• دوشنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۰ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 9004-08120

رويترز: راكتورهاي هسته‌يي قديمي ژاپن تحت بررسي قرار مي‌گيرند

رويترز گزارش داد كه بحران نيروگاه هسته‌يي فوكوشيما دايچي نگراني‌ها درباره ايمني اتمي را افزايش داده است و موجب شده است كه ژاپن نگاه دقيق‌تري به نيروگاه‌هاي قديمي مانند دايچي كه عمليات‌هاي تجاري خود را در دهه‌ي 70 ميلادي آغاز كردند بيندازد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري رويترز گزارش داد: برخي كارشناسان بر اين عقيده‌اند كه هر چه راكتورها قديمي‌تر باشند، مقاومت مخزن‌هاي فولادي آن‌ها در برابر هرگونه فشاري از خارج كم‌تر است.

توليدكنندگان راكتور نيز درصدد بهبود طراحي راكتورهاي‌شان برآمده‌اند و دانشمندان به پيشرفت‌هايي در زمينه آگاهي‌هاي امنيتي از زماني اين راكتورهاي قديمي طراحي شد، دست يافته‌اند. زماني كه شركتي به مدت 30 سال راكتوري را فعال نگه مي‌دارد لازم است از آژانس ايمني هسته‌يي آن كشور براي افزايش طول فعاليت آن نيروگاه تا 10 سال بيش‌تر اجازه كسب كند.

در حال حاضر 19 راكتور در ژاپن بيش‌تر از 30 سال قدمت دارند كه شش راكتور نيروگاه فوكوشيما دايچي كه شركت توكيو الكتريك پاور (تپكو) اپراتور آن است عضو اين راكتورها هستند. بحراني كه در نيروگاه فوكوشيما دايچي اتفاق افتاد موجب شده است كه دولت ژاپن درصدد بررسي دقيق‌تر راكتورهاي قديمي خود برآيد.

نيروگاه فوكوشيما در زمين‌لرزه و سونامي ‌11 مارس ژاپن دچار آسيب شديد شد و سيستم‌هاي خنك كننده راكتورها را از دست داد. اين امر در نهايت به نشت راديواكتيو در محيط منجر شد.

نيروگاه فوكوشيما از ‌ماه مارس تاكنون مواد راديواكتيو را به بيرون نشت داده و آب بسيار زيادي در نتيجه‌ي سونامي و پس از آن بر اثر پاشيدن آب به راكتورها به منظور خنك كردن آن‌ها در ساختمان نيروگاه جمع شده است.

شركت توكيو الكتريك پاور (تپكو)، اپراتور نيروگاه فوكوشيما دايچي در تلاش است وضعيت اين نيروگاه را تحت كنترل درآورد.

يك نظرسنجي كه اخيرا توسط روزنامه‌ي ژاپني نيكي منتشر شد نشان مي‌دهد كه حدود 70 درصد مردم ژاپن با از سرگيري فعاليت رآكتورها مخالفند، حتي اگر اين امر، قطعي برق و افزايش هزينه‌هاي برق را به دنبال داشته باشد.

مساله نگران كننده ديگري كه براي ژاپن پيش آمده است احتمال قطعي برق در صورت تعطيل ماندن راكتورهايي است كه پس از بحران هسته‌يي فوكوشيما راه‌اندازي نشده‌اند.

در حال حاضر از 54 رآكتور تجاري ژاپن 35 رآكتور از جمله شش رآكتور هسته‌يي نيروگاه آسيب‌ديده‌ي فوكوشيما دايچي تعطيل هستند.

پيش از بحران هسته‌يي ژاپن كه بدترين حادثه‌ي هسته‌يي جهان پس از حادثه‌ي چرنوبيل در سال 1986 به حساب مي‌آيد، انرژي هسته‌يي بيش از 30 درصد برق ژاپن را تامين مي‌كرد، رقمي كه ماه گذشته كاهش يافت و به 20 درصد رسيد.

در حال حاضر رآكتورهاي هسته‌يي بيش‌تري براي مراحل دوره‌يي حفظ و نگهداري تعطيل مي‌شوند و آن دسته از رآكتورهايي كه تعميرشان به پايان رسيده قادر به راه‌اندازي مجدد نيستند و تا كنون نتوانستند تاييد دولت محلي را به خاطر نگراني‌هاي عمومي به دست آورند.

دولت ژاپن نگران اين است كه خودداري دولت‌هاي محلي براي دادن اجازه به ازسرگيري فعاليت رآكتورهايي كه تعطيل شده‌اند باعث كمبود برق در اين كشور شود.

در اين ميان به دنبال رايزني‌هاي وزير انرژي و تجارت ژاپن شهردار يكي از شهرهاي اين كشور اجازه‌ راه‌اندازي مجدد فعاليت‌هاي دو راكتور در نيروگاه هسته‌يي گنكاي را داد.

تصميم هيدئو كيشيموتو ـ شهردار شهر گنكاي در استان ساگاي ژاپن ـ كه در ديدار با توشيو مانابه ـ رييس شركت كيوشو الكتريك پاور ـ عنوان شد موجب مي‌شود كه كنگاي اولين شهر ميزبان يك نيروگاه هسته‌يي باشد كه اجازه‌ راه‌اندازي مجدد راكتورهايش را به دنبال بازبيني‌هاي انجام شده پس از بحران هسته‌يي نيروگاه فوكوشيما مي‌دهد.

توجهات اكنون متوجه اين است كه آيا ياسوشي فوروكاوا ـ فرماندار ساگا ـ با از سرگيري مجدد فعاليت‌هاي اين راكتورها موافقت خواهد كرد يا خير؟

فوروكاوا گفته است كه در اواسط ماه ژوييه تصميمش را خواهد گرفت.

مانابه پس از ديدار با شهردار گنكاي گفت كه شركت كيوشوالكتريك به محض اين كه فوروكاوا اجازه‌ي خود را اعلام كند رآكتورها را راه‌اندازي مي‌كند و اين راكتورها دو هفته پس از راه‌اندازي عمليات‌هاي تجاري خود را از سر خواهند گرفت.

كيشيموتو با بيان اين كه "‌ايمني راكتورها به واسطه اقدامات امنيتي اضطراري (كه پس از حادثه‌ي هسته‌يي فوكوشيما دايچي اتخاذ شد) تضمين شده است و شوراي شهر نيز با راه‌اندازي مجدد راكتورها موافقت كرده است" از مونابه خواست كه با اتخاذ گام‌هاي بيش‌تري در زمينه‌ي ايمني از اشتباهات انساني در عمليات‌هاي نيروگاه اجتناب كند.

دو راكتور از چهار راكتور نيروگاه هسته‌يي گنكاي يعني واحدهاي دو و سه در حال حاضر براي بازرسي‌هاي دوره‌يي تعطيل شده‌اند. راه‌اندازي مجدد آن‌ها به دنبال وقوع بحران هسته‌يي در نيروگاه فوكوشيما دايچي به تعويق افتاد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha