در دومين كنگره كانون دانشگاهيان ايران اسلامي كه به مدت سه روز در مشهد برگزار شد، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها ، دستيار ارشد و معاون توسعه و منابع انساني رييس جمهور، امام جمعه مشهد و دبيران حزب موتلفه اسلامي و جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي به ايراد سخنراني پرداختند.
فكر نكنيم دوم خرداد به كلي مرده است
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، دبيرکل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي در دومين كنگره سراسري كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با اعتقاد به اينکه اصولگرايي متعلق به يك حزب نيست، گفت: اصولگرايي متعلق به همه وفاداران نظام است كه بايستي مرزهاي آن را به صورت دقيق و شفاف بشناسيم.
فدايي در تحليل وضعيت كنوني كشور توجه به چهار رويكرد را الزامي دانست و افزود: يكي از رويكردها، رويکرد تهديد محوراست. امروز نظام سلطه يعني آمريكا، اسرائيل و انگليس، تمام ظرفيتهاي خود را در قالب جنگ نرم و به صورت بسيار پيچيده، عليه جمهوري اسلامي ايران در عرصههاي اقتصادي، نظامي، سياسي بسيج كردهاند.
وي ادامه داد: همچنين دشمنان ديرينه و قسم خورده جمهوري اسلامي ايران نيز، كه از عناصر داخلي مملكت بودهاند، امروز در قالب گروهها و با مباني و جهان بينيهاي گوناگون كه حتي گاهي در اهداف با هم متفاوت هستند، بايكديگر گره خوردهاند و با همكاري جريانات فاسد اخلاقي چون شيطانپرستان و وهابيت و بهابيون، طيف گستردهاي را عليه جمهوري اسلامي تشكيل دادهاند.
وي با تاكيد بر اينكه جريان فتنه سبز نيز مساله بسيار اساسي است كه نبايد از آن غفلت كرد، ابرازداشت: امروز فتنه سبز با جمعآوري اسناد و مدارك غلط و جعلي براي جمهوري اسلامي در حال تاريخ نگاري به روايت خود هستند، اما متاسفانه هنوز ريشهها به خوبي واكاوي نشدهاند و نتوانستهايم اهداف و برنامههاي آنرا به خوبي تبيين كنيم كه لازم است از سوي انديشمندان و نخبگان روي اين مساله كار شود.
نماينده مردم تهران در مجلس افزود: جريان ديگري كه علائم شكلگيري آن در حال نمود ميباشد، جريان فاسد قدرت طلبي است كه از درون دولت، نظام و حزبالله با نام اصولگرايي در حال شكلگيري است. جرياني كه مشرب خود را معاويه صفتي قرار داده است و به هر مسالهاي با پول ورود پيدا ميكند و با هزينههاي هنگفت و استفاده از قدرت، در حال به انحراف كشاندن مسير است.
وي ادامه داد: تبديل گفتمان اسلاميت به گفتمان ايرانيت، چه به صورت تاكتيكي و چه به صورت واقعي، مسالهاي كاملا غلط است كه نبايد به سادگي از كنار آن گذشت.
وي گفت: عدهاي فاسد و قدرتطلب در حال شكل دادن به اين مساله خطرناك هستند كه عصر اسلاميت و دينداري به پايان رسيده است، همچنين جلوه دادن اصولگرايان به عنوان افرادي چاپلوس و به حاشيه راندن منتقدين واقعي و خيرخواه با انواع ماركها و تلاش براي سامان دادن اختلافات ميان اصولگرايان و پررنگ جلوه دادن آن از ديگر اقدامات اين عده ميباشد.
دبيرکل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت: آنها تلاش ميكنند مسائل حاشيهاي را به جاي مسائل اصلي جلوه دهند و اصل گفتمان اصولگرايي را كه داراي مختصات خاصي است را كمرنگ كنند.
فدايي در بيان ويژگيهاي اصحاب ترديد و سكوت ادامه داد: اين افراد به لحاظ اعتقادي مشكلي ندارند، اما در حوزه رفتار و عمل داراي مشكلات جدي هستند،كساني هستند كه دقيقا در موقعيتي كه بايستي مددكار نظام باشند و ديدگاههاي رهبري را در جامعه استمرار دهند، سكوت و ترديد ميكنند و با اين حركت سبب بروز مشكلات بزرگي در جامعه ميشوند.
وي همچنين ادامه داد:متاسفانه گاهي برخي شاخصهاي اصولگرايي چون عدالت، استكبار ستيزي، عقلانيت، شايسته سالاري و رفتار فرهنگي و معنوي به صورت جدي در صحنه اجرايي به حاشيه رانده ميشوند كه اين مساله آسيبهايي را به اصل گفتمان وارد ميكند.
فدايي افزود: هرچند در مقاطعي همانند انتخابات، مباحثي چون عدالت، مبارزه با فقر و فساد و اشرافيت بسيار پررنگ بودند، اما دغدغه اصلي جلوگيري از رنگ باختن برخي از شاخصها در طول زمان است.
دبيرکل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي همچنين در تشريح روش مساله محوري، با تاكيد بر اينكه بايستي اولويتهاي كشور را به درستي شناخت، گفت: به طور مثال در حالي كه در طول 20 سال گذشته، اكثر مسوولان اجرايي كشوراز وضعيت اقتصادي كشور رنج ميبرند و اصلاح آن و تعيين تكليف نسبت به يارانهها را سرلوحه كار خود قرار داده بودند، امروز بايد از متوليان دولتهاي قبلي سوال شود كه امروز براي تحقق اين آرزوي خود چه ميكنند؟
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي افزود: شايد در زمينه اجراي اين طرح سليقه ها متفاوت باشد، اما اصل قضيه خواست همه بوده است. همچنين تحليل ميزان اثرگذاري دشمن در حوزه مسائل داخلي و مساله كارآمدي نظام نيز از جمله مباحث مهمي است كه بايستي به آنها توجه شود.
وي تاكيد كرد: اگر قبول كنيم كه در مقطع كنوني مهمترين نياز براي پيشرفت كشور، فضاي آرام و امن است اين سوال مطرح ميشود كه سياسيون و نخبگان كشور تا چه حد مساله وحدت را مد نظر قرار دادهاند؟
اين نماينده مجلس نگاه ولايتمدارانه نسبت به مسائل داخلي و طرح اين پرسش كه دغدغه اصلي رهبري چيست؟ و چه مسائلي از نظر ايشان بايستي مطرح شوند و روابط مسوولان سه قوه چگونه بايد باشد، را نيز از ديگر مسائل مهمي دانست كه در اين مقطع بايستي از سوي مسولان و نخبگان به آنها توجه شود.
فدايي افزود: فشار از درون و پمپاژ گسترده سياه نمايي و بحراني نشان دادن مسائل داخلي و ايجاد ياس و نااميدي، شكلدادن به اختلافات بين قوا و به طور مشخصتر ايجاد اختلاف بين دو قوه و نيروهاي وفادار و اصولگراها با روشهايي خاص از ديگر حربههاي دشمن است.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: هم اكنون نيز شاهد هستيم كه با برنامهريزيها و طراحيهاي خاصي در درون مجلس اتفاقاتي در حال شكلگيري كه سبب ميشود روند اجرايي كشور با مشكلات جدي مواجه شود.
وي گفت: امروز دشمن در تلاش است تا از طرح هدفمند كردن يارانهها در جهت شكلدادن به نارضايتي عظيم مردمي استفاده كند و اين مساله را مشكلي مهم و پررنگ جلوه دهد كه هدف آشكار آنها از اين حركت بياعتبار كردن نظام اجرايي و هدف پنهان نيز تضعيف رهبري است.
دبيرکل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي تاكيد كرد: بايد توجه داشت كه با هيچ كدام از اين دشمنان نميتوان با يك روش برخورد كرد و مواجه با هر كدام نيازمند مهارت خاصي است و بايستي در اين راستا، موضع فعال خود را در قالب گفتمان اصولگرايي كه همان پيشرفت و عدالت است، دنبال كنيم و آن را سرلوحه كار خود قرار دهيم.
وي افزود: در اين فضا جذب حداكثري نبايد بهانهاي براي غفلت از دشمن باشد، زيرا اين مساله بين توده مردم و نخبگان داراي معاني جداگانهاي است و نبايد فريب خورد و اجازه داد كه عدهاي كه دچار مشكل شدهاند، بازگشت قهرمانانهاي را براي خود تعريف كنند، البته در مقابل نيز نبايستي آنقدر اين دايره را تنگ كنيم كه هيچ كس وارد نشود.
وي گفت: اگر به اختلافات دامن بزنيم و ايجاد ياس و نااميدي كنيم و اجازه دهيم كه اين علم برافراشته كه امروز نيازمند حمايت است، دچار مشكل شود در واقع به وظيفه خود به درستي عمل نكردهايم.
فدايي با تاكيد بر اينكه بايستي تبيين شفافي نسبت به مرزبندي ها صورت پذيرد، گفت: نبايد فكر كنيم كه دوم خرداد به كلي مرده و آثار آن از بين رفته است و با اکتفا به اينکه آنها خوش خيم هستند، با آنها ائتلاف كنيم و يا اينكه اكنون كه قدرت در دست اصولگرايان است ميتوان از قدرت استفاده كرد و خود را موجه جلوه داد و مباح به انجام هر کاري هستيم و براي رسيدن به اهداف از بيتالمال استفاده كنيم.
دبيرکل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي با اشاره به مباني اصولگرايي كه از سوي مقام معظم رهبري ارائه شدهاند، گفت: به اصول ارائه شده از سوي مقام معظم رهبري، بايستي اصول استكبار ستيزي، عدالت خواهي و فسادستيزي را نيز اضافه كرد.
وي با بيان اينكه نبايد از دشمنان اصلي نظام غافل شد، تاكيد كرد: همچنين خط قرمز اصولگرايي، فتنه سبز است و نبايد اجازه داد جريان فاسد قدرت طلب در حيطه اصولگرايي جا باز كنند و از يك حاشيه امن برخوردار شوند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: در زمينه مسائل فرهنگي نيز با مسائل جدي مواجه هستيم كه بايستي آنها را با قوت بالايي دنبال كنيم.
خارجشدگان از جريان خودي دچار هواي نفس بودند
همچنين حجتالاسلام و المسلمين محمد محمديان در سخناني گفت: بحث مذهب عليه مذهب مهمترين فتنه جامعه اسلامي است و نيز سختترين امتحاني است كه مسلمانان درگير آن هستند و هنگامي كه مذهب عليه مذهب باشد، هر دو جريان از شعارهاي ديني بهره ميگيرند.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، افزود: سردمداران بحث مذهب عليه مذهب كساني هستند كه زماني جزو صف خوديها بودند، اين هشداري است به مجموعه نيروهاي ارزشي كه هيچ تضمين 100 درصدي براي باقي ماندن آنها در صف خوديها وجود ندارد.
وي خاطرنشان كرد: هر نظامي ضعفهايي دارد و اين در حالي است كه نظام اسلامي براي ملت ايران عزت را پديد آورده است و اكنون از جمعيت 12 ميليوني تهران، نميتوانيد20 نفر كارتن خواب را پيدا كنيد.
محمديان تصريح كرد: خارج شدگان از جريان خودي گرفتار هواي نفس بودند، اين چنين نيست كه اگر به مقامهاي علمي و سياسي رسيديم، تضميني براي ماندن ما در جريان خودي باشد؛ ايمان و اعتقاد به خدا و پيامبر گراميش گوهري است كه بدترين دشمنان را به خود جلب ميكند.
وي تاكيد كرد: آسيبهاي ايمان آسيبهاي دفعي نيست، آسيبهايي است كه به تدريج و آهسته ايجاد ميشود و كساني كه از جريان خودي جدا شدند، هيچ كدام يك شبه و يك باره جدا نشدهاند.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها ادامه داد: شيطان و نفس اماره دو دشمن دروني و بيروني هستند كه باعث جدايي خوديها از صف نظام شدهاند؛ دشمن دروني و بروني دست به دست هم ميدهند تا باعث خروج خوديها از نظام اسلامي شود.
وي خاطرنشان كرد: دشمن اصلي و آشكار، شيطان و نحوه نفوذش، استكباري و با تكبر است و آنچه باعث سقوط انسان ميشود سكوت در برابر حق است و آنها زماني كه بايد حق ميگفتند، با توجه به مسائل مادي سكوت كردند.
محمديان افزود: يکي از اهداف تشكلها پيوند نيروهاي مومن با يكديگر است؛ نيروهاي مومن با در كنار هم بودن استقامتشان بيشتر ميشود و يكي از آثار تجميع تشكلها، كم شدن ريزش نيروهاي خودي است.
وي با اشاره به ريزش نيروهاي خودي گفت: براي حفظ نيروهاي خودي نياز به برنامه داريم؛ در گام اول بايد نيروهاي خودي را حفظ كنيم. بهترين دفاع در مقابل دشمنان حمله است و مجموعه تشکلها بايد در عين انسجام، با اقتدار و فعال برخورد كنند.
محمديان تصريح كرد: هر كسي از عنصر شجاعت برخوردار باشد، ميتواند راه صد ساله را يك ماهه طي كند؛ استادان براي دفاع از نظام اسلامي در محيط دانشگاهها نبايد رودربايستي داشته باشند و اين نظام براي ما افتخار كسب كرده است.
وي خاطرنشان كرد: قبل از انقلاب اسلامي ملت ما را با نفتش ميشناختند و حتي در كشورهاي اسلامي هم به ايرانيان بد نگاه ميكردند.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها گفت: امروز خبر رفتن رييس جمهور ايران به لبنان، اسراييل را متزلزل كرده است و اكنون شاهديم در كشورهايي كه حتي به راديو دسترسي ندارند، رييس جمهور ايران را ميشناسند.
وي ادامه داد: اين افتخارات را بايد در دانشگاهها با سربلندي بيان كنيم؛ امروز 10 دانشجو در دانشگاه تحول ايجاد ميكنند، جوانان نياز به حمايت دارند و اساتيد، بايد دانشجو را مانند فرزند خود بدانند.
محمديان خاطرنشان كرد: يكي از تشكلهاي افتخارآفرين براي استادان، كانون دانشگاهيان ايران اسلامي است؛ چرا كه برخورد چهره به چهره نيروها و مديران را به هم گره ميزند
براي كساني كه خود را رييس دنيا ميدانند، انسانيت هيچ مفهومي ندارد
همچنين در اين كنگره دستيار ارشد رييسجمهور گفت: امروز جمهوري اسلامي ايران در مقابل انديشه ماديگرايي به عنوان سخنگوي يك فكر نو و انديشه متعالي و كشوري مطرح است كه مورد اميد و توجه اكثر ملتهاست.
مجتبي ثمره هاشمي كه در كنگره كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با موضوع "سياست خارجي دوره احمدينژاد"سخنراني ميكرد، با بيان اين مطلب، افزود: نبايد اينگونه فكر كنيم كه آنچه جمهوري اسلامي ايران روي آن وقت ميگذارد، انديشهاي محصور به داخل ايران است، بلكه حتي برخي اقشار درون جامعه آمريكا نيز بدين گونه فكر ميكنند.
وي تاكيد كرد: آنچه منشا قدرت است، نيروي نظامي و اقتصادي نيست، بلكه اقتدار و اراده متكي بر ايمان است و جمهوري اسلامي ايران نه به لحاظ صنعتي و نه از نظر رسانهاي و اقتصادي داراي جايگاهي بالا نيست، بلكه داراي منطق و ارادهاي قوي براي طرح حقايق در عالم است كه همه اين مساله را دوست دارند.
ثمره هاشمي با تاكيد بر اينكه افقهاي بلندي را بايد براي مردم دنيا مطرح كنيم و همواره به سمت جلو حركت كنيم، گفت: بايستي در سياستهاي اقتصادي و رسانهاي نيز خود را به لحاظ تئوريك آماده كنيم، چرا كه در حال حاضر از طرف بسياري از كشورها مورد سوال هستيم و ديگر كشورهاي دنيا به آنها اعتماد ندارند و بايستي اين تفكر را كه اين تئوريها شكست خوردهاند، از خود دور كنيم.
وي اضافه كرد: اگر ميخواهيم نقش رهبري فرهنگي را كه متعلق به اسلام و مكتب ماست، داشته باشيم، بايستي به سمت عدل جهاني كه زمينههاي آن فراهم است و نيازمند تلاش بسيار است، حركت كنيم.
وي با اشاره به سفر رييس جمهور به سازمان ملل تاكيد كرد: در اين سفر با نخبگاني از جمله رييسجمهور، نخست وزير، سياستمداران كهنهكار و بازنشسته آمريكا و يا از اعضاي اتاق فكر و يا رهبران مذهبي مسلمان و غير مسلمان ديدار داشتيم و با گروههاي مردمي و ضد جنگ و همچنين دانشجويان و قشر عظيمي از خبرنگاران صحبت كرديم كه اين ديدارها نشان داد امروز حتي يك نفر هم از آمريكا دفاع نميكند.
دستيار ارشد رييسجمهور افزود: گاهي در صحبت با خبرنگاران حملات شديدي به آنها نسبت به نظام ميليتاريستي و ضربههاي اقتصادي شديدي كه آنها به كشورهاي ديگر زدند و دروغگو بودن و بهانه تراشيهايي همچون 11 سپتامبر براي حمله به كشورها، ميشد كه در تمامي اين موارد نه تنها واكنش دفاعي نداشتند، بلكه سكوت و همراهي بود تا جايي كه برخي نخبگاني كه سالها كار كرده بودند، نيز سكوتهايي به معناي تسليم بودن ميكردند.
وي همچنين با بيان اينكه اين سفر در واقع مقابله دو جريان است كه سخنران يكي آمريكا و سخنران ديگري ايران است، افزود: اين امر نشان دهنده آن است كه به جز اين دو گفتمان، گفتمان ديگري در جامعه جهاني وجود ندارد.
وي با اشاره به سخنان مركل، صدر اعظم آلمان و پادشاه اردن گفت: تنها حرف جديد مركل آن بود كه ما يك سوم هزينههاي سازمان ملل را همواره و به موقع تامين ميكنيم و از كشورهاي جهان سوم هم ميخواهيم كه كمكهايي را كه به آنها ميشود، به جا استفاده كنند و پادشاه اردن نيز تنها حرفش آن بود كه اشغالگري نه! اما در مقابل صحبتهاي آقاي احمدينژاد، جديد، به روز و بر مبناي توحيد، عدالت و دعوت به انبيا الهي و خداوند است.
دستيار ارشد رييسجمهور با اشاره به محتواي سخنان احمدينژاد تصريح كرد: سخنان ايشان داراي سه نكته بود؛ اول آنكه مديريت موجود در جهان داراي فكر و بنيادي مادي است؛ دوم آنكه مديريت موجود حتي مواضع خود را هم قبول ندارد و سوم اينكه اين مديريت بدون صلاحيت و بدون مشروعيت خود را رييس دنيا كرده است.
وي گفت: براي كساني كه خود را رييس دنيا ميدانند، انسانيت هيچ مفهومي ندارد و آنها تنها بر اساس ماديگرايي ميانديشند و جالب است كه حتي خود آنها هم با اينكه چنين مسائلي را ايجاد ميكنند، مسووليت آنها را هم نميپذيرند و در واقع رهبري بدون پذيرش مسووليت دارند.
ثمره هاشمي همچنين با بيان اينكه براي برخي اين سوال مطرح است كه چه ضرورتي داشت آقاي احمدينژاد موضوع 11 سپتامبر را مطرح كنند و آيا اين حركت باعث تحريك آنها نميشود؟ گفت: اين درست نيست كه آنها هر روز به بهانهاي واهي و جديد به عدهاي انسان بيگناه حمله كنند، آيا درست است كه به بهانه كشته شدن 3000 نفر، صدها نفر را در عراق، افغانستان و ديگر كشورها به كشتن داد و در واقع اصل قضيه توقفي بود براي جلوگيري از ادامه اين حركات.
وي ادامه داد: دستپاچگي اوباما در مصاحبه با بي بي سي فارسي خود نشان داد كه اتفاق مهمي افتاده است، همچنين تلاش رسانههاي آمريكايي براي دانستن موضوعات سخنراني احمدينژاد قبل از حضور در سازمان ملل نيز خود دليل ديگري بر اين ادعاست
بروز تعارض و تقابل در درون يك جريان فرصت است
همچنين حجتالاسلام و المسلمين سيد احمد علمالهدي، امام جمعه مشهد طي سخناني گفت: بروز تعارض و تقابل در درون يك جريان نه تنها شكست نيست، بلكه فرصتي است براي توليد هنجارها، ارزشها و جريانهاي ارزشمند.
وي ادامه داد: تعارض و تقابلي كه در حوادث اخير و در موقعيتهاي گوناگون اجتماعي و سياسي كشور ما به وجود آمد با عنايتهاي خداوند به يك حركت عظيم در قالب فرصت تبديل شد، فرصتي كه عزيزان متعبد و متدين به بركت آن، تشكلها و همانديشيهاي منسجمي چون كانون دانشگاهيان را در جامعه ايجاد كردند.
وي تاكيد كرد: چهرههاي نوراني شما نخبگان علمي و متدين در چنين مراسمهايي سبب آسودگي ما نسبت به سرنوشت نظام انقلاب و اسلام است و نشان ميدهد كه دژ مستحكم اسلام، نيرومند و جريان حاكم ديني، جرياني خلل ناپذير و غيرقابل آسيب است.
امام جمعه مشهد با تاكيد بر اينكه تمام خطوط و حركات اجتماعي و سياسي را بايستي بر اساس قرآن و دين استوار ساخت، گفت: در عرصه فعالان سياسي دو جريان قدرت محور و تكليف محور حضور دارند و اگر جريان ديگري به جز اين دو، فعاليت كند نشان دهنده آن است كه آن جريان، جرياني نارسا و فاقد عقل است.
وي ادامه داد: ژستهايي چون فعاليت و خدمت براي مردم و تكليف، تنها براي طي كردن مسير قدرت يابي و فرصتيابي است، در غير اين صورت هيچ انساني جز انسان معتقد به خدا، خود را در برابر هيچ جرياني مكلف نميداند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه تنها انساني كه خود را مكلف ميداند، انسان خداباور و معادباور است، اضافه كرد: اگر كسي از وظيفه و شعارهاي گوناگون سخن بگويد، تنها لقلقه زبان و ژست است نه واقعيت.
وي تاكيد كرد: در حوزه عقلانيت، اگر تكليف به عنوان يك انسان خداباور مطرح نباشد، براي فعاليت در عرصه اجتماعي و سياسي توجيه عقلاني نخواهد بود.
وي گفت: گاهي امكان دارد كه دو جريان با يكديگر به يك نقطه مشترك برسند، اما در نهايت تعارضها به وجود خواهند آمد، زيرا انساني كه در جهت مطامع حركت كند، حتما مورد خشم خداوند است و همچنين جريان تكليف محور با هيچ جهات سياسي و اقتصادي در يك چارچوب نميگنجد.
علمالهدي افزود: متاسفانه برخي متدينين سادهانديش در ابتدا با اين فكر كه با حفظ اهداف مقدس ميتوان در هر حزب و جريان سياسي فعاليت كرد، وارد ميشدند، در حالي كه اين امر امكان ندارد و درست نيست كه فردي را با علم بر اينكه قدرت محور است، تنها به دليل استعدادهاي بالايي كه دارد ، وارد جريانهاي تكليف محور كرد.
وي با اشاره به آيه ولايت تصريح كرد: ولايت به معناي صاحب امر و دوست نيست، بلكه ولايت ساختاري اجتماعي است كه داراي چينشي خاص است و رابطهها در آن هيچ نوع خللي ندارند و عنصري غير خودي نيز وارد آن نميشود.
وي با اشاره به آيهاي از سوره توبه گفت: بنا بر اين آيه، افراد نبايد حتي پدر و برادر خود را كه فردي خارج از ساختار ولايت است و انديشه غيرديني را به ديني ترجيح ميدهند، وارد ساختار جامعه ولايي كنند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه در جريان تكليف محور، ساختار تشكيلاتي ساختاري ولايي است، افزود: خوشبختانه نهاد مقدس كانون دانشگاهيان ايران اسلامي نيز نقطهاي آرماني براي امثال بنده است، چرا كه از ابتداي شكلگيري نهضت انقلاب تاكنون با جريانهاي زيادي كه تابلوي ارزشي را انتخاب كرده بودند، مواجه شدهايم، جريانهايي كه دقيقا در مواقع حساس و سرنوشتساز با ولايت زاويهدار شدند و حتي تبديل به ناپاكترين جريانهاي سياسي چون منافقين شدند كه از هر نجسالعيني هم ناپاكتر هستند.
وي با اشاره به حوادث پس از انتخابات گفت: متاسفانه در اين حوادث حالتي را ايجاد كردند كه نشان دهند، كساني در خط رهبري و حمايت از دولت هستند، تنها از توده سادهانديش و عوام ناآگاه و چشم و گوش بسته هستند و تمام نخبگان و صاحبان فكر و انديشه در مقابل ولايت قرار دارند و اين مساله سبب اشتباه بزرگان و زاويهدار شدن آنها شد.
وي افزود: اما در واقع با توجه به كلام معصوم(ع) كساني كه با ولايت زاويه پيدا ميكنند، از ابتدا عنصري تكليف محور نبودهاند، بلكه براي رسيدن به قدرت اين آرم را با خود يدك ميكشيدهاند و وقتي ديدند قدرت به سمت آنها نيامد، زاويهدار شدند.
طرح بحث 11 سپتامبر از سوي رييس جمهور استكبار را در موضع انفعال قرار داد
لطف الله فروزند،معاون توسعه و منابع انساني رييسجمهورنيز در سخناني گفت: گفتمان انقلاب اسلامي، عامل مهم به چالش انداختن نظام استكبار است.
وي افزود: امروز نظام جمهوري اسلامي خواب آشفته نظام استكبار را بر هم زده است و هر جا نماينده آن(رييس جمهور كشورمان) بحثي را مطرح ميكند، اين نظام را به چالش ميكشاند.
وي تاكيد كرد: نظام استكبار با قدرت رسانهاي و جنگ نرم، تمام امكانات خود را بسيج كرد تا سفر رييسجمهور به سازمان ملل را در حاشيه قرار دهد و اين سفر را با شكست مواجه كنند؛ همچنين تمام كارشناسان رسانهاي 10 سوال را پيرامون هدفمند كردن يارانهها، فتنه 88 و تحريمها تنظيم كردند و رسانهها را مجبور به پرسيدن آنها كردند تا احمدينژاد را به چالش بكشانند كه خوشبختانه با ذكاوت ايشان شكت خوردند.
وي با اشاره به مطرح شدن بحث 11 سپتامبر از سوي احمدينژاد گفت: اين بحث استكبار را موضع انفعال قرار داد.
فروزنده اضافه کرد: در حالي كه در ابتدا خبرنگاران مصاحبه با احمدينژاد را تحريم كرده بودند، بعد در نوبت مصاحبه قرار گرفتند و خبيثترين شبكه رسانهاي استكبار نيز با ايشان مصاحبه كرد.
وي همچنين با اشاره به جنگ رسانهاي كه هماكنون به دليل سفر رييسجمهور ايران به لبنان ايجاد شده است، تصريح كرد: مگر با سفر ايشان به لبنان چه اتفاقي ميافتد كه آنها چنين جنگي راه انداختهاند؟
وي گفتمان انقلاب اسلامي را عامل مهم به چالش كشاندن نظام استكبار دانست و تاكيد كرد: اگر به تاريخ هم توجه كنيم، خواهيم ديد كه امام نيز با اين گفتمان، انقلاب اسلامي را به پيروزي رساند و در جنگ نيز مادامي كه با اتكا به گفتمان انقلاب اسلامي عملياتها طراحي شدند، به پيروزيهاي عظيمي دست يافتيم كه حتي امروز در بيشتر دانشگاههاي نظامي دنيا در خصوص آنها بحث ميشود.
معاون توسعه و منابع انساني رييسجمهور با اشاره به فتنه 88 تصريح کرد: استكبار 8 لايه را با كار فراوان در بنيادهاي پژوهشي براي اين فتنه طراحي كرده بود، تا بتواند ضد نظامها و خدمتگزاران بريده از نظام را در يك جبهه و در كنار يكديگر قرار دهد كه هم استكبار و هم بسياري از خوديها تصور ميكردند كه كار به اتمام رسيده است، در حالي كه غافل از گفتمان انقلاب اسلامي بودند.
وي در ادامه تاكيد كرد: بايستي گفتمان انقلاب اسلامي را به درستي بشناسيم و آن را تبيين كنيم، چرا كه اين گفتمان عامل مهم برتري ايران در جهان و رسيدن به خودكفايي و توسعه عدالت است.
وي در بيان الزامات حفظ اين گفتمان افزود: الزام اساسي بحث كار تشكيلاتي و پاكسازي است، همچنين مغز اين گفتمان بحث ولايت و تبيين و رصد مسائل توسط ولايت و برنامهريزيهاي ايشان است.
فروزنده با بيان اينكه آنچه نظام استكبار را به چالش كشانده نگاه ولايت است كه وصل به منبع وحي ميباشد، گفت: ولايت بر دلها حكومت ميكند، لذا هر اندازه كه نيروي انساني به عنوان موتور حركت جامعه با ولايت پيوند داشته باشند، كارها مناسبتر پيش خواهند رفت.
وي تاكيد كرد: مهمترين مساله، داشتن نيروي انساني معتقد و داراي باور و برنامه است كه تنها با پيوند كار تشكيلاتي، ولايت و پاكسازي نيروي انساني ممكن است.
وي با اشاره به تدوين قانون اساسي و برگزاري رفراندوم در دوره حيات امام خميني(ره) گفت: همه اين مسائل نشان دهنده اهميت كار تشكيلاتي است و به حق ايشان معمار انقلاب اسلامي هستند.
معاون توسعه و منابع انساني رييسجمهور با اشاره به اهميت برخورداري از هدف مشترك در كار تشكيلاتي ادامه داد: هدف مشترك كار تشكيلاتي، بايستي الهي و در راستاي فرمايشات ولايت باشد و تشكيلاتي كه غير از اين باشد، به راحتي از بين خواهد رفت، همانگونه كه پيش از اين شاهد چنين مسالهاي بودهايم.
وي با اشاره به سخني از مقام معظم رهبري مبني بر آنكه "گفتمان امام خميني(ره)، سكه رايج است" تصريح کرد: برخورداري از باور كامل و پايهاي در اصول، از ديگر ملزومات كار تشكيلات اسلامي است و به همين دلايل بود كه متاسفانه دوري از اين گفتمان در سالهاي پس از امام سبب ايجاد نظام اقتصادي ليبرالي و بسترسازي براي وقايع دوم خرداد و نامه 126 نفر به حضرت آقا شد كه گفته بودند جام زهر را بنوش و خواستار کنار آمدن با نظام استكبار شده بودند.
فروزنده گفت: دليل محبوبيت فرماندهان دفاع مقدس، اخلاق مدار بودن و داشتن روحيه بسيجي آنها بود كه متاسفانه در دوراني كه نگاههاي التقاطي نسبت به اصول و گفتمان ايجاد شد، مديران از توده مردم فاصله گرفته و عدهاي نوکيسه نيز پيدا شدند.
وي با تاكيد بر اينكه نوگرايي در روش متناسب با شرايط و همچنين ايثارگري در حركت از ديگر الزامات حفظ گفتمان انقلاب اسلامي است، ادامه داد: چه در بخش دولتي و چه در بخش غيردولتي، هيچ كس نبايد به دنبال پست و مقام باشد و همگي بايستي به دنبال خدمت باشند و از تمام ظرفيتها و امكانات موجود استفاده كنند.
وي ادامه داد: همچنين داشتن استراتژي و راهبردي كه سبب ايجاد همدلي، هماهنگي و وحدت رويه براي حركت،شود. مساله مهمي است كه بايستي به آن توجه كرد.
معاون توسعه و منابع انساني رييسجمهور تاکيد کرد: ما فرزندان انتظار هستيم و شك نداريم كه عدالت حتما خواهد آمد و در اين راه مشكلاتي هم وجود دارد.
فروزنده افزود: بر اساس سخنان مقام معظم رهبري، داشتن تحليل و بصيرت از ديگر الزامات است و در جريان فتنه 88 استكبار، انصار استكبار، ضد انقلابيها، دگرانديشان و افرادي كه دورهاي براي نظام كار كرده و بريده بودند و افراد که داراي ترديد و سكوت بودند، نتوانستند تحليل مناسبي داشته باشند و همين امر سبب شد که حضرت آقا فرمودند "اين عمار؟"
وي با اشاره به فشارهاي گوناگون ايجاد شده به رهبري در جريان فتنه گفت: مهمترين مساله در ميان قشر دانشجو، داشتن تحليل روشن است و نسل سوم بايد بداند كه وضعيت جامعه چگونه بوده است و تبديل به چه چيزي شده است؟ اين نسل بايد جامعه گنديده استكبار را بشناسد و مشكلات متعدد اوايل انقلاب را بشناسد تا بداند امروز درخت تنومند انقلاب چنين چالشهاي جدي را ندارد.
وي تاكيد كرد: امروز با وجود تمام مشكلات، مردم دولت را دوست دارند، چرا كه احمدينژاد فردي مردمي، در پي ايجاد عدالت و تبليغ گفتمان انقلاب اسلامي است.
فروزنده همچنين افزود: تربيت نيروي انساني در دانشگاهها داراي اهميت فراواني است؛ چرا که داراي نقش اساسي در اداره جامعه چه در بخش دولتي و چه در بخش خصوصي هستند و همچنين داشتن برنامه و افق ديد مشخص براي برداشتن گامهايي روشن از ديگر ملزومات حفظ اين گفتمان است.
وي با اشاره به سند چشمانداز و سياستهاي اصل 44 گفت: با توجه به اينكه بر اساس اسناد بالادستي بايستي اداره كشور را به دوش مردم قرار دهيم، لازم است بخش خصوصي و دولتي قوي را از نخبگان خوش فكر و معتقد و داراي برنامه داشته باشيم.
وي در رابطه با تربيت نيروي انساني متدين و خوشفكر تاكيد كرد: امروز نيازمند تئوري و نظريه در اين رابطه هستيم، چرا كه نميتوان از اقتصاد اسلامي حرف زد و در عمل تئوريهاي اقتصادي ديگري را به كار بست، همچنين جهتگيريهاي افراد در زمينه علوم انساني و علوم طبيعي نيز داراي اهميت بسياري است، چه بسا كساني كه به صورت غير مستقيم كار ميكنند، داراي تاثيرات بيشتري باشند.
معاون توسعه و منابع انساني رييسجمهور ادامه داد: همچنين بايستي بر لزوم توجه به روشها براي رسيدن به اهداف مورد نظر در تدوين سند توسعه منابع انساني تاكيد كرد.
فروزنده در ادامه در بيان چالشهاي موجود در اين عرصه گفت: مهمترين مشكل، نظام بروكراسي است كه از زمان قاجار تا امروز گرفتار آن هستيم و متاسفانه قوانين موجود دست و پاي بسياري از جمله دانشگاهيان را بسته است.
وي با تاكيد بر اينکه قانون خدمات كشوري داراي پتانسيلهاي بالا در اين زمينه است، اضافه كرد: بايد به گونهاي روابط را شكل دهيم كه مديريت بتواند آزادانه عمل كند و خلاقيتها بروز يابند.
وي همچنين دولت الكترونيك را در جهت احترام به مردم و جلوگيري از فساد دانست و گفت: متاسفانه يك فساد كوچك ميتواند تمام نظام را زير سوال ببرد و ايجاد دولت الكترونيك اقدام مناسبي براي جلوگيري از فساد است.
معاون توسعه و منابع انساني رييسجمهور افزود: همچنين مساله دور كاري مسالهاي است كه ميتوان با آن بسياري از مشكلات از جمله مشكل ترافيك را حل كرد.
فروزنده تاكيد كرد: همچنين در بحث واگذاري سازمانها بايستي توجه داشت كه افراد متدين متصدي آنها شوند؛ چرا كه در غير اين صورت با مشكلات بزرگي مواجه خواهيم شد، همانگونه كه در بحث واگذاري مخابرات نيز چنين مشكلاتي ايجاد شده است.
از ضرورتهاي ايجاد تشکلهاي گوناگون رسيدن به موفقيت در پياده کردن اهداف است
همچنين محمد نبي حبيبي نيز در سخناني با بيان اينکه يکي از ضرورتهاي ايجاد تشکلهاي گوناگون رسيدن به موفقيت کامل در پياده کردن اهداف است، گفت: از گذشته همه دشمنان با ارتباطات شيطاني و با انسجام به سراغ اهداف ما آمدهاند، آيا درمقابل ما با تفرقه ميتوانيم به اهداف خود برسيم؟
وي خاطر نشان کرد: شوراي روابط خارجي امريکا که مرکز تجمع نخبگان امريکا است، قرن بيستم را قرن تقابل اسلام و تمدن غرب دانسته است، همچنين نخست وزير فرانسه نيز يک سال پيش با صراحت گفت كه " ما در افغانستان و عراق مشغول جنگ صليبي ديگري هستيم" و نيز جورج بوش در کويت گفته است" كه ما با اسلام وارد جنگ ايدئولوژيک شدهايم.
وي تاکيد کرد: اگر پنج سنگر مهم در کشور داشته باشيم، تشکلهاي دانشگاهي يکي از آنها است.
دبير کل جمعيت موتلفه با اشاره به سخن رامسفلد، وزير دفاع امريکا، افزود: ارتش غرب با آن اسلامي که ادعاي حکومت و ادعاي مبارزه با ظلم دارد، مشکل و سر جنگ دارد، نه با مسلماناني که تسبيح به دست گرفته و ذکر ميگويند.
وي همچنين با اشاره به سخن مشاور بوش در رابطه با جنگ ايران و عراق مبني بر آنکه " مسئله ما ايران و عراق نيست، بلکه کل جهان اسلام است" گفت: اکنون اگر تشکل ها با هم ارتباط نداشته باشند، آيا ميتوانيم در مقابل چنين مسائلي ايستادگي کنيم.
همه دنيا منتظر شنيدن سخنان رئيس جمهور ايران است
در اين كنگره سه روزه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در سخناني با اظهار اميدواري نسبت به اينكه در بحث دانشگاهها مسئله پاكسازي و شناخت نيروهاي متعهد انجام شود، تصريح كرد: اميدواريم همانگونه كه در جنگ سخت تلاش ميكرديم در جنگ نرم نيز كه فرماندهان آن نخبگان، اساتيد و متفكران هستند، بتوانيم رضاي الهي را كسب كنيم.
سيدمحمد حسيني با اشاره به سال همت مضاعف و كار مضاعف و سخنراني رييس جمهور در سازمان ملل متحد، گفت: همانطور كه امروز نگاه و توجه دنيا به صحبتهاي ايشان است، بايستي داراي نگاهي جهاني نسبت به مسائل باشيم، تا علاوه بر تامين نياز داخلي در عرصه جهاني نيز موثرتر عمل كنيم.
دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با اشاره به عصبانيت باراك اوباما، رييس جمهور امريكا، در مصاحبه با بي بي سي فارسي و همچنين با اشاره به سخنراني وي در سازمان ملل اضافه كرد: اگر در گذشته قدرتمندان براي اداره دنيا حرفهايي را مطرح ميكردند، امروز ديگر تنها ژست چنين رفتاري را ميگيرند و در واقع به پايان خط رسيدهاند.
وي با اشاره به سخناني از بيل كلينتون مبني بر اعتراض وي نسبت به كمتر شدن نفوذ آمريكا در دنيا تاكيد كرد: به قول "جلال" امروز اين فواره به اوج خود رسيده و ديگر رو به افول است، به گونهاي كه حتي صاحبنظران نيز به اين مسئله اعتراض ميكنند.
وي با بيان اينكه آقاي احمدي نژاد نورافكني را به دست گرفته است و ايرادات جامعه تاريك غرب را به همگان نشان ميدهد، افزود: امروز همه دنيا منتظر شنيدن سخنان رئيس جمهور ايران در مجامع جهاني هستند و در مقابل، قدرتهاي دنيا نيز تنها به دنبال تثبيت سلطه خود در دنيا هستند و به ضعفهاي خود اعتراف ميكنند.
وي با بيان اينكه اين وظيفه ما است كه گامهاي خود را محكمتر و با اعتماد به نفس بيشتري برداريم و جامعه دانشگاهي نيز بايد همواره يك قدم از آنها جلوتر باشد، ادامه داد: در گذشته تنها زماني كه ايران را متهم به نقض حقوق بشر ميكردند، حالت تدافعي به خود ميگرفتيم، اما امروز ايران اسلامي به جاي پدافند بودن بايد در موضع تهاجم و آفنده بودن قرار گيرد و انتظار دنيا نيز همين است و جامعه دانشگاهي نيز بايستي همواره حرفهايي معقول و قابل قبولتر براي انديشمندان و نخبگان دنيا داشته باشد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با اشاره به هتك حرمت نسبت به قرآن در امريكا افزود: بنا بر اصل اول قانون اساسي امريكا، همه افراد آزادي بيان دارند و بنابراين هنگامي كه نسبت به چنين اقدامي اعتراض ميشود، تنها پاسخ حكيمانه شان، اتكا به اين اصل است، اما همين افراد اگر لازم باشد به اصل اول تبصره ميزنند، همانگونه كه در مقابل به آتش كشيدن صليب ساكت نمينشينند.
وي تاكيد كرد: همانگونه كه در امريكا در كتابهاي متعددي اين ضعفهاي دروني را بيان كردهاند، ما نيز ميتوانيم با جهت دادن به دهها پايان نامه دانشگاهي تمام اين موارد را به چالش بكشانيم كه متاسفانه تا به امروز در زمينه ترجمه چنين كتبي كم كاري كردهايم.
وي با اشاره به بخشي از كتاب " 11 سپتامبر، دروغ بزرگ" مبني بر آنكه " اكثر مردم امريكا از سخنان احمدي نژاد خشنود هستند و براي امريكاييها جالب است كه رئيس جمهور كشور ديگري تا اين حد دقيق بتواند مسائل امريكا را به چالش بكشاند" ادامه داد: امروز نه تنها مردم، بلكه دولتمردان و سياستمداران دنيا هم همراه ما هستند همچنان كه در بحث تحريمها هم شاهد هستيم كه اگرچه برخي در ظاهر با سلطهگران همراه هستند، اما عملا بسياري از كشورها با اين مسئله همراهي نميكنند.
حسيني در بخش ديگري از سخنان خود افزود: در سال گذشته چه در ايام انتخابات و چه پس از آن، كانون دانشگاهيان ايران اسلامي با حضور جدي، فعال و توانمند خود در دانشگاه سبب شد، جريان فتنه با ريزشهايي مواجه شود و بسياري از افرادي كه از روي عواطف و با اين تصور كه آنها ارزشي هستند و روزگاري در خدمت نظام بوده اند، همراه انها شدند، از اين مسئله دوري كنند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بيان اهميت كار جمعي تاكيد كرد: كار فردي نتيجه چنداني نخواهد داشت و پراكندگي سبب نوميدي و رهايي خواهد شد، اما در كار جمعي اميدواري و انگيزهها بيشتر ميشود، خصوصا اگر جمعي متدين كنار يكديگر فعاليت كنند.
وي همچنين در بيان مواضع كانون با بيان اين كه مواضع تشكل، كاملا شفاف و روشن است، تصريح كرد: به اعتقاد ما تنها راه نجات بشر، اسلام ناب و جامع است و تفكر سكولار، تفكري كاملا مطرود است.
وي ادامه داد: ما هيچ گاه چند پهلو صحبت نميكنيم و اگر به قانون اساسي بها ميدهيم به دليل مهر تاييدي است كه حضرت امام و رهبري حكيم پاي آن زدهاند و بر اين اساس نيز نظام را نظامي مبتني بر ولايت، و مشروعيت همه مسائل را در تبعيت از ولي فقيه ميدانيم.
وي اضافه كرد: اگر چه همه دنيا در 31 سال گذشته بسيج شدند تا با ايجاد مشكلات ايران را از پاي درآورند، اما ايران همه اين مشكلات را با توسل به ائمه و با محوريت ولايت فقيه پشت سرگذاشته است و به همين گونه نيز مسير را ادامه خواهد داد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به آشوبهاي بعد از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تاكيد كرد: در اين حوادث برخي دوستان سعي كردند با انتشار بيانيههايي اين فتنه را اشتباه و اختلافي جزئي جلوه دهند، در حالي كه از نظر ما اين مسئله، مسئلهاي اساسي و عميق تر از آن است كه با اقداماتي سطحي حل شود و اين افراد بايستي موضع خود را تغيير دهند.
حسيني افزود: لطمهاي كه چنين افرادي در سال گذشته به نظام زدند سبب شد، بهانههاي مختلفي را به دشمنان دهند كه خوشبختانه با رهبري حكيمانه، ذكاوت رئيس جمهور مومن و متدين و كمك مردم هيچ گاه به بن بست نرسيديم.
دبير كل كانون دانشگاهيان ايران اسلامي همچنين در تشريح مواضع در رابطه با مسائل خارجي، عزت، حكمت و مصلحت را مبناي كار و حمايت از مظلوم و ظلم ستيزي را موضع كانون دانست و در ادامه تاكيد كرد: در شرايط فعلي بايستي روي ديپلماسي عمومي تكيه داشته باشيم و اگر چه تا پيش از اين اسرائيل با مظلوم نمايي در اين عرصه فعاليت ميكرد، اما امروز بسياري معتقد هستند كه هيچ كس نميتواند در اين عرصه با ايران به مقابله بپردازد.
وي با اشاره به پيشرفتهاي مختلف علمي در دانشگاهها افزود: بايستي در برابر مطالبه رهبري به طور جدي پاسخگو باشيم و در عرصه بومي سازي علوم انساني نيز تلاشهاي گوناگوني را انجام دهيم و جا دارد كه يك دهه را به اين مسئله اختصاص دهيم.
وي افزود: همچنين مسائل اجتماعي نيز مبتني بر عدالت است و سيستم اقتصادي كشور بايستي در اين مسير قرار گيرد كه خدا را شكر به همت دولت و آقاي احمدي نژاد و هماهنگي مردم اين حركت عظيم در حال اجرايي شدن است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با اشاره به مراحل پاياني ترسيم نقشه جامع علمي كشور گفت: بايستي سعي كنيم تا اين نقشه به اجرا در آيد و تنها در حد حرف باقي نماند.
وي همچنين تلاشهاي صورت گرفته در عرصه مهندسي فرهنگي را قابل تقدير دانست و گفت: دانشگاهيان بايستي در اين زمينه كمكهاي بيشتري داشته باشند و همچنين اميدواريم بتوانيم با تدوين برنامه پنجم بتوانيم كارهاي خوبي را انجام دهيم.
انتهاي پيام
نظرات