تا جايي كه ممكن است هزينههاي خود را كاهش دهيد، الان زمان عوض كردن پرده، مبلمان و ديگر تجهيزات زندگي نيست.
يحيي آلاسحاق ـ رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران ـ در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي ايسنا درباره رفتار اقتصادي خانوارها همزمان با هدفمندسازي يارانهها اظهار كرد: بعد از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه، گروههاي متوسط شهري به مشكل برميخورند. اين افراد با توجه به حقوق ثابتي كه دارند به راحتي نميتوانند الگوي زندگي خود را تغيير دهند و احتمال پيدايش مشكل براي آنها زياد است.
وي افزود: خود خانوارها براي كاهش فشارهايي كه ممكن است به آنها وارد شود بايد هزينههايي را كه ميشود حذف كرد را حذف كنند و حتي در هزينههاي مصرفي خود مثل آب و برق و گاز و ... مراعات كنند، مثلا به جاي روشن كردن 15 لامپ از پنج لامپ استفاده كنند تا اين دوران گذر را با موفقيت طي كنند.
آلاسحاق با تاكيد بر اينكه تصميم عمومي كشور بر اين است كه انرژي را به شكل جديدي ارائه شود، اظهار كرد: با توجه به اينكه، شكل جديد ارائه انرژي براي هر كس و هر دهك آثار و معاني گوناگوني دارد، دهكهاي پايين جامعه ممكن است خيلي به مشكل بر نخورند وقتي درآمدشان دو برابر شود متناسب با اين افزايش درآمد نيز بعيد است هزينهها به اين اندازه افزايش يابد.
رييس اتاق تهران در ادامه تصريح كرد: اگر دهكهاي پايين جامعه هزينههاي اضافه نداشته باشند و مدتي اين پولهاي دريافتي از دولت را خرج نكنند، ممكن است زياد به مشكل بر نخورند و حتي وضعشان هم بهتر شود. البته اين به شرطي است كه از جانب دولت تمهيدات لازم صورت بگيرد و مثلا ذخيره كالاهاي مورد نياز و كنترل قيمت درماني بعد از هدفمندسازي انجام شده باشد.
وي در پايان با بيان اينكه خانوارها بايد، هدفمندسازي را به عنوان يك حادثه جديد درك كنند، گفت: وضعيت اقتصادي نسبت به قبل تغيير كرده است و ديگر روال سابق را نبايد پيش بگيريم، خانوارها بايد الگوي مصرف خود را در مواجه با انرژيهايي كه مصرف ميكنند اعم از برق، بنزين و ... تغيير دهند زيرا هدفمندسازي اثرات مختلفي را در پي خواهد داشت.
انتهاي پيام
نظرات