• چهارشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۰ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 9006-20000
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

بيماري «كبد چرب» در كمين ايراني‌ها دكتر ملك‌زاده: برنامه پنج‌ساله‌اي براي كاهش بيماري‌هاي گوارش و كبد تدوين شده است

بيماري «كبد چرب» در كمين ايراني‌ها
دكتر ملك‌زاده: 
برنامه پنج‌ساله‌اي براي كاهش بيماري‌هاي گوارش و كبد تدوين شده است

رييس انجمن «گوارش و کبد ايران» از ابتلاي 30 درصدي مردم كشور به بيماري «چاقي کبدي» خبر داد و افزود: بيشتر اين بيماري‌ها بر اثر پرخوري و چاقي اتفاق مي‌افتد که مي‌توان با انجام ورزش‌هاي منظم و تنظيم رژيم غذايي مناسب از بروز بسياري از آن‌ها جلوگيري کرد.

به گزارش ايسنا، منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران دکتر «رضا ملک‌زاده» صبح روز گذشته در مراسم افتتاح ساختمان جديد پژوهشکده بيماري‌هاي گوارش و کبد بيمارستان شريعتي در جمع خبرنگاران با بيان اين‌که 30 درصد از مردم ايران داراي چربي زايد در کبد هستند، تصريح کرد: نامناسب بودن برنامه تغذيه، پرخوري زياد و چاقي بيش از حد از مهم‌ترين علت شيوع اين بيماري است.

وي همچنين سکته‌هاي قلبي در سنين بالا را از مهم‌ترين نشانه‌هاي «کبد چرب» در افراد برشمرد و گفت: افراد مي‌توانند با انجام ورزش‌هاي منظم در 5 روز هفته به طوري که به عرق کردن آنان منجر شود از بروز بسياري از سکته‌هاي قلبي پيشگيري کنند.

ملك‌زاده در ادامه با بيان اينکه « اکثر زنان ايران در 35 سالگي چاق مي‌شوند» هشدار داد: اکثر زنان ايراني در اين سن به دليل نداشتن برنامه غذايي مناسب و ورزش‌نكردن چاق مي‌شوند که اين چاقي در ناحيه شکم بيشتر اتفاق مي‌افتد.

رييس پژوهشکده بيماري‌هاي گوارش و کبد بيمارستان شريعتي در ادامه يادآور شد: 20درصد مردم ما به بيماري رفلاکس معده مبتلا هستند و اين بيماري کيفيت زندگي آنان را کاهش ‌داده است.

ملک‌زاده يادآور شد: مصرف چاي‌هاي ليواني و موادي مانند سوسيس، کالباس و سس و در نهايت پرخوري به شدت بر بروز بيماري‌هاي گوارشي اثرگذار است.

وي هم‌چنين خبر داد: برنامه پنج‌ ساله‌اي تدوين شده است که بر اساس آن بايد شش بيماري شايع گوارش و کبد کشور از جمله رفلاکس، هپاتيت و کبد چرب کاهش داده شوند.

رييس پژوهشکده بيماري‌هاي گوارش و کبد بيمارستان شريعتي هم‌چنين به فعاليت‌هاي آتي اين مرکز اشاره کرد و افزود: پرداختن به بيماري‌هاي کبد چرب، رفلاکس معده و هپاتيت از برنامه‌هاي آتي تحقيقاتي است.

ملك‌زاده ادامه داد: از مهم‌ترين مشکلاتي که در زمينه اين بيماري‌ها وجود دارد اين است که پزشکان به جاي اين‌که به فکر ( يافتن راههاي) سلامت مردم باشند به فکر درمان بيماران هستند.

وي در پايان مجددا به تدوين برنامه پنج‌ساله‌اي كه پيشتر، از آن سخن گفته بود اشاره كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha