معاون هماهنگ كننده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء با اشاره به دستهبندي تهديدات هوايي به سه دسته تهديدات با برد كوتاه، تهديدات برد متوسط و تهديدات برد بلند، اظهار كرد: نقطه ثقل و بيشترين تاكيد پدافند هوايي كشور، مقابله با تهديدات با برد متوسط است.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سردار سرتيپ دوم محمدحسن منصوريان در حاشيه رزمايش بزرگ مدافعان آسمان ولايت 3 در گفتوگو با خبرنگاران خبرگزاريهاي حاضر در منطقه عمومي اين رزمايش، خاطرنشان كرد: البته ما از آمادگي براي مقابله با تهديدات با برد كوتاه و برد بلند غافل نشدهايم و كارهاي خوبي در اين زمينه انجام دادهايم.
وي تصريح كرد: تهديدات با برد بلند سهم كمتري نسبت به تهديدات با برد كوتاه و بهويژه برد متوسط دارند و در واقع نيازمند آمادگي براي مقابله با تهديدات با ارتفاع بالا سهم كمتري در دفاع هوايي دارد، ولي ما براي اين بخش از نيازمنديهاي خود نيز تلاشهاي خوبي انجام دادهايم كه اخبار و اطلاعات مربوط به آن در آينده اعلام خواهد شد.
معاون هماهنگ كننده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء همچنين با تاكيد بر اهميت بوميسازي تجهيزات و نيازمنديهاي نظامي كشور، اظهار كرد: عمده تجهيزات ما كه در رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 مورد استفاده قرار گرفتهاند در معرض بهينهسازي بودهاند و ما معتقديم كه بايد به بحث بوميسازي تجهيزات توجه زيادي داشته باشيم؛ چراكه كشورهاي داراي تكنولوژي و سلاحهاي نظامي، در زمان جنگ قابل اطمينان نيستند و ممكن است ما را تنها بگذارند.
منصوريان اضافه كرد: از مدتها قبل تلاش براي بوميسازي تجهيزات نظامي و دفاعي را آغاز كردهايم كه اين كار با بهينهسازي تجهيزات شروع شد و كمكم توانستيم بخشي از نيازمنديهاي خود را به مرحله طراحي و ساخت برسانيم؛ به طوري كه امروز در بخشهايي كاملا خودكفا هستيم و ميتوانيم صفر تا 100 نيازهاي عملياتي خود را تامين كنيم؛ نيازمنديهايي كه در تهديدات هوايي قادر خواهند بود ماندگاري عملياتي خود را حفظ كنند.
وي در ادامه به نقش پدافند هوايي در ايجاد امنيت ملي اشاره كرد و گفت: امروزه تجهيزات حملات هوايي بهويژه در كشورهايي كه داراي تكنولوژي برتر هستند به گونهاي است كه ميتوانند در حداقل زمان ممكن عمليات خود را انجام دهند و با استفاده از ابزار قدرت هوايي، اراده خود را به طرف مقابل تحميل كنند و در نتيجه بخش پدافندي بايد بتواند با اين تهديدات به خوبي مقابله كند.
معاون هماهنگ كننده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ادامه داد: تاثير تجهيزات تهاجم هوايي و شدت آن در جنگهاي امروز بيبديل و انكارنشدني است و تنها يگاني كه قرار است در مقابل اين تهديدات هوايي ايستادگي كند، پدافند هوايي كشور است و همين مساله اهميت نقش پدافند هوايي در ايجاد امنيت ملي و دفاع از كشور را نشان ميدهد.
منصوريان با تاكيد بر اينكه پدافند هوايي بايد قادر باشد كه قدرت هوايي دشمن را كاهش دهد و اجازه ندهد تا تاثير خود را بگذارند، تصريح كرد: پدافند هوايي كشور در ساليان گذشته از اهميت بالايي برخوردار بوده است و همه مسوولان نظام از فرمانده كل قوا گرفته تا فرماندهان ارشد نظامي كشور پاي كار آمدهاند تا پدافند هوايي كشورمان را به ظرفيت مطلوبي برسانند كه بتواند در مقابل تهديدها به طور جدي بايستد.
وي در ادامه به برخي ويژگيهاي بارز رزمايش سراسري مدافعان آسمان ولايت 3 اشاره كرد و افزود: وسعت اين رزمايش كه در كل كشور گسترده شده است يكي از ويژگيهاي مهم آن محسوب ميشود. ويژگي ديگر اين است كه هركسي كه در كشور به نوعي با پدافند هوايي در ارتباط است، اعم از بسيج، سپاه و نيروي انتظامي وارد ميدان و صحنه رزمايش شدهاند و براي اينكه همه عناصر پدافند هوايي از درك مشتركي برخوردار باشند، در قالب شبكه يكپارچه پدافند هوايي تحت فرماندهي و كنترل قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء انجام وظيفه ميكنند تا در حداقل زمان ممكن و با كمترين هزينه بتوانند ماموريت خود را انجام دهند.
معاون هماهنگ كننده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء تاكيد كرد: در رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 همه نيروهاي پدافندي سپاه، بسيج، نيروي انتظامي و همچنين نيروهاي هوايي، دريايي و زميني ارتش با محوريت قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء مشاركت دارند و ما اين مساله را در هيچيك از رزمايشهاي ديگر نميبينيم.
منصوريان همچنين برقراري يك رابطه و تعريف منطقي بين پدافند عامل و پدافند غيرعامل را از ديگر اهداف و ويژگيهاي رزمايش بزرگ مدافعان آسمان ولايت 3 عنوان كرد و گفت: تاكنون اين دو حوزه به صورت جدا از هم و مجزا فعاليت ميكردند، ولي ما امروز به اين نتيجه رسيدهايم كه اگر بتوانيم رابطهاي منطقي بين اين دو مقوله ايجاد كنيم، ميتوانيم پدافند هوايي را به بهترين شكل ممكن انجام دهيم.
وي با تقسيمبندي پدافند هوايي به دو بخش عامل و غيرعامل، اظهار كرد: در اين رزمايش تصميم داريم با ايجاد رابطهاي منطقي بين دو مقوله پدافند هوايي عامل و غيرعامل در طراحيهاي عملياتي خود سهم هركدام از اين دو را به خوبي ايفا كنيم.
معاون هماهنگ كننده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء، بهكارگيري تجهيزات مختلفي نظير هواپيماها، سلاحها و سامانههاي ديگر را از جمله اقدامات بخش پدافند هوايي عامل برشمرد و تاكيد كرد: پدافند غيرعامل بستر بسيار وسيعي است كه اگر بتوانيم رابطه درستي بين اين بخش و بخش پدافند عامل برقرار كنيم ميتوانيم در دفاع بسيار موثرتر عمل كنيم.
معاون هماهنگ كننده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء با اشاره به اينكه تهديدات برد بلند حدود 20 درصد از كل تهديدات هوايي را شامل ميشود، گفت: ما براي مقابله با تهديدات برد بلند تدابيري را انديشيدهايم كه از آن جمله، بهينهسازي سامانه اس 200 است كه تست گرم آن نيز انجام شده است.
منصوريان همچنين اظهار كرد: با وجود آنكه تهديدات هوايي برد بلند سهم كمتري در دفاع هوايي دارند ولي لازم است كه نگاهي به اين بخش از تهديدات نيز داشته باشيم و در همين راستا با همكاري مجموعه صنايع نظامي داخلي، سيستمي براي تامين نيازهاي عملياتي مقابله با تهديدات هوايي برد بلند طراحي كردهايم.
بهرهگيري از تجهيزات جديد ديدهباني
مسلح بودن به ديدهبانهاي سيار در شبكه ديدهباني كشور
فرمانده ديدهباني كل كشور با بيان اينكه پوشش بسيار خوب ديدهباني در كل كشور داريم، تاكيد كرد: هيچ جاي كشور از پوشش شبكه ديدهباني ما خارج نيست.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سرهنگ علياصغر جمالي در حاشيه دومين روز از رزمايش بزرگ مدافعان آسمان ولايت 3، در گفتوگو با خبرنگاران خبرگزاريهاي حاضر در منطقه عمومي رزمايش اظهار كرد: ديدهباني، سدي نفوذناپذير در مقابل تجاوز هرگونه شيء پرنده اعم از موشكهاي كروز و هواپيماهاي بدون سرنشين است.
وي با اشاره به بهرهگيري از تجهيزات جديد و مدرن ديدهباني در رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 گفت: در حال حاضر داراي تجهيزات مدرني هستيم كه ديدهبانهاي ما در سراسر كشور را مجهز ميكند و به محض رويت هر هدف پرنده دشمن، مشاهدات خود را به سامانه فرماندهي و كنترل اعلام ميكنند كه اين مشاهدات هم به صورت انتقال صوت و هم به صورت انتقال ديتا انجام ميشود.
فرمانده ديدهباني كل كشور با بيان اينكه ما داراي تجهيزات الكترونيك و الكترواپتيكي هستيم كه همگي ساخت داخل هستند، تاكيد كرد: اين تجهيزات قادرند به محض رويت هرگونه شيء پرنده به طور كاملا خودكار مشاهدات خود را به شبكه يكپارچه پدافندي اعلام كنند و ما در اين خصوص داراي لايههاي بسيار پيشرفته ارتباطي هستيم كه در مواجهه با هرگونه اخلال، قادر به مقابله هستند.
جمالي همچنين با اشاره به اختصاص دادن موشكهاي دوشپرتاب به برخي ديدهبانهاي كشور اظهار كرد: در شبكه يكپارچه ديدهباني كشور داراي ديدهبانهاي سيار مسلح هستيم كه در كليه معابر و دهليزهاي ورودي كشور از مرز به عمق گسترده شدهاند و به صورت كاملا مستقل عمل ميكنند.
وي اضافه كرد: ديدهبانهاي سيار مسلح به محض مشاهده هرگونه شيء پرنده متخاصم و موشكهاي كروز قادر هستند در لحظه، روي اين اهداف اقدامات تاكتيكي انجام دهند و با آنها مقابله كنند. اين ديدهبانها معمولا در محلهايي مستقر ميشوند كه دسترسي به آنها بسيار سخت بوده و در واقع اين محلها صعبالعبور و يا در محيط كويري هستند.
فرمانده ديدهباني كل كشور با بيان اينكه ديدهبانها براساس جغرافياي كشور و محيطهاي كوهستاني و كويري از مرز به عمق چيده شدهاند و همپوشاني بسيار خوبي با يكديگر دارند، افزود: در اين راستا، علاوه بر نيروهاي قرارگاه پدافند هوايي ارتش، از نيروهاي بسيج، سپاه و سربازان نيروي انتظامي و همچنين ديگر نيروهاي ارتش اعم از دريايي، هوايي و زميني در زمينه ديدهباني استفاده ميكنيم.
جمالي در پايان، همكاري نيروهاي ديدهباني ارتش، سپاه، بسيج و نيروي انتظامي كه همگي تحت فرماندهي ديدهباني قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ارتش هستند را مثبت ارزيابي كرد و گفت: تعامل بسيار خوبي بين نيروهاي سپاه، بسيج و ارتش برقرار است و تمامي اين نيروها به شبكه يكپارچه پدافندي كل كشور متصل هستند.
آزمايش موفقيتآميز سامانهها و تجهيزات ديدهباني جديد پدافند هوايي كشور
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 با بيان اينكه بيشترين تمركز ما در دومين روز از مرحله اول اين رزمايش بر روي سامانههاي ديدهباني در سراسر كشور است، از آزمايش موفقيتآميز سامانهها و تجهيزات ديدهباني جديد پدافند هوايي كشور در اين مرحله از رزمايش خبر داد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، امير سرتيپ دوم حميد ارژنگي در جمع خبرنگاران اظهار كرد: در اين رزمايش هزاران نفر به عنوان ديدهبان در شبكه ديدهباني هفت هزار كيلومتري ما حاضر هستند و همگي از سيستمهاي مخابراتي پيشرفته استفاده ميكنند.
وي ادامه داد: در اين رزمايش سامانههاي پيشرفته مخابراتي با قابليت انتقال صوت و ديتا و مقابله با جمينگ در اختيار مجموعه ديدهبانها قرار گرفته است تا اطلاعات لازم را در كوتاهترين زمان ممكن به مركز فرماندهي و كنترل جهت ارزيابي و مقايسه با اطلاعات دريافت شده از شبكه راداري انتقال دهند.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 اغلب اين تجهيزات و سامانهها را ساخت داخل عنوان كرد و گفت: اين تجهيزات عموما بومي و ساخت صنايع داخلي كشورمان هستند. اين سامانهها مجهز به سيستمهاي رمزكننده هستند و از لايههاي مختلف ارتباطي بهره ميگيرند تا بتوانند در مقابل با جنگ الكترونيك پايدار باشند و مداومت عملياتي داشته باشند.
ارژنگي اضافه كرد: اين سيستمهاي ديدهباني جديد داراي خاصيت بهرهبرداري از سامانههاي الكترواپتيك هستند تا بتوانند شيء پرنده را رويت كنند و هم گزارش وضعيت را به مراكز فرماندهي و كنترل ارائه دهند. اين سامانه به گونهاي طراحي شده كه هم كار فرد ديدهبان را راحتتر ميكند و قابليت مقابله با جنگ الكترونيك را داراست.
وي همچنين به ارائه گزارشي از عملياتهاي كشف و شناسايي انجام شده از روز گذشته تا اين لحظه از رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 پرداخت و افزود: تا اين لحظه كل مسيرهاي كشف شده توسط رادارهاي ما بيش از دو هزار و 57 مورد و كل مسيرهاي ناشناختي كه در خارج از مرزها رصد شده، 231 مورد بوده است. همچنين گزارشات ناشناس مربوط به هواپيماهاي مهاجم در داخل كشور كه از روز گذشته تاكنون دريافت شده شش مورد بوده است كه در همه موارد نسبت به بلند شدن هواپيماهاي خودي و انجام عمليات رهگيري اقدام شد.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 با بيان اينكه تعداد گزارشات شبكه ديدهباني كه مكمل سامانههاي راداري و شبكههاي الكترونيكي ماست سه هزار و 452 مورد بوده است، افزود: همچنين گزارشاتي كه از سايتهاي اطلاعات شناسايي و هواپيماهاي شناسايي خود دريافت كردهايم 306 مورد بود كه در همه اين موارد عمليات جنگ الكترونيك و خنثيسازي را در كل كشور انجام داديم.
ارژنگي در پايان اظهار كرد: در اين مرحله از رزمايش اقدامات مناسب جهت مقابله با هواپيماهاي ناشناس، هم توسط هواپيماهاي رهگير و هم با استفاده از سامانههاي توپخانهاي با موفقيت انجام شده است.
رزمايش بزرگ سراسري پدافند هوايي كشور با نام "مدافعان آسمان ولايت 3' از نخستين دقايق بامداد روز سهشنبه آغاز شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 در جمع خبرنگاران با اعلام خبر آغاز اين رزمايش، گفت: مرحله اول رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 با ابلاغ رمز ياحسين توسط امير سرتيپ خلبان ميقاني فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ارتش از طريق شبكه سراسري به كل نيروهاي پدافندي حاضر در اين رزمايش در كل كشور آغاز شد.
امير سرتيپ دوم حميد ارژنگي با بيان اينكه نيروهاي پدافندي ارتش، سپاه، نيروي انتظامي و بسيج در اين رزمايش شركت فعال دارند، افزود: تفاوت اين رزمايش با رزمايش سال گذشته اين است كه اين رزمايش سراسر كشور را پوشش ميدهد و مرحله اول آن از دوشنبهشب با ابلاغ فرمان آمادهباش به كليه نيروهاي پدافندي حاضر در رزمايش در سراسر كشور آغاز شد.
وي اضافه كرد: در دقايق اوليه بامداد سهشنبه، هواپيماهاي فرضي دشمن موسوم به نيروهاي نارنجي توسط سامانههاي راداري و ديدهباني ما كشف و شناسايي شدند و گزارش مربوطه به سامانه فرماندهي ابلاغ و سپس دستور عمليات مقابله با دشمن فرضي توسط فرماندهي صادر شد.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3، با اشاره به اينكه سيستمهاي موشكي ارتفاع پست، ارتفاع متوسط و ارتفاع بلند در اين رزمايش حضور دارند، اظهار كرد: پس از صدور دستور عمليات مقابله با هواپيماهاي فرضي دشمن، هواپيماهاي در اختيار نيروهاي خودي كار عمليات مقابله شامل كشف، ردگيري و اخطار به هواپيماهاي فرضي دشمن را آغاز كردند كه اين كار در ساعت پنج بامداد سهشنبه با موفقيت انجام شد.
ارژنگي بالا بردن روحيه اعتماد به نفس و خودباوري در كاركنان پدافند هوايي را از جمله اهداف اين رزمايش عنوان كرد و افزود: يكي ديگر از تفاوتهاي اين رزمايش با رزمايش سال گذشته اين است كه در رزمايش امسال از سامانههاي جديد و يا بهينهسازي شدهاي كه ظرف يكسال گذشته در داخل كشور تهيه شدهاند، استفاده خواهد شد كه سامانههاي دفاع هوايي، سامانههاي موشكي برد كوتاه، برد متوسط و برد بلند، سامانههاي راداري ساخت داخل و سامانههاي ديدهباني از جمله سامانههاي مورد استفاده در رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 هستند.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 همچنين با بيان اينكه در ساعات اوليه مرحله اول رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 تمامي هواپيماهاي فرضي دشمن كه به منظور شناسايي، ايجاد اختلال و جنگ الكترونيك وارد عمل شده بودند، توسط نيروهاي پدافندي خودي با موفقيت كشف و شناسايي شدند، گفت: ارتقاء آموزش يگانهاي پدافندي، ارتقاء تجربه از نيروهاي باسابقهتر به كاركنان جوان، استفاده از پدافند غيرعامل و ارزيابي آن، استفاده از سايتهاي شناسايي، بهرهگيري از آموزشهاي داده شده در دانشكدههاي نظامي داخل كشور و نيز كسب مهارتهاي لازم از جمله ديگر اهداف عمومي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 محسوب ميشود.
كشف و شناسايي هواپيماهاي دشمن توسط سامانههاي راداري
استقرار يگانهاي واكنش سريع پدافند هوايي در مناطق عملياتي
در اولين مرحله از رزمايش بزرگ سراسري مدافعان آسمان ولايت 3 تعدادي از هواپيماهاي فرضي دشمن كه با هدف جمعآوري اطلاعات و شناسايي مناطق حساس و راهبردي با عبور از مرزهاي هوايي اقدام به نقض حريم هوايي كشورمان كردند، با مقابله نيروهاي پدافندي خودي مواجه شدند.
به گزارش ايسنا، هواپيماهاي فرضي دشمن كه سعي در نفوذ به حريم هوايي مناطق حساس، صنعتي و به ويژه مناطق هستهيي كشور داشتند، با عملكرد مناسب سامانههاي راداري مختلف تحت فرماندهي و كنترل قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ارتش كشف و شناسايي شدند و بلافاصله هواپيماهاي اسكرامبل جهت تعقيب و درگيري با هواپيماهاي متجاوز به پرواز درآمدند.
هواپيماهاي فرضي متجاوز كه بعد از نقض حريم هوايي كشورمان اقدام به ايجاد اختلال الكترونيكي بر روي سامانههاي راداري كرده بودند، پس از مشاهده آمادگي شبكه يكپارچه پدافند هوايي و دريافت اخطارهاي لازم، نسبت به پرواز به سمت پايگاههاي خود اقدام كردند و از صحنه رزم متواري شدند.
در اين مرحله از رزمايش، يگانهاي واكنش سريع پدافند هوايي كشورمان تحت فرماندهي كنترل و هدايت عملياتي قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء ارتش به سرعت در مناطق عملياتي از پيش تعيين شده گسترش يافتند كه اين گسترش در جهت تقويت شبكه راداري و موشكي زمين به هوا انجام شد.
گسترش سامانههاي متنوع فريب موشكي و توپخانهاي و اجراي عمليات رواني از ديگر بخشهاي اولين مرحله از گستردهترين رزمايش پدافند هوايي كشور به حساب ميآيد كه با موفقيت به مرحله اجرا درآمد.
در مهمترين اقدام مرحله اول رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3، ديدهبانهاي بصري هوايي مستقر در سراسر كشور كه در طول بيش از هفت هزار كيلومتر از خطوط مرزي كشور مستقر شدهاند، به سرعت در مناطق تعيين شده گسترش يافتند و وظيفه ارسال اطلاعات درباره وضعيت هر شيء پرنده در آسمان جمهوري اسلامي ايران را به مراكز كنترل و فرماندهي به عهده گرفتند.
كشف هزار و 612 مسير در طرح پروازي هواپيماهاي شناسايي پدافند هوايي كشور
سخنگوي رزمايش بزرگ مدافعان آسمان ولايت 3 از كشف هزار و 612 مسير مختلف در طرح پروازي هواپيماهاي شناسايي پدافند هوايي كشورمان در مرحله اول اين رزمايش خبر داد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، امير سرتيپ دوم حميد ارژنگي در جمع خبرنگاران حاضر در منطقه عمومي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 گزارشي را از آخرين آمارها، اخبار و اطلاعات مربوط به مرحله اول اين رزمايش ارائه داد.
وي با بيان اينكه تعداد كل مسيرهاي ناشناس كشف شده در خارج از مرزهاي كشور تا اين لحظه از مرحله اول رزمايش 194 مورد بوده است، اظهار كرد: تعداد كل مسيرهاي ناشناس كشف شده در داخل كشور چهار مورد و تعداد كل گزارشات دريافتي از مجموعه سايتهاي شناسايي ما تا اين لحظه از مرحله اول رزمايش برابر با 152 مورد بوده است. همچنين تاكنون تعداد كل گزارشات دريافتي ما در داخل كشور كه از طريق شبكههاي ديدهباني ما به مراكز فرماندهي و كنترل مخابره شده است، هزار و 971 مورد بوده است.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 اضافه كرد: سه مورد عمليات آمادهباش توسط هواپيماهاي مستقر در مناطق پدافندي جهت رهگيري پرندههاي فرضي دشمن انجام شده است كه طي آن، عمليات رهگيري به طور كامل در مسيرهاي تعيين شده انجام شد و پس از اعلام اخطارهاي لازم توسط هواپيماهاي خودي، هواپيماهاي فرضي دشمن اقدام به عقبنشيني كردند.
ارژنگي با تاكيد بر اينكه اين رزمايش به صورت يك رزم حقيقي و دو سويه است، افزود: در يك طرف اين رزمايش نيروي هوايي و نيروي هوافضا و در طرف ديگر آن بخشهاي پدافند هوايي كشور قرار دارند.
وي با تاكيد بر اهميت شبكههاي راداري و ديدهباني به عنوان چشم بيناي پدافند هوايي كشور اظهار كرد: مجموعه رادارهايي كه در اختيار داريم، چشم بيناي پدافند كشور است. از سوي ديگر شبكه گسترده ديدهباني ما كه در طول بيش از هفت هزار كيلومتر از خطوط مرزي كشورمان مستقر هستند وظيفه مهمي در زمينه ارسال اطلاعات پرندههاي دشمن به مراكز فرماندهي و كنترل پدافند هوايي بر عهده دارند.
سخنگوي رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 در پايان با اشاره به سامانههاي مختلف كشف و شناسايي و پدافندي كشور در اين رزمايش خاطرنشان كرد: در رزمايش مدافعان آسمان ولايت 3 سامانههاي مختلفي از جمله سامانههاي كشف اطلاعات الكترونيكي، سيستمهاي موشكي به همراه رادارهاي مربوط به آنها و نيز رادارهاي پر كننده خلاء راداري به كار گرفته شده است.
انتهاي پيام
نظرات