آمريكا ـ در گفتوگويي با رويترز ابراز اميدواري كرد اين مساله باعث شد كشورهايي كه در اجراي تحريمهاي موجود عليه ايران ترديد دارند در اين مسير قدم بردارند.
اريك هولدر ـ دادستان كل آمريكا ـ سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و سپاه قدس را در اين زمينه متهم كرد.
او در كنفرانس خبري مدعي شد: مقامات عاليرتبه اين نهادهاي (ايراني) كه بخشي از دولت ايران محسوب ميشود مسوول اين توطئه هستند.
اين گزارش مدعي است: شواهد اوليه ارتباط دولت ايران با اين اقدام را افرادي كه در اين رابطه دستگير شده بودند، فاش كرده و مدعي شده بودند كه از افرادي در ايران دستور ميگيرند.
در اين گزارش به افرادي با نامهاي غلام شكوري و منصور ارباب سيار در رابطه با اين اتهام اشاره شده است.
ارباب سيار روز سهشنبه حضوري كوتاه در دادگاهي در منهتن داشت و در آنجا دستور بازداشت وي صادر و وكيلي براي او تعيين شد.
مقامات آمريكايي گفتهاند سفير عربستان در اين رابطه هرگز در معرض خطر قرار نگرفته است.
هولدر مدعي است كه ارباب سيار پس از دستگيري در نيويورك اعتراف كرده و جزييات بيشتري را در اين رابطه ارايه كرده است.
در اسناد دادگاه ادعا ميشود كه شكوري در تماس تلفني با ارباب سيار گفته است كه در سريعترين زمان ممكن بايد اين اقدام انجام گيرد.
بنابر گزارش رويترز، كلينتون با متهم كردن ايران با اين توطئه مدعي شده است كه چنين مسالهاي به انزواي تهران، تقويت اتحاد امنيتي خليجفارس و اجراي شديدتر تحريمها عليه ايران منجر ميشود.
وزير امور خارجهي آمريكا گفت كه آمريكا با ديگر كشورها در تلاش است تا به صورت جمعي اين اقدام را محكوم كند.
او در اظهاراتي كه از تلويزيون پخش شد، گفت: ما با دوستان و شركايمان در سراسر جهان در خصوص اين كه چطور ميتوانيم پيامي بسيار جدي به ايران بدهيم مبني بر اين كه اين نوع اقدامات بايد پايان يابد، مشورت خواهيم كرد.
در اين راستا وزارت خزانهداري آمريكا تحريمهايي را عليه پنج شهروند ايراني اعلام كرد.
در همين رابطه بنا بر گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، معاون وزير امور خارجه مكزيك گفته است كه مكزيك با مقامات آمريكايي براي خنثي كردن اين اقدام همكاري كرده است.
وي گفت كه مكزيك از مقامات اداره مهاجرت مكزيك خواسته بود از ورود ارباب سيار به مكزيك در 28 سپتامبر جلوگيري كنند.
در اين راستا سفارت عربستان در واشنگتن اين اقدام را "نقض منزجر كننده هنجارها، استانداردها و كنوانسيونهاي بينالمللي" خواند كه با اصول انساني مطابقتي نكرد.
بنا بر گزارش آسوشيتدپرس، در اين بيانيه هيچ اشارهاي به دولت ايران كه آمريكا در اين رابطه اتهامات را متوجه آن كرد، نشده است.
اما رويتر به نقل از عبدالله الشماري يك مقام دولتي در رياض گزارش داد: پس از اين حادثه بسياري در عربستان انتظار دارند كه اقداماتي اتخاذ شود كه كمترين آن خارج كردن سفير عربستان از تهران است.
اما بنا بر گزارش خبرگزاري فرانسه، وكيل ارباب سيار روز سهشنبه گفت كه موكلش اعلام بيگناهي خواهد كرد.
او با ذكر اين كه درخواست وثيقه نكرده است، افزود: ما از دستور موقت بازداشت رضايت داريم.
با اين حال بنا بر گزارش شبكه خبري "ايبيسي"، رابرت بائر ـ تحليلگر اطلاعات جاسوسي پيشين آمريكا ـ به دولت اوباما هشدار داد كه از مقصر خواندن ايران در اين رابطه عقبنشيني كند.
وي گفت كه به نظر نميرسد اين حمله توسط ايران طراحي شده باشد و ممكن است ارزيابيهايي آمريكا به شكلي خطرناك اشتباه باشد.
بائر تاكيد كرد كه آمريكا بايد يك كانال ديپلماتيك مستقيم با ايران برقرار كند يا با خطر جنگي كنترل نشدني روبهرو شود.
يک محقق «موسسه تحقيقات خاورميانه واشنگتن» نيز در يادداشتي که براي وبلاگ فارينپاليسي نوشته ميگويد بعد از انتشار جزييات حيرتآور دست داشتن ايران در توطئه ترور سفير عربستان در آمريكا، اين سوال ايجاد ميشود که چرا بايد ايران چنين بدنامياي براي خود فراهم کند که دست کم بر سياستهاي آمريکا در مقابل ايران تاثير ميگذارد.
سيمون هندرسون مينويسد اگر چنين توطئهاي عملي ميشد صد تا صد و پنجاه نفر شامل چندين سناتور کشته ميشدند و فشار زيادي بر کاخ سفيد وارد ميشد تا واکنش نظامي در مقابل ايران نشان دهد. او به سخنان رامين مهمانپرست اشاره ميکند که اين اتهام را يک «نمايش مضحک» ميداند اما ميگويد آيا اين نشانهاي از سياست تهاجمي تازه جمهوري اسلامي است؟
او مينويسد: واکنش عربستان سعودي چه خواهد بود در شرايطي که هفته گذشته وزير کشور عربستان شاهزاده نايف به شيعيان اين کشور هشدار داده بود که از «کشورهاي خارجي» دستور نگيرند و منظورش دولت ايران بود. او گفته بود که عربستان در مقابل شورشيان ناراضي که ثبات ملي مملکت پادشاهي را به خطر بيندازند با مشت آهنين برخورد خواهد کرد.
ملک عبدالله و عادل الجبير ـ سفير عربستان در واشنگتن ـ، روز اول اکتبر با مشاور عالي امنيت ملي آمريکا، تام دانيلون ديدار کردند تا در مورد «شماري از موضوعات مشترک مورد علاقه» گفتوگو کنند. اکنون ميدانيم يکي از آنها چه بوده است.
به گزارش ايسنا، نماينده دائم ايران در سازمان ملل نيز در نامهاي به بان كي مون ـ دبيركل سازمان ملل متحد ـ از ادعاهاي اخير مقامات آمريكايي عليه جمهوري اسلامي ايران مبني بر نقش كشورمان در توطئه براي ترور يك ديپلمات خارجي در واشنگتن ابراز انزجار كرد و اين اتهامات جعلي را كه براساس ادعاهاي يك فرد مشكوك شكل گرفته را رد كرد.
محمد خزاعي ـ سفير و نماينده دائم كشورمان نزد سازمان ملل ـ در نامه خود كه رونوشت آن براي رييس شوراي امنيت و رييس مجمع عمومي سازمان ملل متحد نيز ارسال شده است، تصريح كرد: هركشوري ميتواند، كشورهاي ديگر را با چنين داستانهاي جعلي متهم كند. به هر حال اين اقدام سابقه خطرناكي در روابط ميان كشورها ايجاد ميكند.
او اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران همواره تروريسم را در همه اشكال آن محكوم كرده است و خود يك قرباني تروريسم است كه نمونه اخير و روشن آن ترور تعدادي از دانشمندان هستهيي ايران در دو سال گذشته است كه از سوي رژيم صهيونيستي و با حمايت آمريكا انجام پذيرفت.
سفير و نماينده دائم كشورمان در سازمان ملل افزود: ملت ايران طالب دنيايي بدون تروريسم است و جنگ افروزان فعلي آمريكا و ماشين تبليغاتي آن عليه ايران را نه فقط به عنوان تهديدي عليه خود بلكه به عنوان تهديدي عليه صلح و ثبات منطقهيي ميداند.
وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران نسبت به عواقب اين سناريوي خطرناك هشدار ميدهد و معتقد است ادامه چنين سياستهاي تفرقهافكنانهاي تاثيرات وخيمي بر صلح و امنيت بر جاي خواهد گذاشت.
خزاعي ادعاهاي اخير آمريكا را اقدامي سياسي و نشانهاي از كينهتوزي آن كشور در قبال ملت ايران دانست و افزود: جمهوري اسلامي ايران قاطعانه و با شديدترين لحن ممكن اين ادعاهاي شرمآور توسط مقامات آمريكايي را محكوم ميكند و آن را به مثابه توطئهاي شيطاني در راستاي سياستهاي ضدايراني آنها ميداند كه در پي انحراف توجهات از مسائل جاري اقتصادي و اجتماعي در داخل و انقلابها و اعتراضات عليه ديكتاتوريهاي مورد حمايت آمريكا در خارج از آن كشور است.
سفير و نماينده دائم كشورمان نزد سازمان ملل تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران بر عزم خود براي حفظ روابط دوستانه با همه كشورهاي منطقه بهويژه همسايگان مسلمان تاكيد كرده و از همه ميخواهد نسبت به اقدامات اهريمني كه ثبات و صلح و روابط دوستانه دولتها در منطقه ما را هدف گرفتهاند، هوشيار باشند.
او در پايان نامه خود تاكيد كرد: شما در جايگاه دبيركل سازمان ملل متحد مسووليت داريد تا افكار عمومي جهاني را درباره عواقب خطرناك سياستهاي جنگ افروزانه دولت آمريكا بر صلح و امنيت بينالمللي آگاه كند.
خزاعي از دبيركل سازمان ملل متحد درخواست كرد تا اين نامه به عنوان اسناد مجمع عمومي و شوراي امنيت اين سازمان منتشر شود.
همچنين سخنگوي وزارت خارجه کشورمان ادعاي کذب طراحي ترور سفير سعودي در آمريکا را عاري از هرگونه صحت دانست و قويا تکذيب کرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، رامين مهمانپرست در واکنش به ادعاي واهي و بي اساس مقامات آمريکايي ضمن محکوم کردن هرگونه عمليات تروريستي افزود: اين گونه رفتارهاي نخنما که مبتني بر سياستهاي خصمانه و ديرينه محور آمريکايي ـ صهيونيستي است، نمايش مضحکي به شمار ميرود که در راستاي سناريوسازيهاي خاص و با اهداف تفرقه افکنانه از سوي دشمنان اسلام و منطقه تعقيب ميشود.
او تصريح کرد: طراحان اين قبيل سناريوهاي ساختگي هدفي جز ايجاد اختلاف و کمک به خروج رژيم صهيونيستي از انزواي موجود ندارند.
مهمانپرست تأکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران نظامي مبتني بر اخلاق و ارزشهاي اسلامي بوده و همواره نسبت به خطر توطئه دشمنان منطقه هشدار داده است و اين قبيل سناريوسازيهاي تکراري در شرايطي از سوي محور آمريکايي ـ صهيونيستي مطرح ميشود که منطق و سياستهاي آمريکا در داخل و در سطح منطقه با يک ناکارآمدي جدي و اعتراضهاي گسترده داخلي و جهاني مواجه شده است.
سخنگوي وزارت خارجه گفت که روابط جمهوري اسلامي ايران و عربستان سعودي مبتني بر احترام متقابل بوده و طرح چنين ادعاي کذبي ره به جايي نبرده و تأثيري در اذهان عمومي بر جاي نخواهد گذاشت.
انتهاي پيام
نظرات