معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور در پي ابلاغ بخشنامه بودجه سال آينده امروز در نشستي خبري ابعادي از بودجه سال آينده كشور را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رحيم ممبيني با بيان اينكه بودجه سال آينده اولين بودجه برنامه پنجم توسعه است، حركت براي تحقق رشد اقتصادي هشت درصد و كاهش نرخ بيكاري به هفت درصد در پايان برنامه را از جهتگيريهاي كلي بودجه سال آينده دانست و گفت: شتاب بخشيدن به رشد و توسعه اقتصادي از موضوعات اساسي و كليدي است كه صرفا با منابع عمومي قابل تحقق نيست.
وي با بيان اينكه اولويتبندي مناسب براي طرحهاي عمراني از اساسيترين رويكردهاي بودجه سال آينده است، گفت: هم اكنون بيش از دو هزار و 500 طرح ملي داريم كه اين جدا از طرحهاي استاني است و به طور متوسط هر كدام از طرحهاي ملي دو پروژه دارند كه حتما بايد ساماندهي شوند.
او با بيان اين كه هم اكنون طرحهايي در كشور وجود دارد كه سال شروع آنها به 1341 ميرسد، گفت: در كنار اينها بايد تسهيلات مالي وسرمايهگذاري به طور جدي بررسي شود.
او با بيان اينكه تقريبا مصارف هزينهاي در دولت كنترل شده است، گفت: اگرچه نهادهاي بينالمللي در اعلام نظرشان گرايشهاي سياسي را نيز لحاظ ميكنند اما حتي آنها نيز اذعان كردهاند كه دولت مصارف هزينهاي را كنترل كرده است و ما در تلاشيم تا جهتگيري منابع به سمت توسعه زيرساختها باشد.
وي همچنين گسترش عدالت اجتماعي را از ديگر رويكردهاي اساسي بودجه سال آينده دانست و گفت: تحقق اين ايده در گرو تحقق و اجراي مصوبات سفرهاي استاني دولت است.
او ادامه داد: سفرهاي استاني بيشترين نقش را در گسترش عدالت اجتماعي دارد و اين موضوع بايد در بستر زماني مناسب و با توسعه زيرساختها در استانها محقق شود تا به اختلافها ميان توسعه استانها پايان داده شود.
ممبيني با تاكيد بر اين كه هدفمندسازي يارانهها موضوع گسترش عدالت اجتماعي را در بردارد توسعه بيمههاي اجتماعي در سال آينده را از ويژگيهاي برجسته بودجه اعلام و خاطر نشان كرد: اصلاح و بهينهسازي مصرف نهادههاي انرژي نيز در بودجه سال آينده به طور جدي پيگيري ميشود.
معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور همچنين با تاكيد بر اين كه تعالي و رشد كشور در گرو مباحث پژوهشي و فنآوريهاي نوين است، بر لزوم شتاب گرفتن اين گونه فعاليتها تاكيد كرد و گفت: به دستگاهها اعلام كردهايم علاوه بر اقدامات قبلي در حوزه پژوهشي ميتوانند بودجههايي را به اين امور اختصاص بدهند.
وي با اشاره به اينكه بهبود فضاي فرهنگي از ديگر رويكردهاي بودجه سال آينده خواهد بود گفت: در بودجه امسال هزار و 500 ميليارد تومان به صورت ويژه و با ساز و كارهاي خوب به اين كار اختصاص يافت همچنين كارگروه فرهنگ و هنر در جلسات سفرهاي استاني به رياست رييس جمهور حداقل سه ساعت طول ميكشد و متناسب با هر استان امور اين بخش تنظيم ميشود. ضمن اينكه در بودجه سال آينده اميدواريم منابع مربوط به امور فرهنگي تقويت شود.
وي با اشاره به اينكه صادرات غير نفتي در سال 88 نسبت به سال قبل آن 21 درصد رشد داشته است، گفت: اين روند بايد در سال آينده شتاب بگيرد و با وجود محدوديتهاي جهاني اين روند ادامه خواهد يافت.
او اصلاح سيستم اداري و افزايش كارآيي نيروي انساني به همراه توسعه دولت الكترونيك را از ديگر رويكردهاي بودجه سال آينده اعلام كرد و گفت: به دستگاهها اعلام شده اگر طرحي در زمينه مكانيزه كردن امور دارند ارائه كنند تا براي آن بودجه در نظر گرفته شود.
وي افزود: در بخش اعتبارات عمراني نيز هدف اين است كه از تسهيلات مالي و سرمايهگذاري استفاده شود. از سوي ديگر طوري عمل ميشود كه نوسانات ناشي از مسائل بودجهاي بر طرحهاي عمراني كمتر اثر بگذارد.
وي همچنين تاكيد كرد كه در سال آينده از مشاركت بخش غير دولتي به صورت برجسته در طرحهاي عمراني استفاده خواهد شد.
انتهاي پيام
نظرات