رييسجمهور با تاكيد بر اينكه هر انديشه و فرهنگي اگر به كتابت درنيايد ماندگار نخواهد شد، تصريح كرد: عميقترين دريافتهاي انسان در معرفت و ساير علوم از ناحيهي كتاب و ارتباط با كتاب است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر محمود احمدي نژاد در هيجدهمين همايش كتابخانههاي عمومي و مطالعه مفيد كه در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار شد طي سخناني با تبريك اعياد قربان و غدير، افزود: كتاب هميشه به عنوان يك موضوع مهم و كتابخواني به عنوان راه كسب و دريافت معرفت و علوم باقي ميماند و هر مقدار شبكههاي ارتباط جمعي گسترش پيدا ميكند، از اهميت كتاب و كتابخواني كم نميشود.
وي با اشاره به اهميت كار كتابداران گفت: هرچقدر اهميت كتاب بيشتر ميشود، اهميت كتابخانهها و كتابداران نيز بيشتر ميشود. كتابداري فقط يك كار فيزيكي نيست، يك كتابدار، يك مشاور مناسب نيز هست. در واقع يك كتابدار در ابتدا يك كتابخوان خوب است؛ چرا كه بايد مطالعه داشته باشد و بتواند كساني كه مراجعه ميكنند را راهنمايي مناسب بكند و خوش به حال كتابداران ما كه در فضاي كسب معرفت و كتابخواني سير ميكنند و اگر اقشار گوناگون را در امر كتابخواني طبقهبندي كنيم، كتابداران در رديف اول كتابخواني هستند.
رييسجمهور در ادامه با اشاره به گزارشي كه توسط واعظي رييس نهاد كتابخانههاي عمومي كشور در اين جلسه ارايه شد، گفت: دولت به توسعهي كتابخواني و كتابخانهها توجه ويژهاي دارد.
احمدينژاد از كتابداران خواست شيوههاي كتابداري، معرفي كتاب و دسترسي به كتاب را براي كتابخوانان نوتر، مردميتر، بهروزتر و قويتر كنند و از آنها خواست با طراحي كه انجام ميدهند با سادهترين روش و در كوتاهترين زمان ممكن، كتاب در اختيار متقاضيان كتاب قرار بگيرد و در كنار آن به متقاضيان كتاب نيز مشاورتهاي لازم را ارايه دهد.
وي با بيان اينكه بخشي از زيباترين خاطرات من مربوط به زماني است كه به كتابخانهي محلهمان ميرفتم، گفت: كتابدار محلهي ما فردي كتابخوان و اهل شعر و ذوق و انديشه بود و به ما راهنماييهاي لازم را ميكرد. ما طرح سوال و موضوع ميكرديم و مطرح ميكرديم كه در چه زمينهاي ميخواهيم مطالعه كنيم و ايشان نيز كتاب لازم را معرفي ميكردند و فكر ميكنم همين الان نيز بخشي از زيباترين خاطرات جوانان و اهل كتاب در كتابخانهها و در ارتباط با كتابداران رقم ميخورد.
رييسجمهور با اشاره به سخنان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين جلسه گفت: آنهايي كه ميگفتند ايراني و انديشهي اسلام ناب، كار و دستاوردي براي ارايه ندارد، حرفشان سخيف است و اصلا احتياجي به پاسخ دادن ندارد، ولي خوب است، اين نكته گفته شود كه دستورالعمل زبان عربي را ايرانيها و پيروان انديشهي اسلام ناب تدوين كرده و در اختيار بشريت قرار دهند.
احمدينژاد بار ديگر با تشكر از كتابداران گفت: شما كارهاي خوبي انجام دادهايد و من از آقاي واعظي ميخواهم كاري انجام دهد كه شما از لحاظ استخدامي و مقررات اداري مشكلي نداشته باشيد و چون اضافه كار نداريد به آقاي فروزنده سفارش ميكنم كاري كند كه پايه حقوقي شما افزايش پيدا كند و در اين زمينه نيز با شما و آقاي دكتر واعظي مشورت كند و پايه حقوقتان مقداري افزايش پيدا كند.
وي افزود: كتابخانههاي ما بايد بهروز باشند و شما بايد شبكهتان را به كتابخانههاي معتبر دنيا وصل كنيد، با آنها ارتباط برقرار كنيد تا هركس بتواند از داخل منزلش با شما ارتباط برقرار كند و با مراجعه به شما به منابع قابل دسترسي در دنيا بتواند دسترسي پيدا كند.
پيش از صحبتهاي رييسجمهور، واعظي دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور و حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سخنراني كردند.
انتهاي پيام
نظرات