گذري بر بناهاي مذهبي کرمانشاه/41 بقعه زنگي يا قدمگاه زنگي
بناهاي مذهبي در هر کشوري از جايگاه ويژهاي نزد مردم برخوردارند که ايران اسلامي نيز از اين قاعده مستثني نبوده و داراي هزاران بناي مذهبي با ارزش است و استان کرمانشاه نيز به واسطه عوامل بسياري همچون قرار گرفتن در مسير شاهراه عتبات عاليات از قديم الايام بناهاي مذهبي بسياري را داشته و اين بناها نيز مورد تکريم و احترام مردم و زائران عتبات عاليات قرار گرفته است.
عليرضا مرادي بيستوني معاون فرهنگي و ارتباطات اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کرمانشاه، در خصوص بقعه زنگي يا قدمگاه زنگي، گفت: در 60 کيلومتري مرکز شهرستان کرمانشاه در روستاي زنگي، بقعه و يا قدمگاهي وجود دارد که به قدمگاه زنگي معروف است.
وي ادامه داد: بقعه زنگي در ارتفاعي بسيار خوش آب و هوا، محاط در درختان جنگلي بلوط، آب روان در بستر کوهپايه و طبيعتي بي نظير قرار دارد.
مرادي بيستوني تصريح کرد: مراد از زنگي همان قنبر غلام مولا علي عليه السلام و يا جلودار حضرت علي بن ابيطالب عليه السلام مي باشد.
معاون فرهنگي و ارتباطات اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، گفت: گرچه افسانههاي عاميانه بسياري در خصوص علت حضور و يا قدمگاه قنبر، جلودار حضرت علي (ع) در اين مکان وجود دارد اما تا دسترسي به سند و اثر مکتوب، جزو مجهولات تاريخي ميتواند باشد.
مدير موزههاي استان کرمانشاه، اظهارداشت: اين بقعه که طي سالهاي اخير بازسازي و مرمت کامل شده است، بقعهاي بسيار زيبا و شکيل است که در قسمت داخلي آن کاشي کاريهاي زيبايي با اسماء متبرکه ائمه اطهار و معصومين عليهم السلام تزيين شده است.
مرادي بيستوني، افزود: ضريح اين بقعه متبرکه، سفيد رنگ است و دو درب ورودي و دو درب خروجي در داخل صحن آن به چشم ميخورد و پنجرههاي سقف آن کاملا نماکاري شده است.
معاون فرهنگي و ارتباطات اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، گفت: اين بقعه يا قدمگاه متبرکه بسيار مورد توجه مردم مناطق زردلان، بالوند، هليلان، عثمانوند، جلالوند، سرفيروزآباد و شهرستان کرمانشاه ميباشد.
گفتني است؛ سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کرمانشاه، در نظر دارد که در گزارشهاي بعدي خود با انجام گفتوگو با اين مقام مسئول در اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان به معرفي ديگر بناهاي مذهبي استان به صورت گزارشهاي مجزا بپردازد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات