مديرعامل شرکت صنايع الکترونيک ايران گفت: پيروزي در بازارهاي خارجي تنها با پشتيباني از تحقيقات و توسعه فناوري «اپتيک» و «ليزر» در کشور ممکن است.
به گزارش خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه اصفهان، ابراهيم محمودزاده در مراسم افتتاحيه دومين همايش ملي مهندسي اپتيک و ليزر ايران که در دانشگاه صنعتي مالک اشتر اصفهان برگزار شد، با اشاره به برنامه ريزيهاي شرکت صا ايران در حوزه تحقيقات و توسعه در پنج سال آينده، اظهار كرد: 600 ميليارد تومان اعتبار براي تحقيقات و توسعه در مجموعه صا ايران در نظر گرفته شده است.
وي با بيان اينکه رقابت در زمينه فناوريهاي اپتيک و ليزر در کشور وجود ندارد، افزود: رقابت در بازارهاي خارج از کشور در زمينه صادرات محصولات اپتيکي و ليزر بسيار شديد است.
مديرعامل شرکت صنايع الکترونيک ايران(صاايران) گفت: رقابت با کالاهاي جايگزين و ساير فعالان خارجي در حوزه فناوري اپتيک و ليزر از نکاتي است که بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
محمودزاده با بيان اينکه دانشگاه محل ارتباط تکنولوژي با بازار است، گفت: نوآوري بين بازار و تکنولوژي در حوزه فناوري الکترواپتيک و ليزر از الزامات در اين حوزه است.
وي با بيان اينکه فرايندهاي تحقيق، توليد و ارائه به بازار در الکترواپتيک و ليزر از اهميت بسياري برخودار است، اظهار كرد: فرايند تحقيق، توليد عرضه محصولات در حوزه محصولات الکترواپتيک و ليزر روندي به هم پيوسته دارد.
محمودزاده با بيان اينکه روشهاي تدريجي در اين صنعت بايد به روشهاي راديکالي و تحولي تبديل شود، افزود: اگر از منابع و فرصتهايي که در اين حوزه وجود دارد به نحو شايسته استفاده نکنيم، فرصتها در اختيار سايرين قرار ميگيرند.
مديرعامل شرکت صنايع الکترونيک ايران افزايش کانونهاي ايده پردازي در نهادهاي آموزشي را با اهميت دانست و اظهار كرد: براي موفقيت يک پروژه بايد ايدهها را با زمان و امکانات موجود تطبيق داد و به نياز بازار تبديل کرد.
محمودزاده با اشاره به اينکه 45 درصد از محصولات صاايران در بيرون از مجموعه اين شرکت توليد ميشود، ادامه داد: دانشگاه مالک اشتر از نهادهايي است که در اين زمينه با شرکت صاايران همکاري ميکند، اما اين همکاري کافي نيست و بايد در آينده سرمايه گذاري بيشتري در اين دانشگاه انجام شود.
وي با اشاره به اينکه حجم وسيعي از تجهيزات توليد شده در داخل کشور در اختيار وزارت دفاع قرار ميگيرد، گفت: فناوري اپتيک و ليزر بايد در ساير صنايع کشور گستره شود.
محمودزاده با اشاره به اينکه ارزش افزوده تجهيزات اپتيکي و ليزري از تمام محصولات شرکت صاايران بيشتر است، اظهار كرد: استراتژي در اين سازمان علاوه بر حفظ ارزش افزوده و تقويت نوآفرينان و کارآفرينان در حوزه فناوري اپتيک و ليزر است.
مدير عامل شرکت صنايع الکترونيک ايران، دانشگاه مالک اشتر و شهيد بهشتي را دو قطب دانشگاهي مورد نظر اين شرکت عنوان کرد و افزود: تمرکز و سرمايهگذاريهاي مجموعه صاايران در حوزه تحقيقات در اين دو دانشگاه صورت ميگيرد.
وي با بيان اينکه حجم توليدات شرکت صنايع الکترونيک ايران در زمينه فناوري اپتيک و ليزر پاسخگوي نياز کشور نيست، گفت: سرمايه گذاري در اين حوزه با ظرفيتهاي ايجاد شده در کشور آينده روشني در پيش دارد.
محمودي اضافه کرد: فناوريهاي الکترواپتيکي و ليزري روند تکاملي مطلوبي در کشور دارد و ظرفيتهاي بسياري در اين حوزه در مجموعه صاايران ايجاد شده است.
به گزارش ايسنا، دومين همايش ملي مهندسي اپتيک و ليزر ايران از چهارشنبه 28 ارديبهشت به مدت 2 روز در دانشگاه مالک اشتر برگزار شد.
انتهاي پيام
نظرات