سد گتوند نيمه شعبان آبگيري ميشود معاون وزير نيرو خبر داد: 2برابر شدن مصرف آب كشور و برداشت آب زيرزميني در 50 سال اخير
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا از دو برابر شدن مصرف آب در كشور و برداشت آب از منابع زيرزميني در 50 سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدرضا عطارزاده امروز در جشن خودكفايي سدسازي ايران گفت: اگر وضعيت كشور را در 50 سال قبل با جميعت كمتر از 15 ميليون نفر نگاه كنيم، ميبينيم كه مردم به شيوه سنتي به تامين آب ميپرداختند و كوچكترين نقصي در حوزه منابع آبي به بحران جدي و قطع آب منجر ميشد.
وي افزود: از سال 1342 به عنوان شروع سدسازي در كشور مشاهده مي كنيم كه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي تنها حدود 13 سد در ايران داشتيم، ولي پس از انقلاب و در شرايط كنوني بالاي 300سد بزرگ در كشور مورد استفاده قرار گرفته و اكنون نيز ايران با رسيدن به خودكفايي در عرصه سدسازي بر قله اين صنعت ايستاده است.
عطارزاده در ادامه به ارائه آمارهايي در زمينه منابع آبي كشور پرداخت و گفت: برداشت از منابع آب زيرزميني از 24 ميليارد متر مكعب در سال 1346 به 53 ميليارد متر مكعب در حال حاضر رسيده است و اين مسئله توجه ويژهاي را ميطلبد تا با همكاري همه كارشناسان بحث مديريت منابع آب زيرزميني را هم راستا با سد سازي پيش ببريم.
به گفته معاون وزير نيرو، مصرف آب در كشور هم از 45 ميليارد متر مكعب در سال 1346 به 96 ميليارد متر مكعب در سال گذشته رسيده كه رشدي بيش از دو برابر را نشان ميدهد.
وي با اشاره به اينكه نزولات ساليانه آب در كشور حدود 400 ميليارد متر مكعب است، گفت: در اين ميان منابع آب تجديدشونده كشور 130 ميليارد متر مكعب است كه بايد فكر جدي به حال ارتقاي اين ميزان داشته باشيم.
عطارزاده از صدها سد به عنوان جزيي از زيرساختهاي اصلي توسعه پايدار دركشور ياد كرد و با اشاره به اهداف متعدد ساخت سد در كشور گفت: با وجود انتقادات بي پايهاي كه نسبت به اثرات منفي ساخت سدها در كشور مطرح ميشود، خوشبختانه هيچ سدي در كشور بدون در نظر گرفتن موارد فني ساخته نشده است؛ هر چند كه براي دفاع از برنامههاي وزارت نيرو درحوزه آب گاهي در مقابل فشارهاي گسترده و حتي مواردي مانند استيضاح ايستادگي كردهايم كه خوشبختانه اكنون ثمرات گسترده اين طرحها به بار نشسته و براي مردم كشورمان ملموس است.
معاون وزير نيرو به اثرات ساخت سدها بر توانمندسازي جامعه اشاره كرد و گفت: تامين آب مطمئن در زمان خشكسالي، كنترل سيلابها و دسترسي به امنيت غذايي از مهمترين دستاوردهايي است كه در كنار توليد انرژي پاك اهميت فوق العادهاي براي كشور خواهد داشت.
به گفته عطارزاده، استفاده از انرژي هستهيي در دنيا به شكست رسيده و كشورهاي اروپايي هم سعي ميكنند استفاده از اين انرژي را متوقف كنند و به سمت انرژيهاي پاك حركت كنند كه در اين زمينه انرژي برقآبي اهميت ويژهاي پيدا ميكند كه بايد در ايران نيز اين طرحها بايد با جديت پيگيري شود.
معاون وزير نيرو از تلاش براي آبگيري سد گتوند به عنوان يكي ديگر از سدهاي مهم كشور خبر داد و گفت:اميدواريم به ميمنت نيمه شعبان در همان ايام آبگيري سد گتوند را هم به افتخارات حوزه آب كشور اضافه كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات