• جمعه / ۲۶ فروردین ۱۳۹۰ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 9001-10704

رييس كميسيون انرژي خبر داد: احتمال اختصاص 18 درصد درآمدهاي نفتي به گسترش ميادين نفت و گاز

رييس كميسيون انرژي خبر داد:
احتمال اختصاص 18 درصد درآمدهاي نفتي به گسترش ميادين نفت و گاز

به گفته رييس كميسيون انرژي در صورت همكاري كميسيون تلفيق با اين كميسيون بخش قابل توجهي از درآمدهاي نفتي (بيش از 18 درصد) به گسترش ميادين نفت و گاز اختصاص خواهد يافت.

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميدرضا كاتوزيان در حاشيه نمايشگاه بين‌المللي نفت، گاز و پتروشيمي از اولويت‌هاي صنعت نفت را توسعه ميادين مشترك نفتي به خصوص ميادين مشترك گازي با قطر عنوان كرد و افزود: اگرچه پروژه‌هاي بزرگ به متخصصان ايراني واگذار شده است اما با كمك شركت‌هاي خارجي مي‌توانيم در پيشرفت اين پروژه‌ها سريع‌تر عمل كنيم.

او در مورد كاهش توليد نفت گفت: با توجه به استدلال وزارت نفت ميادين نفتي ما به نيمه دوم عمر خود رسيده‌اند به همين دليل توليدشان كاهش يافته است تا جايي كه تلاش‌هاي وزارت نفت براي افزايش تعداد حفر چاه‌ها باعث نشده است كه توليد نفت افزايش يابد.

كاتوزيان با اذعان بر اين كه در اكتشاف ميادين جديد از همسايگان خود عقب هستيم، يادآور شد: با توجه به الگوهاي يكسان زمين‌شناسي در جنوب كشور ايران و كشورهاي حاشيه خليج فارس اگر در كشورهاي همسايه ميادين جديد كشف شود متقابلا امكان حفر ميدان جديد در ايران نيز وجود دارد كه شايد به دليل اشتغالات زياد اين موضوع مغفول مانده است.

به گفته او افت ظرفيت توليد نفت كشور 70 هزار بشكه در روز است.

كاتوزيان در مورد قبوض گاز صادر شده بعد از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها گفت: نمايندگان مجلس در حوزه‌هاي انتخابي خود با اعتراضات مردم مواجه شده‌اند بر همين اساس مجلس و مركز پژوهش‌هاي آن مطالعات خود را آغاز كرده است.

وي افزود: سعي داريم با كمك دولت اين موضوع را حل كنيم. چرا كه كسي كه اين قانون را اجرا مي كند بهتر مي‌تواند آن را اصلاح كند.

رييس كميسيون انرژي با تاكيد بر اين‌كه بايد وابستگي بودجه را به نفت كاهش دهيم، گفت:‌ بر همين اساس بايد حقوق گمركي و ماليات كشور سازماندهي شود. وابستگي به نفت واقعيتي است كه شيرين نيست. ولي تلاش همه دولت‌ها بعد از انقلاب اسلامي كاهش وابستگي بودجه به نفت بوده است.

او در مورد قرارداد كرسنت نيز توضيح داد: اصلاح قيمت گاز صورت گرفته اما همچنان حواشي وجود دارد كه بايد حل شود. چرا كه طرف خارجي رفتارهايي انجام داده كه سنجيده نبوده و يا آن كه قول‌هايي داده كه عمل نكرده است.

وي با بيان اين‌كه وقتي قرارداد كرسنت مطرح مي‌شود همه فكر مي‌كنند كه موضوع گرفتن رشوه است، اظهار كرد: اين موضوع از اين حرف‌ها فراتر رفت.

به گفته او نظر كميسيون 90 در مورد اجراي اين قرارداد منفي و نظر دولت مثبت است.

كاتوزيان نظر شخصي خود را اين گونه بيان كرد: در صورتي كه مشكل قيمت گاز و حواشي سياسي و مسائل فني اين قرارداد حل شود بهتر است موضوع به شكل مسالمت‌آميز جلو رود.

وي در مورد شفاف‌سازي در قراردادهاي نفتي نيز اظهار كرد: مذاكره‌هايي با وزارت نفت انجام داده‌ايم كه براساس آن هر قراردادي كه مدنظر مجلس باشد به صورت سري به نمايندگان داده شود.

او افزود: ‌فروش گاز به پاكستان از جمله اين قراردادها بود كه كميسيون اصل 90 نسبت به اين موضوع علاقه‌مندي نشان داد.

وي تاكيد كرد: البته محتويات اين جلسات سري خواهد بود و نمي‌توان آن را رسانه‌اي كرد.

ارسلان فتحي‌پور ـ نايب رييس اصل 44 ـ نيز در اين مراسم با اشاره به موضوع خصوصي‌سازي اذعان كرد: از واگذاري‌هاي صورت گرفته حدود 18 درصد آن خصوصي سازي واقعي بوده است. علت اين‌كه سازمان‌هاي نيمه دولتي در اين زمينه حضوري پر رنگ داشته‌اند اشكالاتي در اجراي واگذاري‌ها بوده است. ضمن اين‌كه بخش خصوصي ما از نظر مالي آن قدر توانمند نبوده است.

او يادآور شد: قرار نبود بنگاه‌ها صرفا واگذار شوند بلكه بايد آن ها را به بهره‌وري مي‌رسانديم.

فتحي‌پور در مورد واگذاري‌ به صورت رد ديون و سهام عدالت نيز اظهار كرد: در حال اصلاح اين موضوع هستيم بر اين اساس اول بايد بنگاه مورد نظر به مزايده گذاشته شود در صورتي كه بخش خصوصي مايل به خريد آن نبود مي‌توان آن را به صورت رد ديون واگذار كرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha