/سفر رئيسجمهور به نيويورك/ بازتاب گسترده سخنراني احمدينژاد در رسانههاي جهان
![/سفر رئيسجمهور به نيويورك/
بازتاب گسترده سخنراني احمدينژاد در رسانههاي جهان /سفر رئيسجمهور به نيويورك/
بازتاب گسترده سخنراني احمدينژاد در رسانههاي جهان](https://media.isna.ir/oldcontent/3/pics/1390/6/Photo/3978.jpg)
سخنراني رئيسجمهور كشورمان در شصت و ششمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد، بازتاب گسترده و وسيعي در رسانههاي خارجي و بينالمللي داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گوتيه ريبنسکي ـ کارشناس سياست بينالمللي فرانس 24 ـ در تحليل سخنراني رئيسجمهور كشورمان اعلام کرد: رئيسجمهور ايران سرمنشاء همه بديها در کره زمين را در وجود آمريکا و قدرت صهيونيستي ميبيند. همچنين مايه شگفتي است که رئيس جمهوري ايران هر بار که به سازمان ملل ميآيد گفتمان خود را تغيير نميدهد.
رويترز نيز در مطلبي تحت عنوان «کاخ سفيد اظهارات احمدينژاد را رد کرد»، نوشت: کاخ سفيد انتقادات محمود احمدينژاد از سياستهاي آمريکا در سخنراني روز پنجشنبه در مجمع عمومي سازمان ملل متحد را رد و دولت ايران را به سوء رفتار با شهروندان خود متهم کرد.
جي کارني ـ سخنگوي کاخ سفيد ـ اين سخنان را خطاب به خبرنگاراني ايراد کرد که در هواپيماي رئيسجمهور آمريکا و به همراه رئيسجمهور اين کشور عازم اوهايو بودند.
همچنين الجزيره انگليسي با درج اين تيتر كه «احمدينژاد از آمريکا به شدت انتقاد کرد»، نوشت: سخنراني محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد به پايان رسيد. وي در سخنراني خود درباره نابرابري در توزيع ثروت و مساله فقر در دنيا صحبت کرد اما طولي نکشيد که بخش زيادي از سخنراني وي به انتقاد از آمريکا اختصاص يافت و در اين سخنراني خطاهاي دولت آمريکا از ديدگاه آقاي احمدينژاد تشريح شد.
آنچه در زمان سخنراني آقاي احمدينژاد برجسته بود، خروج افراد در زمان سخنرانياش بود. هيات آمريکايي اواسط سخنراني آقاي احمدينژاد سالن را ترک کرد. فرانسه و برخي ديگر از هياتهاي کشورهاي غربي نيز در ادامه سخنراني، سالن را ترک کردند.
فرانس پرس نيز با درج اين مطلب كه «احمدينژاد پيشنهاد توقف توليد اورانيوم غني شده را در ايران مطرح کرد»، آورد: محمود احمدينژاد روز پنجشنبه در آستانه سخنراني خود در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد پيشنهاد توقف توليد اورانيوم غني شده با غناي پايين را در اين کشور مطرح کرد. ايران که کشورهاي غربي آن را به تلاش براي دستيابي به سلاح هستهيي متهم ميکنند تاکنون با چهار قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد در زمينه تحريمها عليه اين کشور روبهرو شده است اما احمدينژاد در آستانه سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد گفت ايران توليد اورانيوم غني شده با غناي پايين را متوقف خواهد کرد.
همچنين رويترز در خبري ديگر با اعلام اين مطلب كه «احمدينژاد از سوءاستفاده غرب از حادثه يازده سپتامبر انتقاد کرد»، نوشت: محمود احمدينژاد روز پنجشنبه آمريکا را به استفاده از حادثه يازده سپتامبر سال 2001 به عنوان بهانهاي براي حمله به عراق و افغانستان متهم کرد.
رئيسجمهور ايران در سخناني که در مجمع عمومي سازمان ملل متحد ايراد کرد و طي آن ديپلماتهاي آمريکايي و غربي به نشانه اعتراض، سالن مجمع عمومي را ترک کردند، از حادثه 11 سپتامبر به عنوان يک حادثه مرموز ياد کرد و گفت كه آمريکا و همپيمانانش صهيونيسم را يک مفهوم و ايدئولوژي مقدس ميدانند.
خبرگزاري آلمان نيز با برجستهسازي خروج ديپلماتهاي برخي کشورها هنگام سخنراني احمدينژاد، نوشت: نمايندگان برخي کشورها هنگام سخنراني روز پنجشنبه محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد، پس از آنکه وي دولتهاي غربي را به تضعيف حقوق بينالملل متهم کرد، سالن نشست را ترک کردند.
نمايندگان آمريکا، فرانسه و چند کشور ديگر اروپايي 15 دقيقه پس از آغاز سخنراني احمدينژاد و پس از آنکه وي از اين کشور به علت به بردگي گرفتن آفريقاييها و سلطه بر شوراي امنيت سازمان ملل متحد انتقاد کرد، از سالن خارج شدند.
بيبيسي نيز با اشاره به همين مطلب، نوشت: هيات آمريکايي هنگام سخنراني محمود احمدينژاد، سالن را ترک کردند. اين مساله هميشه وقتي که محمود احمدينژاد سخنراني ميکند رخ ميدهد. سخنرانيهاي احمدينژاد به عنوان سخنرانيهاي طولاني، انتقادي و عجيب و غريب شناخته ميشود.
فرانس پرس در مطلبي ديگر نيز به خروج نمايندگان اروپا هنگام سخنراني احمدينژاد از سالن مجمع عمومي اشاره كرد و آورد: نمايندگان اتحاديه اروپا روز پنجشنبه هنگام سخنراني محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد پس از آنکه وي از حمايت اروپاييها از اسرائيل انتقاد کرد، سالن نشست را ترک کردند. يک منبع فرانسوي در مصاحبه با فرانس پرس گفت: اين يک اقدام هماهنگ شده از سوي اتحاديه اروپا بود تا در صورتي که رئيسجمهور ايران کشورهاي اروپايي را به علت حمايت از صهيونيسم زير سوال برد و به مساله هولوکاست (کشتار يهوديان در جنگ جهاني دوم) اشاره كرد، سالن را ترک کنند.
شبكه خبري سيانان نيز با درج اين مطلب كه شماري از هياتها هنگام سخنراني رئيسجمهور ايران مجمع عمومي را ترک کردند، نوشت: بسياري هنگام سخنراني محمود احمدينژاد، نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد را ترک کردند. وي در حال صحبت درباره موضوعاتي بود که قبلا نيز از وي شنيديم. سخنان وي درباره صهيونيسم و رياکاري صهيونيستها و کشتار جمعي فلسطينيها بود. وي حادثه يازدهم سپتامبر را حادثهاي مرموز ناميد.
فرانس پرس در مطلبي ديگر با اشاره به خروج نماينده آمريکا از سالن هنگام سخنراني احمدينژاد، نوشت: نماينده آمريکا هنگام سخنراني محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد از محل نشست خارج شد.
خبرگزاري رويترز نيز در خبري ديگر با اين عنوان كه «اظهارات احمدينژاد خشم ديپلماتهاي غربي را بر انگيخت»، نوشت: محمود احمدينژاد روز پنجشنبه در سخناني که در مجمع عمومي سازمان ملل متحد ايراد کرد، غرب را به علت ارتکاب مجموعهاي از اعمال مورد انتقاد قرار داد. با اين حال، رئيسجمهور ايران درباره مساله هستهيي ايران يا موضوع فلسطين اظهار نظري نکرد. او در سخنراني 30 دقيقهاي خود همچنين به خيزشهاي دموکراسيخواهانه در جهان عرب، از جمله سوريه، اشارهاي نداشت. هنگامي که احمدينژاد سخنان انتقادآميزي نسبت به غرب ايراد کرد، هياتهاي نمايندگي کشورهاي غربي محل نشست مجمع عمومي را ترک کردند. خروج ديپلماتهاي غربي از محل سخنراني احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل به پديده رايج ساليانه در سخنرانيهاي وي در اين نشست بينالمللي تبديل شده است.
فرانس پرس در خبري ديگر با اعلام اين مطلب كه «اسرائيل از اظهارات احمدينژاد در مجمع عمومي انتقاد کرد»، نوشت: اسرائيل روز پنجشنبه محمود احمدينژاد را به تهديد کردن صلح جهاني در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد متهم کرد. وزارت خارجه اسرائيل در بيانيهاي اعلام کرد كه رئيسجمهور ايران يک بار ديگر پيامي خصمانه را براي ملتها ارسال و صلح و امنيت جهاني را تهديد کرد. احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد درمورد منشاء هولوکاست و حملات يازدهم سپتامبر سال 2001 ابراز ترديد و از آمريکا به علت کشتن اسامه بن لادن سرکرده سابق شبکه القاعده به جاي محاکمه وي انتقاد کرد.
رئيسجمهور ايران در سخنان خود همچنين گفت كه آمريکا و متحدانش از رسانههاي غربي براي تهديد کساني استفاده ميکنند که هولوکاست و حملات يازدهم سپتامبر را زير سوال ميبرند و حتي آنها را به تحريم و اقدام نظامي تهديد ميکنند.
سيانان در واكنشي ديگر به سخنان احمدينژاد نوشت: لحن سخنان و لفاظيهاي احمدينژاد آتشينتر از سالهاي گذشته بود. وي به جاي اختصاص دقايق زيادي به بيانات مذهبي و شوخي، به طور مستقيم به اصل مطلب پرداخت. احمدينژاد درباره يازدهم سپتامبر صحبت کرد و آنچه را که واقعا در يازدهم سپتامبر اتفاق افتاد، زير سوال برد. وي همچنين ديگر جنبههاي سياست آمريکا و غرب را محکوم کرد.
الجزيره نيز نوشت: محمود احمدينژاد در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل به آمريکا حمله و اين کشور را به دستاويز قرار دادن حوادث يازده سپتامبر براي حمله نظامي به عراق و افغانستان متهم کرد.
تلويزيون آمريكا نيز سخنراني احمدينژاد را فاقد نکته خاصي عنوان كرد. سيامک دهقانپور ـ تحليلگر تلويزيون فارسي صداي آمريکا ـ با بيان اينكه هيچ نکته خاصي در کانون صحبتهاي احمدينژاد نيست، اظهار كرد: يکسري موضوعات را احمدينژاد فهرستوار و پشت سر هم در قالب بيست سي پرسش مطرح ميکند و اگر سخنراني 29 دقيقهاي را حساب کنيم، حدود10-2 دقيقه آن پرسش مطرح ميشود. اگر هم قرار است که پاسخي به اين سوالات احمدينژاد ارائه شود، اين پاسخ تقريبا همان پاسخي است که سالهاست احمدينژاد به کشورها حواله ميدهد. به اينکه به عدالت روي بياورند و بحثهاي انتزاعي مطرح
ميکند. نکتهاي که به نظر من قابل توجه بود اينکه نوعي عصبيت در صحبت احمدينژاد ديده ميشد. او از تحولاتي که در منطقه در حال رخ دادن است، عصبي است.
الجزيره در گزارشي ديگر اعلام كرد: اغلب سخنرانيها با محوريت موضوع فلسطين بود و شايد سخنراني استثنا و عجيب، سخنان محمود احمدينژاد بود. به نظر ميرسيد وي ترجيح داد به روايت آنچه که آن را تاريخ عملي استعمار در منطقه توصيف کرد، بپردازد. احمدينژاد در سخنراني خود به نقش آمريکا در اغلب بحرانها اشاره کرد و خواستار مديريت جهاني بنا بر اصل مشارکت کشورها شد. اين در حالي بود که احمدينژاد بخشهايي از سخنان خود را نيز به ارتکاب جنايات صهيونيستها در حق فلسطينيها اختصاص داد اما شديدترين و تندترين انتقادها را رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه از اسرائيل داشت.
فرانس پرس در مطلبي ديگر با اشاره به انتقاد کامرون از احمدينژاد و اظهارات وي درباره مسائل ديگر، نوشت: ديويد کامرون ـ نخستوزير انگليس ـ روز پنجشنبه دقايقي پس از سخنراني ضد غربي محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد که خروج ديپلماتهاي آمريکايي و اروپايي را از سالن نشست در پي داشت، شخصا از احمدينژاد انتقاد کرد. سخنراني کامرون در مجمع عمومي سازمان ملل متحد پس از انتقاد احمدينژاد از آمريکا و ديگر کشورهاي غربي بر سر حملات يازدهم سپتامبر سال 2001 و نقش آنها در جنگها و بحران مالي کنوني انجام شد. کامرون با بيان اينکه برقراري دموکراسي در کشورهايي که با بهار عربي روبهرو هستند صرفا به برگزاري انتخابات وابسته نيست، به انتقاد از احمدينژاد پرداخت.
خبرگزاري شينهواي چين نيز نوشت: محمود احمدينژاد روز پنجشنبه اعلام کرد كه کشورها بايد براي مديريت جمعي امور جهان تلاش کنند و گفت كه اين حق مشروع همه ملتهاست. رئيسجمهور ايران گفت: مديريت مشترک و جمعي جهان حق مشروع همه ملتهاست و ما به عنوان نمايندگان آنها وظيفه داريم از حقوقشان دفاع کنيم. هر چند برخي قدرتها به طور پيوسته تلاش ميکنند همه تلاشهاي بينالمللي با هدف تقويت همکاري جمعي را نقش بر آب کنند، ما بايد ايمان خود را در دستيابي به اهداف تعيين شده براي برقراري همکاري جمعي و مشترک به منظور اداره جهان، تقويت و تحکيم کنيم.
احمدينژاد خاطرنشان کرد: از ديدگاه من سازمان ملل متحد نتوانسته است اين هدف را براورده کند.
فرانس 24 در واكنشي ديگر اعلام كرد: از جمله رويدادهاي مهمي که روز پنجشنبه در نهاد بينالمللي سازمان ملل رخ داد، حرکت جديد محمود احمدينژاد بود. او در سخناني اعلام کرد عمليات يازده سپتامبر دستاويزي براي حمله به عراق و افغانستان بوده است. سخنرانياي که نمايندگان بيشتر کشورهاي غربي آن را تحريم و صحن مجمع را ترک کردند.
محمود احمدينژاد قبلا هم در سخنرانيهاي خود در مجمع عمومي سازمان ملل به اسراييل، صهيونيسم و آمريکا ميتاخت اما امسال انتقادهاي خود را به طور خاصي بر آمريکا متمرکز کرده بود؛ به گونهاي که او اين کشور را سرچشمه همه بديها در جهان از بردهداري و قحطي گرفته تا استعمار کشورها و بحرانهاي اقتصادي دانست.
جالب توجه آن بود که محمود احمدينژاد هيچ اشارهاي به تشکيل کشور مستقل فلسطيني يا شناسايي آن توسط کشورش نکرد. او فقط به صهيونيسم و اشغال سرزمينهاي فلسطيني پرداخت؛ در حالي که انتظار ميرفت او به ابتکار فلسطينيها که قرار است در پايان سخنراني محمود عباس مطرح شود که همانا درخواست عضويت فلسطين به عنوان يک کشور مستقل در سازمان ملل است، بيشتر بپردازد.
الجزيره نيز در واكنشي ديگر نوشت: مثل هميشه سخنراني محمود احمدينژاد در مجمع عمومي سازمان ملل متحد جنجال برانگيز بود و باعث شد تا نمايندگان آمريکا و برخي ديگر از هياتها صحن مجمع عمومي را ترک کنند. او در سخنان خود اتهامات زيادي به غرب زد که از جمله آنها ايجاد بحران اقتصادي در جهان و راه انداختن جنگها در خاورميانه بود اما رئيسجمهور ايران از تلاش فلسطينيان براي عضويت در سازمان ملل حرفي نزد.
همچنين راشاتودي گفت: سخنان احمدينژاد بار ديگر هياتهاي غربي را به خشم آورد و آنها را به خروج از جلسه سوق داد. درحالي که جهانيان منتظر راي مجمع عمومي سازمان ملل متحد درباره تشکيل کشور مستقل فلسطين هستند، رئيسجمهور ايران در کانون توجه قرار گرفت. وقتي محمود احمدينژاد در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد سخن ميگفت، ابتدا هيات آمريکايي از جلسه خارج شد. اين زماني بود که محمود احمدينژاد وقوع حملات يازده سپتامبر را زيرسوال برد. وقتي احمدينژاد به موضوع هولوکاست پرداخت و از اين سخن گفت که شماري از کشورها با گذشت شش دهه از اين موضوع به بهانه اقدامات خود استفاده ميکنند و از ناتو انتقاد کرد، شمار ديگري از هياتهاي حاضر در جلسه، اين محل را ترک کردند؛ البته احمدينژاد به سخنانش درباره حملات يازده سپتامبر و اسامه بن لادن ـ رهبر سابق شبکه القاعده ـ ادامه داد و از اين سخن گفت که چرا به جاي تشکيل کميته حقيقتياب، اسامه بن لادن کشته ميشود و جنازه او به دريا انداخته ميشود.
لسآنجلس تايمز نيز در مطلبي آورد: محمود احمدينژاد با ترکيبي از سخنان پرطمطراق، سياستي و نمايشي که حالا ديگر براي همه شناخته شده است، آمريکا و همپميانان اروپايي آن را محکوم و آنها را استعمارگر توصيف کرد.
او گفت: آمريکا و همپيمانان آن قصد دارند اقتصاد جهاني را تحت کنترل خود درآورند.
همچنين واشنگتن پست نوشت: محمود احمدينژاد روز پنج شنبه در سخناني تهاجمي در نشست مجمع عمومي سازمان ملل آمريکا و ديگر قدرتهاي غربي را محکوم کرد و نقش تروريستهاي اسلامگرا را در حملات يازده سپتامبر زير سوال برد. اين اظهارات به خروج گسترده هياتهاي حاضر از نشست مجمع عمومي منجر شد. رئيسجمهور ايران که به حملات لفظي شديد خود معروف است، از فرصت پانزده دقيقهاي سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل براي متهم کردن غرب به فهرستي از اقدامات مانند بردهداري و ايجاد دو جنگ جهاني و بحرانهاي مالي استفاده کرد.
وي همچنين دولت اوباما را به قتل اسامه بن لادن متهم کرد و گفت بايد به سرکرده القاعده اجازه داده ميشد که در دادگاه، حقايق حملات به نيويورک و واشنگتن را بيان كند.
رئيسجمهور ايران اخيرا اقداماتي مبني بر تمايل به مصالحه با غرب انجام داده است؛ در اين راستا از آزادي دو شهروند آمريکايي از زندان ايران حمايت کرد اما در سخنان وي در مجمع عمومي سازمان ملل هيچ نشانهاي مبني بر تمايل وي به مصالحه با غرب مشاهده نشد.
اين سخنراني با حرکات دستان و انگشتها و خط و نشان کشيدنهاي زيادي همراه بود.
همچنين والاستريت ژورنال در مطلبي آورد: سخنان روز پنجشنبه رئيسجمهور ايران نشان داد که جامعه بينالمللي براي در پيش گرفتن راهکار تاسيس دو کشور مستقل اسرائيل و فلسطين به منظور پايان دادن به درگيري اعراب و اسرائيل با چه مشکلاتي دست به گريبان است. تهران اصليترين تامينکننده سلاح براي حماس در سرزمينهاي فلسطين و حزبالله در لبنان است که هر دو هم در مخالفت با ابتکار محمود عباس با ايران همگام شدهاند.
احمدينژاد در گذشته خواهان محو کامل اسرائيل از نقشه جهان شده بود. وي با بيان اينکه بايد به فلسطينيان اجازه داده شود با شرکت در يک همهپرسي نظر خود را درمورد راهکار تشکيل دو کشور مستقل بيان کنند، تاکيد کرد: آن گاه شما خواهيد ديد بيشتر مردم با رژيم صهيونيستي مخالفند.
سيانان نيز در مطلبي لحن اظهارات امسال احمدينژاد در نيويورک را تندتر توصيف كرد و گفت: احمدينژاد با سخناني که در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد مطرح کرد، سبب ناخرسندي حاضران و خروج دستهجمعي شماري از هياتهاي حاضر در اين جلسه به نشانه اعتراض شد.
احمدينژاد انگشت اتهام را درباره حملات يازده سپتامبر متوجه آمريکا کرد و اين رويداد را بهانهاي براي توجيه حمله به عراق و افغانستان دانست.
هيات آمريکايي حاضر در جلسه مجمع عمومي سازمان ملل متحد با شنيدن اين سخن، جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرد.
احمدينژاد به بيان چنين سخناني عادت دارد. هياتهاي حاضر در نشست مجمع عمومي سازمان ملل، برنامههاي مشخصي در واکنش به اظهارات مطرح شده در اين مجمع دارند و اگر عبارتهاي خاصي به کار برده شود، جلسه را ترک ميکنند. اين دقيقا همان اتفاقي بود که شب گذشته در مجمع عمومي رخ داد و وقتي احمدينژاد از موضوع هولوکاست سخن گفت، هياتهاي غربي جلسه را ترک کردند.
بر اساس گزارش پايگاه اطلاعرساني سفر رئيسجمهور به نيويورك، شبکههاي الجزيره انگليسي، بيبيسي، فرانس 24، العربيه، سيانان، پرس تيوي و العالم با قطع برنامههاي خود و با عنوان «فوري» به پوشش مستقيم اين سخنراني پرداختند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات