يك روزنامهي انگليسي گزارش داد كه برخي اسناد دولتي آمريكا ثابت ميكنند كه واشنگتن در شش دههي اخير بارها كرهي شمالي را به حملهي هستهيي تهديد كرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامهي مورنينگ استار در ادامه اين گزارش نوشت: بر اساس اسناد رسمي كه به تازگي و در شصتمين سالگرد جنگ دو كره در سال جاري از حالت محرمانه خارج شد، بمبافكنهاي جنگي آمريكا در طول اين جنگ تمرينات هستهيي را بر فراز پيونگيانگ اجرا ميكردند.
سرويس نظامي آمريكا پس از آن خواستار نقش اوليه در هر گونه "حملهي اتمي" به كرهي شمالي شد و در اواخر دههي 60 نيز جنگندههاي آمريكايي مسلح به سلاح هستهيي به مدت 15 دقيقه به حالت آمادهباش در كنار كرهي جنوبي ايستادند تا در صورت لزوم به كرهي شمالي حمله كنند.
در زمان دولت كلينتون نيز جنگطلبان آمريكايي از وي خواستند كه دست به يك حملهي بازدارنده عليه اين كشور در حال توسعه بزند.
دولت جورج بوش نيز به دنبال آن كرهي شمالي را "محور شرارت" خواند و آن را به دنبال يكي از اهداف اصلي حملات مشخص كرد.
در ماه آوريل گذشته نيز رابرت گيتس ـ وزير دفاع دولت باراك اوباما ـ با انتشار گزارش بررسي موضع هستهيي آمريكا اعلام كرد كه "در برخورد با كرهي شمالي همهي گزينهها روي ميز قرار دارد" و منظورش اين بود كه حملات هستهيي آمريكا عليه اين كشور منتفي نشده است.
طبق يك سند، برنامهريزي نظامي كه به تازگي از حالت محرمانه درآمده است تسليحات هستهيي آمريكا براي اولينبار در شبه قارهي كره در اوايل ماه اوت سال 1950 و پنج سال پس از آن كه آمريكا دست به بمباران هيروشيما و ناگازاكي كه منجر به كشته شدن 220 هزار ژاپني شد زد، نصب شد.
بر اساس گزارشات، ژنرال داگلاس مكآرتور ـ فرمانده منطقهييآمريكاـ در آن زمان اذعان كرد كه برنامهاي براي پرتاب 50 بمب اتمي بر روي دهانهي شمالي شبه قارهي كره دارد تا به واسطه آن مانع ورود داوطلبان چيني به رساندن كمك به متحدان كرهي شماليشان شود.
در نهايت تسليحات كشتار جمعي آمريكا هرگز عليه كرهي شمالي مورد استفاده قرار نگرفت، اما طرحريزان پنتاگون اين گزينه را براي خود محفوظ نگه داشتهاند.
انتهاي پيام
نظرات