• سه‌شنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 9005-16642
  • خبرنگار : 71036

/ مخالفت مجلس با فوريت طرح نجات درياچه اروميه/ موافقان: چه كسي توان جلوگيري از سونامي نمك را دارد؟ مخالفان: براي آبادي يك منطقه نبايد ديگر مناطق را تخريب كنيم

/ مخالفت مجلس با فوريت طرح نجات درياچه اروميه/
موافقان: چه كسي توان جلوگيري از سونامي نمك را دارد؟
مخالفان: براي آبادي يك منطقه نبايد ديگر مناطق را تخريب كنيم

در بررسي دو فوريت طرح انتقال آب براي نجات درياچه اروميه از خشك شدن، كه نهايتا نمايندگان با دو فوريت آن مخالفت كردند، قاضي‌پور به عنوان يكي از طراحان، نورالله حيدري و ثروتي به عنوان دو مخالف و جهانگيرزاده و نقوي حسيني به عنوان دو موافق سخن گفتند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نادر قاضي‌پور، نماينده اروميه در سخنان خود درياچه اروميه را جزء ذخاير ملي عنوان كرد و گفت: با توجه به شرايط نگران كننده اين درياچه و پس‌رفت سريع و مداوم آب در جنوب اين درياچه و با توجه به پيش‌بيني‌هايي مبني بر خشك شدن درياچه اروميه طي چند سال آينده، ضرورت نجات حيات گياهي و حيواني اين زيست‌بوم، ضرورت ارائه چنين طرحي را ايجاب مي‌كرد.

نورالله حيدري، نماينده مردم اردل و فارسان به عنوان مخالف اول دو فوريت اين طرح به پيامدهاي منفي آن اشاره و خاطر نشان كرد: آيا در مناطقي كه پيش‌بيني شده انتقال آب از آن مناطق صورت گيرد، پيش‌بيني مشكلات مردم شده است؟ آيا اين پسنديده است كه بودجه مربوط به ديگر مشكلات مردم را يكجا برداشته و در اين طرح بگنجانيم؟

وي تصريح كرد: قرار نيست براي اينكه يك جا را آباد كنيم، مناطق ديگر را خراب كنيم.

وي اين طرح را غيركارشناسي و از روي احساسات دانست و ضرورت انجام كار كارشناسي بيشتر بر اين طرح را يادآور شد.

به گزارش ايسنا،‌ جواد جهانگيرزاده به عنوان اولين موافق اين طرح دو فوريتي، موضوع طرح را ملي دانست و گفت: اين موضوع جغرافياي كشور را تحت تاثير قرار مي‌دهد چه كسي توان جلوگيري از سونامي نمك را دارد.

به گفته وي، موضوع درياچه اروميه فقط موضوع منطقه آذربايجان نيست، چرا كه اگر اين درياچه خشك شود در بسياري استان‌ها باران نمك را شاهد خواهيم بود و آثار حياتي ناشي از مرگ درياچه اروميه حتما 13 ميليون نفر را آواره خواهد كرد.

وي با اشاره به كارهاي كارشناسي انجام شده در وزارت علوم و نيرو گفت: در مصوبات سفرهاي استاني دولت در سال 87 نيز دو هزار و 700 ميليارد تومان براي احياي اين درياچه مصوب شده بود اما يك ريال نيز هزينه نشد و اين كم‌كاري و قصور دولت است لذا ما دست توسل به سمت نمايندگان دراز كرديم.

وي با بيان اينكه درياچه اروميه به اندازه دو سال آب دارد، ضرورت تصويب دو فوريت اين طرح را يادآور شد و افزود: اگر امروز اقدام نكنيم فردا پشيمان مي‌شويم. درياچه اروميه مايه حيات چند استان كشور است و اگر امروز در اين راستا اقدام نكنيم مديريت جمهوري اسلامي در زمينه حفظ منابع طبيعي متهم به ناكارآمدي خواهد شد.

موسي‌الرضا ثروتي به عنوان دومين مخالف اظهار داشت: اگر هزينه اين انتقال آب را به زارعيني كه به ناحق سد زده و جلوي آب را گرفته‌اند بدهيد كه دست از كشت بردارند، بسيار به صرفه‌تر است.

وي مسائل مطرح از سوي نماينده موافق اين طرح را صرفا مسائل احساساتي دانست و گفت: اصلا پسنديده نيست كه در اين زمينه دولت را محكوم مي‌كنيد.

وي با اشاره به مشكلات موجود در ديگر زيست‌بوم‌هاي كشور همچون درياچه بختگان، پريشان و مهارلو يادآور شد كه اين طرح نياز به بررسي جامع دارد.

نقوي حسيني به عنوان دومين موافق با بيان اينكه در اين زمينه نبايد نگاه استاني داشته باشيم، گفت: موضوع درياچه اروميه موضوع ملي و حيثيت نظام جمهوري اسلامي است ضمن آنكه موضوع انتقال آب ارس به درياچه اروميه در مصوبات هيات دولت نيز تصويب شده بود و مي‌بايست اجرا مي‌شد.

وي با اشاره به كارهاي كارشناسي صورت گرفته در اين طرح گفت: دو دهه است كه كليه‌ي محافل دانشگاهي و علمي كشور بر موضوع خشك شدن آب درياچه اروميه كار كارشناسي انجام مي‌دهند. محافل بين‌المللي جغرافيايي نيز كار كارشناسي انجام داده و پيشنهاداتي ارائه كرده‌اند.

وي بر اين اساس از نمايندگان خواست كه به دو فوريت اين طرح راي مثبت دهند.

به گزارش ايسنا، پس از راي‌گيري دو فوريت طرح انتقال آب براي نجات درياچه اروميه از خشك شدن، كه 66 نماينده آن را امضا كرده بودند، 57 راي موافق، 94 راي مخالف و 25 راي ممتنع كسب كرد ، در نتيجه نمايندگان اين طرح را به صورت عادي مورد بررسي قرار خواهند داد.

محمدرضا باهنر، كه رياست جلسه علني را برعهده داشت، پس از اعلام نتيجه آراي اين طرح دو فوريتي گفت: مخالفت مجلس با دو فوريت اين طرح به معناي مخالفت با اصل موضوع نيست بلكه مجلس مي‌خواهد كار كارشناسي انجام شود لذا اين طرح به صورت عادي در كميسيون بررسي خواهد شد و از مسئولان و كارشناسان دعوت مي‌شود تا در كميسيون بررسي‌هاي لازم را انجام دهند.

در صورت تصويب نهايي اين طرح، وزارت نيرو موظف مي‌شود حداقل يك ميليارد متر مكعب آب را براي صيانت از درياچه اروميه از طريق پمپاژ از رودخانه سيلوه در پيرانشهر به درياچه اروميه و انتقال آب رودخانه ارس به درياچه اروميه از دو حوزه آذربايجان غربي و شرقي فراهم آورد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha