• دوشنبه / ۱۲ مهر ۱۳۸۹ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8907-06161
  • خبرنگار : 90069

چند نكته ساده اما مهم براي طبخ يك غذاي سالم و مغذي

چند نكته ساده اما مهم براي طبخ يك غذاي سالم و مغذي

وقتي از اصول طبخ غذاي مغذي آگاهي داشته باشيد، آماده كردن وعده‌هاي غذايي سالم كار دشواري نخواهد بود.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، ‌شما حتي مي‌توانيد زودتر غذا را آماده كنيد چون نيازي به استفاده از محتويات خوراكي فانتزي و لوكس نخواهيد داشت بلكه براي طبخ غذاي مغذي دسترسي به مواد خوراكي مفيد و سالم كافي است.

اسوتيا به اسين، متخصص و مشاور هندي سلامت و تغذيه در مقاله‌اي مي‌نويسد: در ابتدا منوي غذاي خود را در نظر بگيريد و غذاهايي را سرو كنيد كه به تازگي پخته شده‌اند و بنابراين تا حد امكان از گرم كردن مجدد غذا پرهيز كنيد. گرم كردن غذا ارزش تغذيه‌اي و هم چنين مزه اصلي آن را خراب مي‌كند.

سطح مواد خوراكي را قبل از قرار دادن درون فريزر با پوشش پلاستيكي بپوشانيد تا طعم و بوي آنها با هم مخلوط نشود.

به خاطر داشته باشيد كه غذا علاوه بر اينكه كالري بدن را تامين مي‌كند بايد به رشد، حفظ و ترميم بافت‌هاي بدن نيز كمك كند و از ابتلا به بيماري‌ها جلوگيري نمايد.

به گزارش ايندياكسپرس، متخصصان تغذيه توصيه مي‌كنند كه از پختن زياد سبزي‌ها خودداري كنيد. اين مواد خوراكي هرچه سريعتر پخته شوند كمتر مواد مغذي خود را از دست مي‌دهند.

سبزي‌هاي تازه زود مي‌پزند و نيازي به چاشني هم ندارند. به علاوه بيشتر سبزي‌ها آغشته به آفت كش‌ها و سم زدا ها هستند بنابراين بايد براي شست و شوي كافي آنها را داخل ظرف پر از پرمنگنات پتاسيم بشوئيد و بعد با اب تميز خوب آبكشي كنيد.

سبزيجات داراي برگ‌هاي پهن و سبزرنگ تيره نبايد درون محيط اسيدي مثل آبليمو پخته شوند. براي اينكه سبزيجات را زياد نپزيد، ابتدا آب خالي را جوش بياوريد و بعد سبزي را داخل آب در حال جوشيدن بريزيد و آنرا روي شعله كم بگذاريد و به محض پختن از روي اجاق برداريد.

نكته ديگر اينكه پياز نيز سرشار از آنتي اكسيدان‌ها و مواد فيتوشيميايي است. اما اشتباه ما در مصرف پياز اين است كه بلافاصله قبل از خوردن آن را خرد مي‌كنيم. در حالي كه پياز بايد حداقل 10 دقيقه قبل از مصرف، خرد شود تا در اين فاصله آنتي آكسيدان‌هاي آن فعال شوند.

همچنين به ياد داشته باشيد كه شير غيرپاستوريزه حداقل 10 تا 15 دقيقه بايد جوشانده شود تا عاري از باكتري‌ها و ساير ميكروب‌ها باشد.

در انتخاب ظرف طبخ غذا نيز بايد دقت كنيد چون برخي از ظرف‌هاي رنگي از مواد سمي سرب و نقره ساخته مي‌شوند كه با حرارت تركيبات خطرناكي از آنها توليد مي‌شود و مي‌توانند اختلالات گوارشي مهمي در فرد ايجاد كنند.

استفاده از ظروف آلومينيومي براي پختن غذا مناسب نيست، چون مقدار آلومينيوم را در بافت مغز افزايش مي‌دهد و جداسازي آلومينيوم از بدن كار دشواري است. متخصصان مي‌گويند اغلب در بافت مغزي مبتلايان به آلزايمر مقادير زيادي آلومينيوم يافت مي‌شود. بنابراين بهترين ظروف براي پختن غذا ظروف پيركس و فولاد ضد زنگ هستند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha