• شنبه / ۲ مهر ۱۳۹۰ / ۲۲:۵۱
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 9007-00632

/سفر رئيس‌جمهور به نيويورك/ احمدي‌نژاد در ديدار جمعي از نخبگان آمريکا: سران آمريکا بايد در سياست‌هاي خود تجديدنظر اساسي انجام دهند

/سفر رئيس‌جمهور به نيويورك/
احمدي‌نژاد در ديدار جمعي از نخبگان آمريکا:
سران آمريکا بايد در سياست‌هاي خود تجديدنظر اساسي انجام دهند

رييس‌جمهور كشورمان، آمريكا را به تجديدنظر بزرگ در سياست‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي فراخواند و گفت: بحران‌هاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي موجود در جهان حاصل عدم تغيير سياست‌ها و تئوري‌هاي يك جانبه نظام سرمايه‌داري و در راس آن دولت آمريکا و برخي دولت‌هاي اروپايي است که اين سياست‌ها ديگر پاسخگوي مطالبات ملت‌ها نيست و بايد تغيير پيدا کند.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدي‌نژاد در حاشيه شصت‌وششمين مجمع عمومي سازمان ملل متحد در ديدار جمعي از نخبگان آمريكايي با تاكيد بر اينكه امروز شرايط جهان و ديدگاه‌ها و انديشه‌ها تغيير كرده است، گفت:‌ جهان نيازمند سياست‌ها و ارتباطات جديدي است، چراكه اگر در گذشته يك يا چند دولت مي‌توانستند به نوعي نظامي را در جهان برقرار كنند ديگر ادامه آن وضع امكان‌پذير نيست و ملت‌ها آن را نمي‌پسندند.

وي تصريح كرد:‌ امروز همه ملت‌ها به دنبال امنيت پايدار، پيشرفت و سعادت هستند و اين مطالبه همگاني زماني محقق مي‌شود كه زمينه مشاركت عمومي در جهان شكل بگيرد.

احمدي‌نژاد با تاكيد بر اينكه سازوكارهاي امنيتي، سياسي و اقتصادي حاكم بر جهان ناكارآمد بوده و ديگر پاسخگو نيست، اظهار كرد: زماني كه شوراي امنيت با سازوكار فعلي تاسيس شد، شايد در دوره كوتاهي توانست موفقيت‌هايي به دست آورد اما امروز ديگر اين سازوكار پاسخگو نبوده و نيازمند ساختار جديدي است؛ ‌صندوق پول و بانك جهاني نيز چنين شرايطي دارد و امروز ديگر قادر نيست اقتصاد جهان را مديريت كند.

رييس‌جمهور تصريح كرد: مدل مديريت و سياست‌پردازي‌هاي بعد از جنگ جهاني دوم به پايان راه خود رسيده و نمي‌تواند جهان را اداره كند و مباني و تئوري‌هاي اقتصادي و امنيتي ترسيم شده پاسخگوي شرايط كنوني نيست.

وي با تاكيد بر اينكه جهان نيازمند تئوري‌هاي جديد است، خاطرنشان كرد: البته اين تئوري‌ها بايد مبتني بر اصول مشترك انساني يعني احترام به همه ملت‌ها، آزادي و عدالت باشد. همه بايد دست به دست هم از مرحله كنوني عبور كنيم و به مرحله بالاتر و بهتري برسيم و لازمه آن اين است كه با احترام به حقوق يكديگر صادقانه در اين مسير گام برداريم.

آينده بسيار خوبي در انتظار اقتصاد ايران است

احمدي‌نژاد در ادامه، به صحبت‌هاي يكي از نخبگان آمريكايي درباره آينده اقتصاد ايران اشاره كرد و گفت: آينده بسيار خوبي در انتظار اقتصاد ايران است. امروز روند ورود سرمايه خارجي به ايران شتاب گرفته است؛ ضمن اينكه اقتصاد ايران نسبتا خود اتكا است و اكثر نيازهاي خود را در داخل كشور توليد مي‌كند. ايران از استعدادهاي معدني و بالاتر از آن از استعداد انساني بسيار بالايي برخوردار است؛ البته ما از سرمايه‌گذاري خارجي نيز استقبال و شركت‌هاي جهاني را به سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف ايران دعوت مي‌كنيم.

رييس‌جمهور در پاسخ به پرسش يكي از نخبگان درباره مساله رشد اقتصادي ايران، اظهار كرد: اقتصاد ايران روند رو به رشدي به خود گرفته و در طول 6 سال گذشته توليد خودرو، سيمان، مس، آلومينيوم، فولاد و نيز ساخت‌وساز مسكن تقريبا بيش از و برابر افزايش داشته و اين بدان معناست كه اقتصاد ايران از ميزان رشد بالايي برخوردار است؛ البته بايد توجه داشت كه افزايش قيمت نفت در رشد اقتصادي تاثير دارد، اما تعيين‌كننده نيست، چراكه درآمد حاصل از فروش نفت صرف واردات مي‌شود و به نسبت افزايش قيمت نفت، قيمت كالاهاي وارداتي نيز افزايش مي‌يابد.

وي در برابر صحبت يكي ديگر از نخبگان آمريكايي درباره هدفمند كردن يارانه‌ها پاسخ داد: دولت مرحله اول اين طرح را با قاطعيت و همكاري عمومي مردم و تقريباً بدون هيچ‌گونه تنش و مشكلي انجام داد و روشي كه در اجراي اين طرح در ايران به كار گرفته شده روشي ابتكاري است. براي اجراي مراحل بعدي اصلاحات اقتصادي نيز برنامه‌ريزي شده است و اميدواريم مرحله بعدي آن امسال انجام شود.

سوءتفاهم بين ايران و برخي كشورهاي غربي ريشه تاريخي دارد

رييس‌جمهور در پاسخ به پرسش يكي از نخبگان درباره علت سوءتفاهم موجود ميان ايران با برخي كشورهاي اروپايي و آمريكا گفت: اين سوءتفاهم ريشه تاريخي دارد؛ دولت انگليس بيش از 100 سال در ايران حضور داشت و حدود 40 سال، نفت ايران را استخراج و از آن استفاده مي‌كرد، بدون اينكه مبلغ قابل توجهي بپردازد و تقريباً تمام سيستم حكومتي را تحت نفوذ خود قرار داده بود و ملت ايران در آن دوره به طور كامل از رشد و پيشرفت عقب ماند. بعد از جنگ جهاني اول نيروهاي انگليسي ايران را ترك نكردند و وارد بازار مواد غذايي شدند و ده‌ها برابر نياز خود كالا خريداري كردند كه اين موضوع موجب قحطي شديد در ايران شد و طبق بعضي گزارشات وزارت خارجه آمريكا، در فاصله كمتر از 4 سال چندين ميليون ايراني فوت كردند.

احمدي‌نژاد افزود: در مقطع جنگ دوم جهاني نيز ايران پل پيروزي نام گرفت اما تمام منافع حاصل از اين پيروزي به 3 كشور به اصطلاح فاتح جنگ اختصاص يافت و تنها فقر و محروميت براي ايران باقي ماند. حتي زماني كه ملت ايران قيام كرده و نفت را ملي و از دست دولت انگليس خارج كردند، انگليس نفت ايران را تحريم كرد؛ بنابراين درآمد دولت كاهش يافت و متاسفانه دولت آمريكا هم ذخاير طلاي ايران را آزاد نكرد و بدتر از آن با كودتاي ضد مردمي، حكومتي خشن و ديكتاتوري را براي 25 سال به ملت ايران تحميل كردند.

وي با بيان اينكه با قيام امام خميني (ره) ملت ايران به دنبال آزادي و حق انتخاب برآمد، اما باز هم دولت آمريكا و دولت‌هاي اروپايي در مقابل ايران قرار گرفتند و از 8 سال جنگ صدام عليه ايران حمايت كردند، گفت: متاسفانه دولت‌هاي غربي به اين همه بسنده نكرده و پس از آن نيز انواع تحريم‌ها و فشارها را عليه جمهوري اسلامي ايران اعمال كردند. اينها همه زمينه‌هاي سوءتفاهمات ريشه‌داري است كه به واسطه اقدامات اشتباه دولت‌هاي قبلي آمريكا و اروپا در ذهن ملت ايران نقش بسته است و تنها راه اصلاح آن اين است كه رفتارها و نگاه‌ها به طور ريشه‌اي تغيير پيدا كند.

رييس جمهور خاطرنشان كرد: تعجب‌آور است كه برخي سياستمداران آمريكايي چنين تصور مي‌كنند كه مي‌توان ايران را از معادلات جهاني حذف كرد؛ ما معتقديم امروز جهان به جايي رسيده كه حتي كشورهاي بسيار كوچك آفريقايي را هم نمي‌شود حذف كرد.

پيشنهاد ايران براي خروج آمريكا از عراق كاملا صادقانه و به نفع دولت آمريكاست

احمدي‌نژاد در ادامه صحبت‌هاي خود اظهار كرد: جهان بايد با مشاركت همگاني اداره شود و ديگر دوران فرمانروا و فرمانبر بودن به پايان رسيده است. سياستمداران آمريكايي بايد باور كنند كه ايران ديگر آزاد شده است. دولت آمريكا به جاي لشكركشي به اطراف مرزهاي ايران مي‌تواند هزينه‌هاي آن را براي بهبود وضعيت مردم آمريكا به كار بگيرد. جمهوري اسلامي ايران همواره از همكاري و روابط صادقانه بر پايه احترام و عدالت استقبال كرده است.

وي با بيان اينكه دشمني با ايران هيچ سودي براي دولت‌هاي غربي ندارد، تصريح كرد: ايران امروز به مراتب قدرتمندتر و پيشرفته‌تر از ايران 30 سال گذشته است. دولت‌هاي غربي ملت ايران را تحريم كردند اما امروز اقتصاد كشورهاي خودشان دچار بحران شده است؛ البته ما از تحريم استقبال نمي‌كنيم، اما همگان بايد بدانند كه با تحريم و تهديد نمي‌توان ايران را ساقط كرد يا رژيمي روي كار آورد كه مورد پسند تحريم‌كنندگان باشد؛ چنين اتفاقي ديگر در ايران نخواهد افتاد.

رييس‌جمهور با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران براي تمام ملت‌ها خير و نيكي آرزو مي‌كند، اظهار كرد: زماني كه به دولت آمريكا توصيه مي‌كنيم از عراق خارج شود واقعاً آن را به نفع اين دولت مي‌دانيم و بر اساس اعتقاداتمان بر اين باور هستيم كه بايد به دنبال منافع همه ملت‌ها باشيم، چراكه اگر جهان آباد، مرفه و امن باشد همه سود مي‌برند. ملت ايران در توصيه‌هاي خود صداقت دارد و هيچگاه به دنبال فريبكاري نيست.

تعريف غربي‌ها از منافع ملي باعث جنگ و درگيري‌هاي امروز جهان است

احمدي‌نژاد در پاسخ به سخنان يكي ديگر از نخبگان درباره منافع ملي ايران و آينده منطقه گفت: از مفاهيمي كه بايد در آن تجديدنظر شود، مفهوم منافع ملي است ‌متاسفانه برخي كشورها منافع ملي خود را در تناقض با منافع ساير كشورها تعريف مي‌كنند و همين موجب جنگ و درگيري است. ما بر اين باور هستيم كه مي‌توان تعريف جديدي از منافع ملي ارائه كرد كه در آن منافع همه ملت‌ها هم‌راستا و مكمل هم باشد و مي‌توان دنيا را به گونه‌اي اداره كرد كه همه سود ببرند، از اين‌رو ملت ايران منافع خود را در تضاد با ساير كشورها تعريف نكرده است.

رييس‌جمهور در پاسخ به پرسشي درباره امنيت خليج فارس اظهار كرد: خليج فارس از مناطق اصلي انرژي است و بايد امنيت در آنجا برقرار باشد، ضمن اينكه كشورهاي منطقه مي‌توانند بدون دخالت سايرين امنيت را به طور كامل در اين منطقه برقرار كنند و بي‌ترديد ايران نقش فعالي در اين راستا خواهد داشت.

وي با اشاره به سخنان يكي ديگر از نخبگان برجسته آمريكايي درباره اينكه ايران، مصر و تركيه سه قدرت مهم منطقه خاورميانه هستند و عربستان و آمريكا نيز نقش تاثيرگذاري دارند، گفت: سه كشور زماني موفق هستند كه با هم و در كنار هم باشند و براي عربستان و آمريكا هم بهتر آنست كه در مجموعه اين سه كشور با نگاه مثبت وارد شوند.

رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: تلاش براي ايجاد تفرقه و درگيري اگرچه ممكن است در كوتاه مدت منافعي را ايجاد كند اما در ميان مدت امواج سنگيني عليه تفرقه‌افكنان ايجاد خواهد كرد. امنيت منطقه با مشاركت همگاني قابل تحقق است و ايران براي اين موضوع اهميت بسيار بالايي قائل است. اگر امنيت به طور كامل برقرار شود رشد اقتصادي مناسبي را هم در پي‌خواهد داشت و چنانچه روابط كشورها بر اساس قانون و عدالت باشد و هيچ‌كس به دنبال حق بيشتري نباشد بدون ترديد مشكلي ايجاد نخواهد شد.

احمدي‌نژاد اضافه كرد: در تحولات منطقه هيچ‌كس نبايد تلاش كند تا اين تحولات و مطالبات مردم را به نفع خود مصادر كند؛ اينگونه اقدامات تكرار اشتباهات گذشته است. دولت آمريكا و مسئولان آن نيز اگر رفتار خود را اصلاح كنند و نگاه درازمدت داشته باشند، سود خواهند برد.

ادبيات رييس‌جمهور آمريكا در منطقه به‌شدت منفي است

وي در ادامه جلسه ديدار با جمعي از نخبگان آمريكا اظهار كرد: ادبيات رييس‌جمهور آمريكا در منطقه ما به‌شدت منفي است. اينكه رييس دولت آمريكا براي مردم مصر، سوريه و فلسطين تعيين تكليف كند، آثاري منفي براي آمريكا دارد و اين به خاطر بدبيني تاريخي ملت‌هاي منطقه نسبت به آمريكا است؛ البته ممكن است عده قليلي سياست‌مدار با اين ادبيات همراهي كنند اما توده‌هاي مردم هرگز همراهي نخواهند كرد.

رييس‌جمهور درباره موضوع هسته‌اي ايران نيز گفت:‌ به جاي تقابل در موضوع هسته‌اي، همكاري به نفع همه است و شش سال قبل در سازمان ملل از جهانيان دعوت كردم كه كنسرسيومي براي غني‌سازي در ايران تشكيل شود. امروز ايران حداقل به 4 رآكتور هسته‌اي به منظور توليد برق نياز دارد و شركت‌هاي آمريكايي نيز مي‌توانند در احداث اين نيروگاه‌ها حضور داشته باشند.

احمدي‌نژاد در پاسخ به پرسشي درباره وجود سيستمي براي عدم برخورد احتمالي نيروهاي نظامي ايران و آمريكا در خليج فارس گفت:‌ ايران از اينكه سيستم هشداري بين نيروهاي نظامي دو كشور باشد، استقبال مي‌كند، اما بهتر اين است كه ناوها و نيروهاي نظامي آمريكايي خليج فارس را ترك كنند، چراكه اين كار را به سود آمريكا مي‌دانيم، مگر اينكه كساني باشند كه اقتصاد آمريكا را بر پايه نظامي‌گري تعريف كرده باشند.

وي درباره اظهارات يكي ديگر از نخبگان آمريكا درباره تحولات منطقه و موضوع سوريه اظهار كرد: اصولي وجود دارد كه بايد براي همه ملت‌ها رعايت شده و محترم شمرده شود؛ ايران اين اصول را براي همه ملت‌ها حتي مردم آمريكا و كشورهاي اروپايي مطالبه مي‌كند و با هر عاملي كه بخواهد اين اصول را مخدوش كند، همراهي نخواهد كرد و در مقابل با هر اقدامي كه حق آزادي، حاكميت ملي، عدالت و احترام ملت‌ها را تقويت كند، همراهي خواهد داشت.

ملت‌ها اگر فرصت پيدا كنند طوفاني عليه نظام حاكم بر جهان به راه مي‌اندازند

احمدي‌نژاد تصريح كرد: اصولا ادبيات سياسي و مباني ملت و دولت ايران با دولت آمريكا متفاوت است؛ ايران پيشرفت ساير كشورها را در نقطه مقابل خود نمي‌داند و حتي از پيشرفت كشورها و ملت‌ها حمايت مي‌كند.‌ آزادي و دموكراسي موضوعي تحميلي نيست و بايد انتخاب شود و سلطه‌گران بايد توقعات دوره استعمار را از ذهن خود خارج كنند؛ پيش‌بيني ما اين است كه هژموني آمريكا به سرعت در جهان مضمحل خواهد شد براي اينكه ملت‌ها به حدي از رشد و بيداري رسيده‌اند كه آن را نخواهند پذيرفت.

وي ادامه داد: اگر چه سلطه‌گران مطالبات ملت‌ها را سركوب مي‌كنند اما بدون شك اگر ملت‌ها فرصتي پيدا كنند، طوفاني به پا خواهد شد كه همه مناسبات را دگرگون خواهد كرد از اين رو توصيه مي‌كنيم سياستمداران غربي اينگونه موضوعات را پيش‌بيني كنند و روش خود را تغيير دهند و همه ملت‌ها را در مديريت جهان مشاركت دهند.

احمدي‌نژاد افزود: قدرت نظامي نبايد حق بيشتري براي كسي ايجاد كند. امروز دوراني كه سلاح اتمي باعث برتري شود به پايان رسيده و علت اين است كه روابط انساني بايد با ارزش‌هاي انساني ارزيابي شود و مشكلات جامعه انساني هم راه حل انساني دارد. امروز ديگر سلاح اتمي كارآيي ندارد و قابل استفاده نيست و سلاح اتمي جز اينكه براي صاحبان آن مشكل ايجاد كند، كارآيي ديگري ندارد.

رييس‌جمهور در ادامه با اشاره به پيشنهاد يكي از نخبگان براي سرمايه‌گذاري شركت‌هاي آمريكايي در ايران، گفت: ايران از حضور شركت‌هاي تمامي كشورها از جمله آمريكا براي سرمايه‌گذاري در ايران در تمامي زمينه‌ها استقبال مي‌كند و آن را به نفع دوستي بين ملت‌ها مي‌داند. اصولا نگاه ملت ايران به فعاليت‌هاي اقتصادي فراتر از سود اقتصادي است و ما بيشتر به دنبال دوستي، محبت و عدالت هستيم.

با قطع ارتباط چين، روسيه و ديگر كشورها با دلار، دارايي‌هاي كاغذي اقتصاد آمريكا و غرب را ويران مي‌كند

وي درباره سخنان يكي ديگر از نخبگان درباره تحولات منطقه، اظهار كرد: ايران معتقد است، ملت‌ها مي‌توانند مسائل خود را بدون دخالت ديگران برطرف كنند و جمهوري اسلامي ايران اعتقادي به دخالت در امور ساير كشورها ندارد. تقريباً همه رهبران حاشيه خليج فارس هم اعلام كرده‌اند كه از ايران هيچ‌گونه نگراني ندارند. همچنين معتقديم اگر بعضاً اظهارنظري صورت مي‌گيرد تحت فشار قدرت‌هاي خارجي است.

احمدي‌نژاد در ادامه، به بحران اقتصادي موجود در غرب اشاره كرد و گفت: خزانه‌داري آمريكا تا چه زماني مي‌تواند دارايي كاغذي خلق كند و اصولا اقتصاد جهاني چه ميزان ظرفيت دارد كه اين دارايي‌هاي كاغذي را جذب كند؟ سردمداران آمريكا بايد پيش‌بيني كنند كه اگر چين، روسيه و ديگر كشورها تصميم بگيرند به نوعي رابطه خود را با دلار قطع كنند چه اتفاقي براي اقتصاد آمريكا و غرب خواهد افتاد.

رييس‌جمهور درپايان، خاطرنشان كرد: بايد علت اصلي مشكلات كنوني جهان در نظام و انديشه سرمايه‌داري جستجو شود. برخي سياست‌مداران اروپايي و آمريكايي بيش از آنكه ديگران را متهم كنند بايد زمينه هم‌فكري براي رفع مشكلات و فائق آمدن بر بحران را فراهم سازند. رييس‌جمهور آمريكا تلاش مي‌كند اتفاقاتي را كه در منطقه در حال وقوع است به نفع خود مصادره كند و به گونه‌اي صحبت مي‌كند كه گويي اين اتفاقات همان تغييراتي است كه شعار آن را داده بود اما اين گونه ادبيات و رفتارها نشان مي‌دهد كه تغييري در نگاه و سياست‌ها به وجود نيامده است و براي همين بحران‌ها ادامه دارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha