رئيس قوه قضائيه هشدار داد: جريانهايي قوي در كشورهاي اسلامي به پشتيباني غرب رجوع به قرآن را زير سوال ميبرند
رئيس قوه قضائيه
گفت: كساني كه به چالشهاي فكري در عصر ما تسلط دارند ميدانند كه جريانهاي بسيار قوي در كشورهاي اسلامي به پشتيباني برخي صاحبنظران غربي راه افتادهاند براي اينكه مسئله رجوع به قرآن را زير سوال ببرند.
به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيتالله صادق آملي لاريجاني طي سخناني در مراسم اختتاميه بيست و هشتمين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم، قرآن را كتاب هدايت و برنامه زندگي توصيف كرد و افزود: در خود قرآن كريم اين مسئله آمده كه قرآن، كتاب هدايت و برنامه زندگي است. خداوند در سوره اسراء ميفرمايد اينكه قرآن هدايت ميكند به چيزي كه اقوم است، يعني ديني كه بهترين شيوه زندگي است. در سوره مائده ميفرمايد اينكه حقتعالي كساني كه اتباع دين و كتاب حق را كنند، به سبل سلام هدايت ميكند كه اطلاقش ميگويد اين مسير، سلامت از هر آفتي است و نهايتا به نور منتهي ميشود.
وي ادامه داد: در سوره ابراهيم ميفرمايد آيات بسيار متعددي يافت ميشود كه دلالت ميكنند قرآن كتاب هدايت و نور است. مرحوم علامه طباطبايي (ره) كتابي دارند با بياني متفاوت كه چرا قرآن كتاب هدايت است. در اين كتاب آمده است اگر ما به اين نكته توجه كنيم كه انسان در مسير زندگي غايتي را دنبال ميكند يعني همه انسانها دنبال سعادت خود ميگردند ولو اين كه خطا داشته باشند و براي وصول به اين سعادت، راهي را ميپيمايند و افعالي را براي رسيدن به آن انجام ميدهند كه اين افعال همان برنامه زندگي است.
رئيس دستگاه قضايي افزود: كتاب خدا در مورد نور، حيات طيبه و رستگاري كه بناست مومنين به آنها برسند، سخن بسيار دارد. اگر بخواهيم مجموع اين سخنان را دستهبندي كنيم ميتوانيم آنها را در سه بخش اعتقادات، اخلاق حسنه و احكامي كه انسان را به شناخت مصالح و مفاسد ميرساند، بيابيم.
آملي لاريجاني با بيان اينكه با استقراي كلمات حقتعالي ميبينيم كه راجع به هدف و برنامه در كتاب خدا سخنان زيادي وجود دارد، گفت: در آيه 89 سوره نحل ميفرمايد بر هر امتي شخصي در آخرت به عنوان شاهد بر امت مبعوث ميشود و پيامبر اكرم (ص) هم به عنوان شاهد بر اين شهادت است. مطلب ديگر توصيفي است راجع به آيه شريفه «نزلنا كتاب تبيان لكل شيء» و اينكه قرآن چگونه تبيان لكل شيء است. در اين مورد دو نظر وجود دارد؛ يكي اينكه اين بيان به برخي از حقايق كلي دلالت دارد اما بيان ديگر اين است كه قرآن مشتمل بر همه حقايق است.
لاريجاني افزود: مرحوم علامه طباطبايي (ره) هم روايات بسياري را آورده است كه دلالت دارد بر اينكه قرآن يك حقيقت ذومراتب و تجلي حقتعالي است تا اينكه به عالم ما برسد والا حقيقت قرآن اين مرتبه كه در دست ما وجود دارد، نيست.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات