رييس اتحاديه كشوري لوازم خانگي در گفتوگو با ايسنا: كاسبي كه ماليات از مردم نگرفته چگونه آن را بايد بپردازد؟
رييس اتحاديه لوازم خانگي با تاكيد بر اينكه اخذ ماليات بر ارزش افزوده كاري بسيار خوب و به نفع مملكت و مردم است، اظهار كرد: اين كار خوب به دليل هماهنگ نبودن مديران سازمان امور مالياتي، عدم اطلاعرساني شفاف و توجيه كاسبان، بنكداران و مردم، با اجراي غلط شروع شد.
محمد طحانپور در گفتوگو با خبرنگار اصناف خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه اصناف با ماليات بر ارزش افزوده مشكل دارند چون در واقع دو ماليات ميپردازند، گفت: ماليات بر ارزش افزود هدف ماليات بر مصرف است، نه ماليت بر ارزش افزوده! شايد دولت احساس ميكرد كه در جامعه يك تنشي به وجود آيد، صداي مصرفكننده بلند شود و بگويد كه ماليات همه چي را من بايد بدهم، آن را ماليات بر ارزش افزوده ناميد.
وي با تاكيد بر اينكه اكثر كشورهاي دنيا ازسه درصد تا 18 درصد ماليات بر ارزش افزوده ميگيرند، گفت: كساني كه به اين موضوع معترضاند، افرادي هستند كه در خارج از كشور اين ماليات را ميپردازند. اين ماليات در نهايت ماليات بر مصرف است و مصرفكننده نهايي ماليات هر كالايي را كه ميخرد، بايد بپردازد.
طحانپور با اشاره به اينكه براي هر كالايي كه حساب و كتاب دارد، ارزش افزوده اعمال ميشود، ادامه داد: صنف ما آمادگي براي اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده را دارد ولي در كنار آن هزينههايي را در گرفتن ماليات بر ارزش افزوده از مردم تقبل كرديم ولي متاسفانه سازمان امور مالياتي هزينهها را نميپذيرد.
رييس اتحاديه كشوري لوازم خانگي تصريح كرد: سازمان امور مالياتي ميخواهد كه ما در همه موارد سخن راست بگوييم ولي زماني كه بايد پاسخ حرف راست ما را بدهند، ميگويند كه اختيار ندارند و نميتوانند كاري انجام دهند.
وي افزود: واحدهاي صنفي استنباط ميكنند كه دو ماليات ميپردازند؛ كساني به دليل عدم اطلاع رساني كالا را بدون در نظر گرفتن ماليات بر ارزش افزوده خريد و فروش كردند و الان سازمان امور مالياتي ميگويد كه مشمول ماليات بر ارزش افزوده شدند و بايد ماليات دهند. از سويي ماليات ساليانه ميپردازند و حال بايد ماليات بر ارزش افزوده را كه نگرفتند بپردازند واين موضوع مشكل شده است.
طحانپور با تاكيد بر اين كه علت ايجاد مشكل مذكور نداشتن اطلاع صحيح از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده است، بسياري نيز ميگويند كه با قيمت كنوني مشتري خريد نميكند، ماليات بر ارزش افزوده را هم كه بگيرم، قيمت كالا بيشتر ميشود.
وي با بيان اينكه توليدكنندگان نيز مشكل دارند، گفت: ماليات بر ارزش افزوده، توسط گمرك گرفته ميشود اما توليدكنندگان مشكل دارند.
وي با تاكيد بر اينكه بايد در زمينه ماليات بر ارزش افزوده اطلاع رساني بيشتر شود، نشستهاي بيشتر برگزار و با روساي اتحاديه صحبت شود، گفت: برخي واحدهاي صنفي اطلاع نداشتند و متاسفانه از طريق اتحاديهها نيز اطلاع رساني نشده ولي الان كه به واحد صنفي ميگويند 30 ميليون تومان بايد ماليات بر ارزش افزوده دهد در حالي كه اين واحد به اين ميزان درآمد نداشته است.
رييس اتحاديه كشوري لوازم خانگي با تاكيد بر اينكه اتحاديه همراه پيش قدم بوده و هستند، گفت: تنها راه اصلاح، شفافسازي است اگر بتوانيم اين ماليات را در مملكت شفاف كنيم مشكلات حل ميشود.
وي با بيان اينكه فرهنگ سنتي حاكم بوده و چندين سال با روند سابق كار شده است، ادامه داد: الان كارها به صورت الكترونيكي انجام ميشود و مقداري شفاف شده است برخي مشكلات ايجاد شده كه در صورت برگزاري جلسه با روسا و هيات مديره اتحاديهها مشكلات كمتر ميشود.
طحانپور با تاكيد بر اينكه ماليات بر ارزش افزوده، ماليات بر مصرف است، اظهار كرد: هيچ واحد صنفي، توليدي و بنكدار اين ماليات را از جيب خود نميدهد و در نهايت از مصرفكننده نهايي گرفته ميشود، حال طريق اجراي آن كمي اشكال دارد. واحدهاي صنفي كالا را بدون اخذ ماليات بر ارزش افزوده فروختند و الان سازمان امور مالياتي ماليات كالا فروخته شده را ميخواهد در حالي كه ماليات بر ارزش افزوده اخذ نشده است، اين مشكلات است وگرنه اخذ ماليات بر ارزش افزوده بسيار خوب است و در تمام دنيا اين كار انجام ميشود؛ مردم هم اين ماليات را با ميل ميپردازند چون اين مردم مصرفكننده نهايي هستند.
وي با اشاره به اينكه بسياري از واحدهاي صنفي ماليات بر ارزش افزوده را نگرفتند و اظهارنامه ارائه نكرده گفت: اين افراد نميدانستند كه ماليات بر ارزش افزوده بگيرند و پولي كه نگرفته را الان بايد به سازمان امور مالياتي بپردازد.
رييس اتحاديه كشوري لوازم خانگي با اشاره به اين كه موضوع ماليات بر ارزش افزوده به دو سه سال قبل برميگردد، ادامه داد: تنشهاي زيادي در جامعه بود، هنوز هم موضوع حل نشده چون وقتي مينشينند تصميم بگيرند، يك طرفه تصميم گيري ميكنند. اگر قرار است ماليات بر ارزش افزوده گرفته شود خوب است كه مسوولان ذيربط قبل از اعلام، نتيجه گيري كنند گاهي كاري را اعلام مي كنند و در اجرا به مشكل ميخورند و بعد ميخواهند مشكل را حل كنند.
وي افزود: قبل از اينكه اعلام شود با كارشناسان صحبت كنند به توافق برسند و سپس اعلام كنند اطلاع رساني براي اخذ ماليات از طريق رسانهها ميشود ولي تمام كسبه كه اخبار تلويزيون را نمي بينند يا همگي روزنامه نميخوانند؛ در برخي موارد توسط اتحاديه اطلاع رساني شده است و برخيها كمتر اطلاع رساني كردند. اشكال كار در اينجاست كه توجيه نبودند.
طحانپور با بيان اينكه كارخانهدار، واحد صنفي يا هر كسي كه درگير ماليات بر ارزش افزوده است ميگويد كه ماليات بر ارزش افزوده را نگرفتم كه بپردازم ادامه داد: آنها ميگويند فكر ميكرديم ماليات ساليانهاي كه ميدهيم، همان است پس از دادن اظهارنامه به جايي رسيدند كه برخي مشمول بنكداري ميشوند و خود به خود مشمول قانون ماليات بر ارزش افزوده ميشوند.
وي با بيان اينكه از تمام استانها با اتحاديه تماس گرفته و مشكل موجود را مطرح ميكنند گفت: دولت اخذ ماليات بر ارزش افزوده را حق خود ميداند و ما هم به اين موضوع معتقديم ولي كسي كه بايد ماليات بر ارزش افزوده را بدهد اطلاع نداشته و ماليات را از مردم نگرفته است. اين مشكل نه تنها در تهران، در تمام استانهاست.
طحانپور اظهار كرد: حال بايد هماهنگي و همفكري شود سازمان امور مالياتي بايد كمي كوتاه بيايند تا كار به خوبي حل و اين كار عملي شود.
رييس اتحاديه كشوري لوازم خانگي با اشاره به اين كه سازمان امور مالياتي ميگويد كه من با قانون كار ميكنم و هر جا كه مر قانون باشد، مشكل داريم، گفت: رييس اتحاديه زحمت كشيده و مورد اعتماد صنف خود است؛ شوراي اصناف مورد اعتماد كل اتحاديه است بنابراين وقتي صحبتي ميشود، سازمان امور مالياتي مقداري بايد نرمش نشان دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات