متخصصان تغذيه ميگويند هرچند نتايج مطالعات جديد آنها ممكن است والدين پرمشغله را ناراحت و خشمگين كند اما اين واقعيت را بايد پذيرفت كه تنقلات ناسالم و فست فودها موجب كاهش ضريب هوشي كودكان ميشوند و براي جلوگيري از اين تاثير نامطلوب بايد براي تغذيه سالم اطفال چارهاي مناسب انديشيد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، چندي پيش متخصصان علوم پزشكي دانشگاه بريستول در انگليس اعلام كرده بودند كه برنامه غذايي کودک تا سه سالگي، تاثير قابل توجهي در افزايش سطح هوش كودك دارد.
به گفته اين متخصصان، امتياز هوش کودکاني که تا سه سالگي غذاهايي چون چيپس، سيب زميني سرخ کرده و فست فود ميخورند، نسبت به هوش کودکاني که بيشتر از ميوه، سبزي، برنج و ماکاروني استفاده ميکنند، حدود پنج رتبه پايينتر است.
به گزارش روزنامه سان، اين بار نيز گروه ديگري از پزشكان در اين كشور با انجام مطالعهاي گستردهتر روي 4000 كودك دريافتند كودكان زير 4 سال كه رژيم غذايي حاوي خوراكيهاي فرآوري شده چربي و قند دارند وقتي به سن هشت سالگي به بعد ميرسند نسبت به ساير همسالان خود از ضريب هوشي پايينتري برخوردار هستند.
اين متخصصان در بررسي جديد همچنين تاكيد كردند كه آسيبهاي ناشي از اين نوع رژيم غذايي روي ضريب هوشي كودكان قابل ترميم و جبران نخواهد بود.
به گزارش ايسنا، دكتر باربارا گالاني مسوول فدراسيون غذا و نوشيدني در انگليس خاطرنشان كرد: تعجب آور نيست اگر بگوييم كه يك رژيم غذايي سالم و متعادل براي رشد مناسب هوش حائز اهميت است و اين تاثير در رشد و سلامت تمام كودكان در هر گروه سني يكسان است.
به گفته متخصصان، تغذيه گروههاي غذايي نان و غلات كه انرژي و مقداري پروتئين مورد نياز كودك را تأمين ميكند، گروه شير و لبنيات كه كلسيم، فسفر و پروتئين را تأمين ميكند و براي رشد اسكلت و استحكام استخوانها و دندانها ضروري هستند، گروه گوشت، حبوبات و تخممرغ كه پروتئين و ساير مواد مغذي مورد نياز كودك را تأمين ميكند و بالاخره گروه سبزيها و ميوهها كه ويتامينها و املاح مورد نياز كودك را تأمين ميكنند همگي اگر به روش صحيح و به ميزان مناسب به كودك داده شوند در رشد هوش او نقش به سزايي دارند. بعلاوه مواد غذايي و خوردنيهايي كه منبع غني از عنصر روي هستند تاثير مفيد و فوقالعادهاي روي افزايش ضريب هوشي كودكان دارند.
انتهاي پيام
نظرات