رييس جمهور کشورمان شامگاه چهارشنبه به وقت محلي با دانشجويان و اساتيد دانشگاههاي آمريکايي ديدار کرد و به سوالات آنان پاسخ گفت.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدينژاد در ابتداي سخنان خود، بشر امروز را ناراضي از وضع موجود دانست و تصريح كرد: سعادت مورد نظر بشر تا به امروز محقق نشده است و عدم رضايت بشر امروز از وضع كنوني موضوعي است که همه علاقهمندان و دلسوزان جامعه بشري را نگران کرده و به فکر فرو برده است.
وي در پاسخ به اينكه چگونه بايد به مطلوبها رسيد؟ گفت: به نظر من ريشه همه مشکلات به دريافت ما از حقيقت انسان مربوط است و اين گمشده بشر امروز است.
رئيسجمهور در پاسخ به سوال يک استاد دانشگاه درباره نحوه و راهکار حل مشکلات بشري، اظهار كرد: به نظر من بايد همه مردم دنيا در مديريت جهان مشارکت داده شوند؛ در حالي که امروز چنين نيست و مديريت جهان در اختيار عده معدودي افراد مدعي است که فرهنگ و اقتصاد را در اختيار دارند و جريان يکسره درست کردهاند. به نظر من همه مردم دنيا بايد بدون قيد و شرط و بر اساس عدالت و محبت در مديريت جهان مشارکت کنند، نه اينکه عدهاي بخواهند خود را به ديگران تحميل کنند.
احمدينژاد در ادامه درباره مشارکت مردم ايران در سرنوشتشان خاطرنشان كرد: ملت ما ملتي است که مشارکت بسيار بالايي در سرنوشت خود دارد. حرکت تاريخي ملت ما يک جريان مستمر است و ملت است که به ما دولتمردان ميگويد چه کاري را انجام دهيم، ما هم تقريبا همان را انجام ميدهيم که مردم ميخواهند. ملت ما آماده نقشآفريني براي مديريت جهان است و تاريخ ايران نيز اين مساله را به ما نشان داده است. ملت ما آماده است حول محور ارزشهاي الهي و بشري و آزادي و عدالت در مديريت جهان و اصلاح وضع موجود و رفع مشکلات نقشآفريني کند.
فرد ديگري از رئيسجمهور کشورمان درباره رفتار متناقض دولتمردان آمريکايي در مواجهه با اتفاقات منطقه خاورميانه و شمال آفريقا پرسيد که احمدينژاد پاسخ داد: صد سال است که منطقه خاورميانه محل معادلات جهاني است و 60 سال است که بين قدرتها براي تسلط بر اين منطقه مناقشه وجود دارد.
وي توضيح داد: خاورميانه چند ويژگي دارد که باعث ميشود هر قدرتي اگر خواهان سلطه بر جهان است، اول سراغ خاورميانه بيايد. يکي از اين ويژگيها فرهنگ است چراكه خاورميانه محل زندگي و فعاليت همه پيامبران الهي بوده است و از سوي ديگر منابع عظيم انرژي در اين منطقه قراردارد. به همين دليل دولت آمريکا و برخي دولتهاي غربي همواره به دنبال تسلط بر خاورميانه بودند و هنوز هم بعد از گذشت اين سالها اين خواستههاي نامشروع محقق نشده است و بايد اظهار نظرهاي متناقض دولتمردان آمريکايي را در اين نکته جستوجو کنيم.
رئيسجمهور با بيان اينکه ملتها حق دارند بر سرنوشت خود حاکم باشند، افزود: چنين حقي از ملت فلسطين سلب شده است، سلطهگران، يک رژيم را به اين ملت تحميل کردهاند و سرزمينهاي اين مردم به اشغال در آمده است و يک رژيم بيريشه و خشن به بهانه جنگ جهاني دوم در اين کشور بر سر کار آمده است. مردم مظلوم فلسطين تاوان جنايات جنگ جهاني دوم را ميدهند و سازمان ملل نيز از زورگويان و اشغالگران حمايت ميكند. مردم فلسطين اما دربرابر اشغالگران مقاومت کردند، 5 ميليون فلسطيني آواره شدهاند و جنگ بزرگي بر کشورهاي اطراف ازسوي اين رژيم جنايت کار تحميل شد.
احمدينژاد افزود: امروز بحث به رسميت شناخته شدن دولت فلسطين مطرح است. اين موضوع جديدي نيست. ملت فلسطين وجود داشتهاند و در صد سال اخير نيز اجازه حق اعمال حاکميت از آنان گرفته شده است؛ درحالي كه اين حق وجود دارد و بايد اعمال شود. بقيه مسايل مانند اختلاف نظر فلسطينيها در مراحل رسيدن به اين حق، حاشيهاي است در سياستهاي دولت آمريکا كه تناقضهاي جدي در آن وجود دارد.
وي خاطرنشان كرد: آمريکا در ظاهر از حرکتهاي مردمي در خاورميانه حمايت ميکند اما بايد پرسيد اين حرکتها عليه چه کساني است و آنان دوست چه کساني بودهاند. در مصر مردم عليه چه کسي قيام کردند و آن فرد دوست چه کسي بود؟ آيا آمريکا دوست دشمن دوستان خود شدن را ميپذيرد؟ به باور من حرکتهاي مردمي در خاورميانه و شمال آفريقا عليه سلطه آمريکا در منطقه است. شايد دولت آمريکا به دنبال مصادره حرکتهاي مردمي باشد اما اين حرکت، مقدمه توفاني است که به زودي خواهد وزيد چراكه مردم منطقه از حضور بيگانگان در منطقه به ستوه آمدهاند.
رئيسجمهور با اشاره به تهديد اوباما مبني بر وتوي درخواست فلسطينيان براي تشکيل کشور مستقل فلسطيني اظهار كرد: اين يک دستور غير قانوني و بر خلاف منشور ملل متحد است. اوباما از فلسطينيان ميخواهد براي حق حاکميت خود با اشغالگران يعني کساني که خانه فلسطينيان را اشغال کردهاند، مذاکره کند. اينکه آمريکا بعد از شصت سال آمرانه اين طور دستور ميدهد، نشانه خوبي براي سازمان ملل نيست و نشان ميدهد اهداف بشريت از تاسيس اين سازمان بعد از اين همه سال محقق نشده است. دولت ايران حق ملت فلسطين ميداند که دولت داشته باشند؛ دولتي که تمام سرزمينهاي فلسطيني را در بر ميگيرد اما ممکن است امروز اين امکان وجود نداشته باشد. به هر حال تشکيل دولت فلسطيني يک گام به جلوست. بالاخره فلسطين آزاد ميشود و اين به نفع دولت آمريکاست که دست از حمايت از رژيم صهيونيستي بردارد.
احمدينژاد يادآور شد: روزي اين رژيم براي اهداف نظام سلطه به منطقه خاورميانه تحميل شد اما امروز ديگر به پايان راه رسيده و آن کارايي را ندارد و براي صاحبانش مضر است. بهتر است همان طور که آن را آورده بودند از منطقه جمعش کنند. مردم فلسطين نيز ميتوانند با يک رفراندوم بر سرنوشت خود حاکم شوند.
به گزارش ايسنا، دانشجويي در اين مراسم از رئيسجمهور کشورمان درباره منافع مشترک ايران و آمريکا در افغانستان سوال کرد که احمدينژاد پاسخ داد: به تعبيري ايران و آمريکا منافع مشترک فراواني دارند و به تعبيري هيچ منافع مشترکي ندارند. اگر منظور از منافع ملي، حفظ منافع عدهاي سرمايهدار بدون توجه به منافع ملتهاست، ما با آمريکا هيچ منافع مشترکي نداريم، اما اگر منظور منافع ملتهاست، منافع مشترک زياد است. ما خواهان حق انتخاب براي مردم افغانستان هستيم و اينکه آنان بر سرنوشت خود حاکم باشند، نه اينکه کساني بخواهند بر منافع و سرنوشت اين مردم حاکم شوند و در امور اين کشور مداخله کنند.
وي اضافه كرد: حضور ناتو در اين کشور، اوضاع را بهتر نکرده است و حتي علاوه بر ناامني بيشتر متاسفانه توليد مواد مخدر هم از زمان حضور ناتو در اين کشور بيشتر شده است.
رئيسجمهور خاطرنشان كرد: اصولا برخورد، راه حل درستي نيست. در افغانستان، ايران ابتدا همکاري کرد اما پس از آن رئيسجمهور وقت آمريکا، ايران را در محور شرارت خواند.
احمدينژاد در پاسخ به سوال دانشجويي ديگر درباره برنامه هستهيي ايران گفت: ما با سلاح اتمي مخالفيم و براي آن منطق و استدلال روشن داريم. اين سلاح را ضد بشري ميدانيم و به لحاظ اعتقادي هم با آن مخالفيم. از سوي ديگرفکر ميکنيم سلاح اتمي نميتواند در حل معادلات انساني نقشآفريني کند. شايد 60 سال قبل اين سلاح برتري نظامي ميآورد يا ابزار اعمال سياستها ميشد، اما الان اين سلاح هيچ کاربردي ندارد. اين سلاح نتوانست شوروي را از فروپاشي نجات دهد. اين سلاح نتوانست جلوي شکست رژيم صهيونيستي در جنگ با حماس و حزب الله را بگيرد. کمکي هم به آمريکا در افغانستان و عراق نکرد.
وي تاكيد كرد: دوره سلاح اتمي به پايان رسيده است و با بيداري ملتها کسي ديگر امکان استفاده از اين بمبها را ندارد. کساني که اين سلاحها را دارند و انبار کردهاند و تنها هزينههاي اضافي نگهداري آن را ميپردازند، از نظر من عقب افتادههاي سياسي هستند. ما گفتهايم که نمي خواهيم چنين سلاحي داشته باشيم، اما اگر مي خواستيم، شجاعت بيان آن را داشتيم.
رئيسجمهور با بيان اينكه دوره جديد بشري دوره منطق انساني است، ادامه داد: بايد اعلام کنم که سياست ما دفاعي است و ما هيچگاه به دنبال حمله به هيچ کشوري نبوده و نيستيم و سوابق ما اين را نشان ميدهد. کسي هم حتي در منطقه اگر سلاح هستهاي داشته باشد، نميتواند از آن استفاده کند. حتي نميتواند از آن براي تهديد استفاده کند چرا که اين کار، آن دولت را منزوي ميکند. اصلا ساخت يک بمب اتمي براي مقابله با ده هزار بمب، کار خندهداري است و چنين کاري، کار احمقهاست.
احمدي نژاد در ادامه درباره رابطه ايران و عراق اظهار كرد: ملت و دولت ايران و عراق روابطي بسيار صميمي با هم دارند. حتي بعد از تحميل جنگ هشت ساله به دو کشور از سوي قدرتهاي بزرگ نيز دولت و ملت با هم روابط خوبي داشتند. اشغالگران در اين منطقه تلاش زيادي کردند که اين رابطه به هم بخورد اما روابط صميمي ما ادامه دارد. حتي ايران در بازسازي عراق نقش مهمي را ايفا ميکند و البته اين با درخواست دولت قانوني اين کشور است.
وي تصريح كرد: حضور اشغالگران و آمريکا در عراق کار خوبي نيست. آنها نبايد ميآمدند و حالا که آمدهاند هر چه زودتر بايد اين کشور را ترک کنند زيرا اگر بيگانگان دخالت نکنند، ملت عراق ميتواند کشور خود را اداره کند.
رئيسجمهور درباره برنامه هستهيي ايران همچنين در پاسخ به يک دانشجوي ديگر که خواستار حل مساله هستهيي از نظر فني بود، گفت: موضوع هستهيي ايران يک مساله سياسي است و آنها مانعتراشي ميکنند. علت اينکه ما به سمت غنيسازي 20 درصدي رفتيم اين بود که تهران يک نيروگاه تحقيقاتي دارد که با سوخت 20 درصدي کار ميکند و محصولات آن راديوداروها هستند که حدود هشتصد هزار نفر در ايران از آن استفاده ميکنند. ما اخيرا به آژانس براي دريافت سوخت 20 درصدي براي اين نيروگاه درخواستي ارائه داديم که قدرتهاي بزرگ در آنجا نيز شرطهايي براي دادن اين سوخت گذاشتند که براي ما قابل قبول نبود. به همين دليل ما به سمت توليد سوخت 20 درصدي رفتيم و اگر کسي به ما تضمين دهد که اين سوخت در اختيار ما قرار ميگيرد، ما توليد اين سوخت را متوقف مي کنيم. البته کسي به ما اين تضمين را نميدهد.
احمدينژاد درباره حضور ايران در NPT اظهار كرد: ما عضو NPT و از اعضاي اوليه آن هستيم و همواره در آن به تعهدات خود عمل کردهايم. حتي در آخرين جلسه NPT که سال گذشته در نيويورک برگزار شد، من حضور يافتم و يازده راهکار براي تقويت آن ارائه دادم. ما قصد خروج از اين معاهده را نداريم گرچه آژانس با ما رفتار تبعيضآميزي داشته است. در هر حال ما چون با سلاح هستهيي مخالفيم، معتقد به تقويت آژانس هستيم.
وي درباره پروتکل الحاقي نيز خاطرنشان كرد: اگر پرونده هستهيي ما به حالت عادي در آژانس برگردد، ما هم ميتوانيم به اين پروتکل برگرديم.
رئيسجمهور کشورمان در ادامه درباره سياستهاي ايران در قبال حوادث منطقه تصريح كرد: ما از ابتدا موضعي روشن داشتهايم. ما معتقد به آزادي، عدالت و احترام به حقوق همه ملتها هستيم. انتخاب آزاد، حق همه ملتهاست و معتقديم دخالتهاي بيگانگان کمکي به حل مشکلات نميکند. دخالتهاي ناتو در حوادث منطقه کمکي به حل مشکلات نميکند و تنها شرايط را سختتر ميکند. ما بايد تلاش کنيم بين طرفين در درگيريها تفاهم ايجاد کنيم. از طريق کشتن و کشته شدن انسانها مشکلي حل نميشود. ناتو علاقه دارد که درگيريها تشديد شود تا بتواند در اين کشورها دخالت کند. در بحرين درگيريها بين شيعه و سني نيست. در آنجا هم از دولت بحرين خواهان آن هستيم که با مردم صحبت کند. در ليبي با شوراي انتقالي ارتباط داريم اما در آنجا هم با درگيريها موافق نبوده و نيستيم. در آنجا شوراي امنيت تصميم گرفت که راه حل جنگ را انتخاب کند و ناتو وارد صحنه شد. در بمبارانهاي ناتو تعداد زيادي افراد کشته شدند و تاسيسات زيربنايي ليبي از بين رفت و شهرها نابود شد. آيا ناتو اين هدف را دنبال ميکرد که حالا با گرفتن نفت ليبي آن را بازسازي کند؟ ما با اين شيوهها که همان مديريت نظامي و جنگي در جهان است، مخالفيم چرا که تنها مشکلات را بيشتر ميکند.
احمدينژاد درپاسخ به سوال يك دانشجو درباره برخورد فيفا با بانوان فوتباليست ايراني به خاطر حجابشان، گفت: اين اقدام، ضد آزادي است. آنها بايد به قوانين فوتبال بپردازند، نه حجاب فوتباليستها. اين يک تبعيض بود.
دانشجويي به رئيسجمهور گفت که با استدلال شما درباره مردم فلسطين، هر قبيله و اقليتي ميتواند درخواست دهد و به يک کشور تبديل شود. احمدينژاد در پاسخ به او اظهار كرد: آيا ملت فلسطين در خانه خود يک اقليت هستند؟ سرزمين فلسطين متعلق به آنهاست و عدهاي از نقاط ديگر جهان به آنجا آمدهاند و مهاجرند، حالا ميخواهند جاي خود را با صاحب خانه عوض کنند. فلسطين شاهد دو نوع آواره است؛ عدهاي که مردم اصيل فلسطين بودند و از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند و عدهاي که با وعدههاي نان و آب در سرزمينهاي اشغالي آواره شدهاند. فلسطينيها هم اکنون هم در اين مناطق اکثريت را دارند اما حق حاکميتشان به رسميت شناخته نميشود. اين در حالي است که در انگلستان و فرانسه مناطقي هستند که خواهان حاکميت بر سرنوشتشان هستند اما سازمان ملل به آنها اجازه نميدهد و در سودان تصميم متناقض ميگيرند. اين تبعيضها به پايان راه رسيده است.
دانشجويي از احمدي نژاد پرسيد که آيا اين احتمال وجود دارد که بعد از شما مخالفان سياسيتان رئيسجمهور شوند؟
احمدينژاد پاسخ داد: من در مقامي نيستم که در اين باره اظهار نظر کنم. مردم البته در چهارچوب قانون تصميم ميگيرند که چه کسي رئيسجمهور شود.
همين دانشجو درباره ارتباط وضعيت ايران و جنبشهاي منطقه پرسيد كه رئيسجمهور اظهار كرد: جنبشهاي منطقه عليه ديکتاتورهايي است که مورد حمايت آمريکا هستند اما ملت ما 32 سال پيش با دست خود همين کار را کرد و در يک انقلاب مردمي و با دست خالي توانست بر ديکتاتور وابسته آمريکا پيروز شود.
وي در پاسخ به دانشجويي که پرسيد آيا شما که به دنبال گفتوگو ميان دولتها و ملتهاي درگيرهستيد، نميخواهيد با اسراييل هم گفت و گو کنيد؟ گفت: اصولا گفتوگو با اشغالگر کمکي به حل موضوع نميکند.
رئيسجمهور کشورمان در بخش ديگري از اين گفتوگوها درباره خليج فارس خاطرنشان كرد: اسمها در تاريخ بر اساس يک تمدن بزرگ و يا يک کشور بزرگ درست ميشود و خليج فارس هم بر اساس تمدن بزرگ ايراني، خليج پارس نام داشت که بعدها به خليج فارس تغيير کرد.
احمدي نژاد در جمعبندي سخنانش تصريح كرد: دنيا را بايد با مشارکت صميمي و عادلانه اداره کرد و همه بايد کمک کنيم که اين هدف محقق شود چرا که در سايه آن، سعادت، کمال، رفاه و صلح براي همه ايجاد ميشود. انسان بايد خيلي بزرگ شود و عالم و حکيم و خلاق و رئوف شود تا همه هستي در خدمت سعادت او باشد. جامعه بشري بايد جامعهاي باشد که در آن غم و غصهاي وجود نداشته باشد و استعدادها در آن سرکوب نشوند و فرصت شکوفايي بيابند. اين در سايه مشارکت عمومي محقق ميشود.
وي در پايان، دانشجويان را افرادي آزادانديش و عدالتجو معرفي و ابراز اميدواري كرد كه دانشجويان با درک مسئوليت خود در راه تحقق آرمانهاي بشري موفق و پيروز باشند.
حاشيه:
* يکي از اساتيد دانشگاههاي آمريکا با ابراز شرمندگي از رفتاري که چند سال قبل با رئيسجمهور کشورمان در دانشگاه کلمبيا صورت گرفت، از رئيسجمهور خواست اين اتفاق را به پاي مردم آمريکا نگذارد که احمدينژاد نيز در پاسخ گفت: من هيچگاه رفتار يک فرد را به حساب دانشگاهيان و دانشجويان و ملت آمريکا نميگذارم.
* يکي از دانشجويان در ابتداي سخنان خود از سخنان رئيسجمهور درباره انسان و آرمانهاي انساني تشکر کرد.
انتهاي پيام
نظرات