كيسينجر: بي اطلاعي پاكستان از مخفيگاه بن لادن بعيد است
وزير امور خارجه اسبق آمريكا گفت سخت است كه باور كنيم پاكستانيها نمي دانستهاند كه بن لادن در خاك آنها است و اين غير قابل درك است كه كسي از تشكيلات پاكستان در اين حمله با ما همكاري كرده باشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هنري كيسينجر، وزير امور خارجه اسبق آمريكا در مصاحبهاي با شبكه فاكس نيوز آمريكا، اظهار داشت كه اگر پاكستانيها بپذيرند كه ميدانستهاند بن لادن، رهبر القاعده در خاك آنها قرار دارد، آنها پذيرفتهاند كه با وي همكاري داشتهاند و اگر مورد دوم يعني همكاري يك پاكستاني با آمريكا را بپذيرند، پذيرفتهاند كه با آمريكاييها همكاري كردهاند كه هر كدام از اين دو وجهه آنها را نزد مردم خدشه دار ميكند.
وي ضمن اشاره به اين كه غير ممكن است كه كسي در ارتش يا سازمان اطلاعات پاكستان از اين كه بن لادن آنجاست آگاه نبوده باشد گفت: آنجا يك شهر نظامي است و يك آموزشگاه نظامي در آنجا قرار داشته است و 80 مايل نيز از پايتخت اين كشور فاصله داشته است ساختمان محل سكونت وي ويژگيهاي غير عادي داشته؛ نه تلفن، نه اينترنت. يك نفر بايد اين سوال را بپرسد كه چطور وي به آنجا راه يافته است.
كسينجر افزود: قضيه اين نيست كه پاكستانيها با برخي از گروههاي تروريست همكاري ميكنند بلكه آنها خود خالق برخي از آنها هستند. طالبان در حقيقت توسط پاكستان و به عنوان بخشي از جنگ عليه اتحاد شوروي و افغانستان خلق شد. بنابراين ما با افغانستان بر سر منافع ملي خود همكاري مي كنيم و آنها نيز با ما همكاري ميكنند .همكاري آنها به خاطر لطف به ما نيست. در برخي از مسائل، منافع ملي ما با هم پيوند ميخورد از ديد آنها منافع ما در همه چيز مشترك نيست بنابراين ما همكاري يكدستي با هم نداريم.
هنري كيسينجر در خصوص حمله هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا به خاك پاكستان گفت: مناطقي در خاك پاكستان كه پايگاههاي تروريستها در آن واقع هستند هرگز به طور كامل تحت كنترل دولت اين كشور نبودهاند شكي نيست كه پاكستانيها يا حداقل برخي از عناصر پاكستان مي خواهند طالبان به عنوان ذخيره اي براي آنها باقي بماند تا در صورت جنگ با هند كه مشغوليت عمده آنها است به كار آنها بيايد. بايد درك كنيم كه منافع آمريكا در افغانستان با منافع آمريكا در پاكستان يكسان نيست.
وي افزود: مطمئنا پاكستانيها چشم خود را به روي حضور الظواهري مي بندند و امكان زندگي وي را در خاك خود فراهم ميكنند. اما درباره مساله تسليحات هستهاي قضيه فرق ميكند.
آنها قابليت محافظت از تسليحات هستهاي خود را دارند اما اگر آنها به عنوان مثال اين تسليحات را به عربستان يا ديگر متحدين خود بفروشند براي ما جاي نگراني دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات