يك مقام هندي: توليد برق هستهيي در 20 سال آينده به دو هزار مگاوات ميرسد
يك مقام عاليرتبه هندي اعلام كرد كه توليد انرژي هستهيي در اين كشور تا 20 سال آينده به 20 هزار مگاوات خواهد رسيد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اس سي چتال، مدير مركز تحقيقات اتمي اينديرا گاندي روز دوشنبه در حاشيه نشستي در جمع خبرنگاران گفت كه در حال حاضر حدود 4785 مگاوات برق توسط 20 نيروگاه هستهيي با ظرفيتهاي مختلف در نقاط مختلف هند تشكيل ميشود و انتظار ميرود اين مقدار تا سال 2013 به 7300 مگاوات برسد.
به گزارش پايگاه خبري ماني كنترل، چتال افزود كه با توجه به راكتورهاي ديگري كه در دست ساخت قرار دارد، انتظار ميرود توليد انرژي هستهيي در 20 سال آينده به 20 هزار مگاوات برسد.
اين مقام هندي درباره ابعاد ايمني اين نيروگاهها گفت كه همه نيروگاههاي هستهيي هند از ايمني كامل برخوردارند و استانداردهاي لازم در آنها رعايت شده است و پس از بحران هستهيي اخير نيروگاه فوكوشيما دايچي ژاپن اقدامات امنيتي اتخاذ شده به ويژه در نيروگاههاي تاراپور و كالپاكام مورد بررسي و ارزيابي مجدد قرار گرفته است.
چتال گفت: ما اطمينان حاصل كردهايم كه همه راكتورها ايمن هستند.
وي در پاسخ به سوالي درباره تاخير در راهاندازي پروژه هستهيي كودام كولام در ايالات تاميل نادو، آن را به تاخير در خريد فناوري از روسيه نسبت داد. روسيه با هند در ساخت دو راكتور هزار مگاواتي در اين نيروگاه همكاري دارد.
مقامات اين نيروگاه اخيرا گفتهاند كه يكي از اين دو راكتور توليد برق تجاري خود را تا ماه دسامبر آغاز خواهد كرد.
هند برخلاف بسياري از كشورهاي جهان به دنبال حادثه هستهيي ژاپن در سياست هستهيي خود تجديدنظر نكرده است و مانموهان سينگ، نخستوزير هند اخيرا انرژي هستهيي را عامل مهمي براي رشد و توسعه هند خواند.
سينگ روز يكشنبه در مراسمي در موسسه فيزيك هستهيي ساها در كلكته گفت: در دسترس بودن انرژي ايمن و قابل تهيه عامل مهمي در قادر كردن ما به محقق كردن آرمانهايمان براي رشد و توسعه است.
وي افزود: متقاعدم كه انرژي هستهيي نقش مهمي را در تقاضاي ما براي انرژي پاك و دوست با محيط زيست ايفا ميكند.
نخستوزير هند همچنين بر مسالهي ايمني براي جلوگيري از وقوع حوادثي نظير حادثه نيروگاه هستهيي فوكوشيما در ژاپن تاكيد كرد.
زمين لرزه 9 ريشتري 11 مارس در شمال شرق ژاپن و سونامي با امواج 14 متري كه پس از آن به سواحل شمال شرق حملهور شد موجب قطع برق و از كار افتادن سيستمهاي خنك كننده راكتورهاي نيروگاه هستهيي فوكوشيما شد كه در نتيجه آن سه راكتور دچار گداخت شدند.
نشت راديواكتيو به محيط از آن زمان آغاز شده است و همچنان ادامه دارد. ژاپن اعلام كرده است كه قصد دارد تا ماه ژانويه راكتورها را در وضعيت خاموشي سرد قرار دهد.
حادثه هستهيي ژاپن كه دومين فاجعه هستهيي جهان پس از فاجعه چرنوبيل محسوب ميشود موجب تجديدنظر در سياستهاي هستهيي و ايمني هستهيي در سراسر جهان شد.
در اين راستا آلمان متعهد شد تا سال 2020 به طور كامل برق هستهيي را كنار گذارد و ايتاليا نيز با برگزاري يك همهپرسي به سمت خداحافظي با برق هستهيي رفت.
سينگ گفت: ما در مرحله توسعه برنامه انرژي هستهيي غيرنظامي هستيم. حتي در حالي كه چنين كاري را انجام ميدهيم بايد اطمينان حاصل كنيم كه استفاده از انرژي هستهيي در هند با رعايت بالاترين استانداردهاي ايمني صورت ميگيرد.
او ادامه داد: اين مسالهاي است كه درباره آن هيچ مصالحهاي نبايد صورت گيرد. من از موسسه ساها و ديگر موسسات مشابه ميخواهيم در تقويت ايمني راكتورهاي هستهيي ما نقش ايفا كنند.
چهارشنبه گذشته، مانيشا گوپتا ـ وزير برق بنگال ـ گفته بود كه دولت ايالتي تصميم گرفته است نيروگاه برق هستهيي پيشنهادي در حريپور را رها كند.
در تاريخ 19 اوت دو روز پس از اعلام اين خبر، سركنسول آمريكا اعلام كرد كه كشورش تمايل دارد به ايالت بنگال در بررسي فنآوريهاي جديد براي برپايي يك نيروگاه هستهيي كمك كند.
سينگ در سفري كه در سال 2009 به روسيه داشت توافقي را براي ساخت پنج نيروگاه در هند از جمله پروژه حريپور امضا كرده بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات