قائم مقام سازمان نظام پزشكي از برنامههاي در دست اجرا براي ساماندهي تبليغات و تابلوهاي پزشكان كشور خبر داد.
دكتر عليرضا زالي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، گفت: يكي از مسائلي كه در حال حاضر به ساماندهي نياز دارد مربوط به تجليات تبليغات در جامعه پزشكي است.
وي با اشاره به بحث تابلوهايي كه معمولا جامعه پزشكي براي نشان دادن آدرس و ارائه خدمات از آن استفاده ميكنند، گفت: گزارشهاي مكرري در شهرهاي بزرگ و كوچك حاكي از آن است كه وضعيت مناسب، علمي، استاندارد و مبتني بر شواهد و مبتني بر اصول تبليغاتي بر تابلوهاي پزشكان حاكم نيست و تقريبا بحث سليقهاي در تابلوها حاكم شده است.
زالي ادامه داد: بر اين اساس آيين نامه رسيدگي به تبليغات و بحث ساماندهي تابلوهاي پزشكان در حال حاضر در حال بازنگري است. آخرين ويرايش اين آيين نامه مربوط به سال 85 است اما با توجه به تغييرات انجام شده و همچنين برخي از مطالعات ميداني حاكي از آن است كه اين ساماندهي تبليغات بايد با سياق و روشي جديد انجام شود.
ساماندهي تبليغات و تابلوهاي پزشكان در دستور كار سازمان نظام پزشكي
وي افزود: بر اين اساس در كنار بحث طراحي، ساماندهي تبليغات و بحث مسايل تابلوهاي پزشكان در دستور كار سازمان قرار گرفته است. در عين حال خلاهايي كه در آيين نامه تبليغات وجود داشت در حال مرتفع شدن است و به موازات آن تابلوهايي با همكاري مشترك سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت در حال شكل گيري است. بر اين اساس در حركتي ملي براي ساماندهي مبتني بر اصول علمي و استانداردهاي تبليغاتي و تنوير افكار عمومي تابلوهاي پزشكي و صاحبان حرف پزشكي ساماندهي ميشود. بديهي است در اين زمينه همكاري جامعه پزشكي بسيار مهم است.
محتويات تابلوهاي پزشكان با محتويات مندرج در پروانه مطب منطبق ميشود
قائم مقام سازمان نظام پزشكي با تاكيد بر اهميت محتويات عنوان شده در تابلوهاي پزشكان، افزود: علاوه بر استانداردهاي فيزيكي و ساختاري كه در تابلوهاي پزشكان وجود دارد و استانداردهاي آن كه در آيين نامه قيد شده است بحث مهمتر، محتويات تابلوهاست. بنابراين آنچه كه در تابلوها به عنوان وضعيت حرفهاي و خدمات شغلي صاحبان حرف پزشكي به نمايش گذاشته ميشود بايد با مندرجات پروانه مطب سازگاري و انطباق داشته باشد و آنچه كه در پروانه مطب به عنوان مهارت حرفهاي و علمي فرد مندرج شده در تابلو تجلي يابد.
وي افزود: بنابراين هر نوع تغييري در ساختار تابلوها به ويژه محتواي تابلوها مورد تاييد نيست. معمولا مندرجات تخصصي و مهارت حرفهاي جامعه پزشكي و صاحبان حرف پزشكي كه در پروانه مطب به طور رسمي قيد ميشود بر اساس ضوابط كاملا مشخصي است كه اين ضوابط بر مبناي وضعيت فارغ التحصيلي فرد، احكام تحصيلي و دورههاي آموزشي مورد تاييد وزارت بهداشت و دورههاي مربوطه كه مستندات كافي وجود دارد صادر ميشود. بنابراين در تلاشيم محتويات تابلوهاي پزشكان و صاحبان حرف پزشكي در انطباق و سازگاري و همخواني با محتويات مندرج در پروانه مطب باشد.
پزشكان عمومي مجازند 3 گرايش مورد علاقه خود را بدون استفاده از پيشوند تخصص در تابلو و نسخ خود قيد كنند
به گفته قائم مقام سازمان نظام پزشكي، بر اساس آخرين ويرايش آيين نامه تبليغات مصوبه شوراي عالي نظام پزشكي يك پزشك عمومي ميتواند 3 گرايش مورد علاقه خود را در زير تبليغات تابلو و يا نسخ خود قيد كند. اما نبايد اشارهاي به بحث تخصص داشته باشد و مطلق از پيشوند تخصص نبايد استفاده كند. به عنوان مثال يك پزشك عمومي مايل باشد در حيطه اطفال، داخلي يا عفوني كار كند اما بدون ذكر تخصصي بودن. علاوه بر آن حتما بايد در عنوان سرتيتر تابلوها و نسخ عنوان پزشك عمومي بارزترين وجه باشد.
وي افزود: در مورد متخصصان نيز بايد گفت كه در دو حيطه و قلمرو تخصصي رشته خودشان ميتوانند در تابلو قيد كنند، اما بايد از پيشوندهاي فوق تخصص و فلوشيپ اجتناب كنند؛ مگر آن كه مدارك مستدلي دال بر كسب فلوشيپ يا فوق تخصص داشته باشند. متخصصان نيز بايد عنوان اصلي تخصص خود را در سرتيتر نسخ و تابلو قيد كنند. بديهي است هرگونه تخلف از اين آيين نامه تخلف انتظامي محسوب ميشود و هياتهاي انتظامي در سراسر كشور به آن رسيدگي ميكنند.
انتهاي پيام
نظرات