كارشناسان محيط زيستي تاكيد كردند بهرهگيري از فناوريها و تكنيكهاي موجود براي كاهش دياكسيدكربن در اتمسفر زمين و كاهش تغييرات جوي ناشي از فعاليتهاي بشري، تا چندين دهه آينده به لحاظ اقتصادي امكانپذير نخواهد بود.
به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين گزارش كه از سوي انجمن فيزيك امريكا فناوريهاي موسوم به «ذخيرهسازي كربن»، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. در اين تكنيكها از مواد شيميايي براي جذب دي اكسيد كربن موجود در هواي آزاد استفاده ميشود، دي اكسيد كربن جمعآوري شده از اين طريق تغليظ ميشود و سپس به طور ايمن در زيرزمين ذخيره ميگردد.
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، اين كارشناسان به رياست دكتر روبرت سوكولو مهندس و دستيار كارشناسان محيط زيستي در دانشگاه پرينستون آمريكا در مطالعات خود دريافت اين قبيل تكنيكها و فناوريها براي خارج ساختن دي اكسيد كربن بعنوان يك گاز مهم گلخانهاي از اتمسفر زمين خيلي پرهزينهتر از روش ساده جلوگيري از توليد اين گاز در وهله اول است.
اين مهندس و پروفسور امريكايي در بيانيهاي از سوي دانشگاه پرينستون تاكيد كرد: ما انسانها نبايد خودمان را فريب دهيم كه ميتوانيم تمام دياكسيدكربن را با اين سرعت توليد به طور كامل وارد اتمسفر زمين كنيم، بعد با هزينهاي اندك دوباره آن را از جو خارج كرده و به سادگي اين مشكل را برطرف ميسازيم. بنابراين فناوريهاي «ذخيرهسازي كربن» اگر از هم اكنون تمام منابع توليد دي اكسيد كربن به طور جدي حذف نشوند، در آينده ارزش و كاربردي نخواهند داشت.
به گزارش ايسنا، وي تصريح كرد: با اين تفاصيل ما موظف هستيم از همين حالا برنامههايي را اجرا كنيم كه توليد دي اكسيد كربن در هر نيروگاه ذغال سنگ يا گاز طبيعي به پايان برسد و سياره زمين نجات پيدا كند.
انتهاي پيام
نظرات