• سه‌شنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 9005-16852
  • خبرنگار : 71234

نماينده اروميه در مجلس: چرا نمايندگان امضاء كننده طرح نجات درياچه اروميه، به دو فوريت راي ندادند؟

نماينده مردم اروميه در مجلس با انتقاد از از راي نياوردن دو فوريت طرحي براي نجات درياچه اروميه از خشك شدن گفت: خشك شدن اين درياچه باعث به خطر افتادن معيشت مردم و ايجاد معضلات اجتماعي و سياسي مي‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجت‌الاسلام سيدسلمان ذاكر در نطق ميان دستور خود در صحن علني امروز- سه‌شنبه- مجلس، يكي از اخلاق اجتماعي را ايجاد فرهنگ سپاسگزاري در برابر خدمات عنوان و اظهار كرد: در اين راستا نبايد تلاش براي پنهان كردن كار افراد و يا دولت صورت گيرد، به طوري كه اين موارد در كنار بيان مشكلات منفي و مثبت در كنار يكديگر از بيانات مهم مقام معظم رهبري بود.

وي با انتقاد از راي نياوردن طرح دو فوريتي نجات درياچه اروميه - كه با وجود 66 امضاء براي طرح، تنها57 راي موافق داشت- خطاب به نمايندگان امضاكننده طرح گفت: چرا به امضاي خود پايبند نبوديد؟ چرا با راي ندادن به بررسي اين طرح به صورت دو فوريتي، از طرح انتقال آب براي نجات درياچه اروميه دفاع نكرديد؟

ذاكر ادامه داد: جاي تاسف است كه برخي از نمايندگان ما را متهم به ارائه طرح دو فوريتي كردند! اما آيا مي‌دانيد كه اروميه در كجاي كشور و با چند سد است؟ مي‌دانيد چند درصد سدها باعث خشك شدن درياچه اروميه شده است؟

نماينده اروميه با بيان اينكه به نظر مي‌رسد جايگاه درياچه اروميه براي نمايندگان مشخص نشده است، ‌افزود: آثار و ابعاد فاجعه و آسيب خشك شدن آن براي برخي از نمايندگان معلوم نشده است.

وي درياچه اروميه را بزرگترين تالاب بين‌المللي، پارك ملي و ذخيره گاه ژنتيكي و زيست كره دنيا عنوان و اظهار كرد: امروز درياچه اروميه، بزرگترين ثروت ملي، در حال نابودي است.

ذاكر وجود محيط جنگلي در وسط درياچه اروميه، گونه‌هاي خاص مثل گوزن زرد ايراني و املاح متنوع براي درمان و زمينه گردشگري بسيار زياد را از ديگر خصوصيات اين درياچه برشمرد.

اين عضو مجمع نمايندگان استان آذربايجان غربي مجلس با طرح اين پرسش كه آيا نمايندگان عواقب خشك شدن درياچه اروميه را مي‌دانند؟ گفت: 6 هزار هكتار زمين ساحل نمك با 60 ميليارد تن نمك درياجه اروميه در آستانه پودر شدن و تبديل به يك سونامي نمك است كه جان 15 ميليون نفر را در داخل و خارج از كشور تهديد مي‌كند.

وي با بيان اينكه خشك شدن درياچه اروميه با به خطر انداختن معيشت مردم به معضل اجتماعي و در نهايت معضل سياسي تبديل شده است، توضيح داد: كشورهاي ديگر با بررسي عواقب خشك شدن اين درياچه و همچنين سازمان ملل اين موضوع را پيگيري مي‌كند چون نمك و آثار آن با يك باد تند چند كشور را تهديد مي‌كند .

ذاكر با بيان اينكه ورودي آب به درياچه اروميه به حد صفر رسيده است، افزود: تبخير آب درياچه سالانه به بيش از يك متر و شوري آب به فوق اشباع رسيده است و در نهايت درياچه اورميه در حال اهتزاز و خفه شدن است.

وي با بيان اينكه براي نجات درياچه اروميه درگير با زمان و مورد مذمت مردم فعلي و نسل‌هاي آينده هستيم، ادامه داد: امروز مجلس بايد تحقيق و تفحص از علل خشك شدن درياچه اروميه را شروع مي‌كرد و دولت نيز بايد ستاد بحران براي كنترل و مديريت احياي درياچه اروميه را در دستور خود قرار دهد. همچنين لازم است كه كميته‌اي علمي براي حل بحران اين درياچه آغاز به كار كند.

نماينده مردم اروميه در مجلس ادامه داد: با كوتاهي‌هاي انجام شده ملت بايد وارد حل مشكل درياچه اروميه شود چون اين درياچه براي ملت ايران و دنياست و مي‌توانند خودشان بودجه آن را تامين كنند.

به گزارش ايسنا، شهاب‌الدين صدر كه رياست جلسه علني را به عهده داشت پس ازاين نطق گفت: مجلس به دو فوريت اين طرح راي نداد اما انشاءالله پس از بررسي در كميسيون در صحن علني مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

به گزارش ايسنا، 66 نماينده مجلس با ارائه طرح دو فوريتي انتقال آب از دو رودخانه سيلوه در پيرانشهر و رودخانه ارس به درياچه اروميه براي جلوگيري از خشك شدن اين درياچه را ارائه كرده بودند كه به دليل مخالفت نمايندگان با بررسي دو فوريت‌ آن، اين طرح به صورت عادي در كميسيون مربوط بررسي خواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha