نتايج يک مطالعه حاكي از آن است كه ماده موثره و ديگر تركيبات موجود در ريزوم(ساقه زيرزميني) زردچوبه داراي اثرات فارماكولوژيك متعدد از جمله ضد راديكال آزاد، ضد التهاب، ضد سرطان و كاهنده چربي و قند خون بالا و اثر بر سيستم ايمني در تحقيقات آزمايشگاهي و بعضاً باليني است.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، منطقه علوم پزشکي تهران، دکتر حسن فلاح حسيني استاديار پژوهشي گروه داروشناسي و طب كاربردي پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي كرج در يك مقاله مروري، اثرات فارماكولوژي ريزوم گياه زردچوبه و ماده موثره آن كوركامين را بررسي کرد.
زردچوبه در کشورهاي آسيايي از گذشتههاي دور کاربرد غذايي و دارويي دارد. در طب سنتي اين کشورها زردچوبه در اختلالات گوارشي و کبدي، رفع سنگ کليه، درد مفاصل و اختلالات قاعدگي مصرف مي شود.
در آزمايشهاي حيواني و انساني تجويز زردچوبه در بهبود بيماريهاي متعددي موثر بوده است. زردچوبه يك ماده با خواص ضدالتهابي و آنتي اكسيداني قوي است. اين خواص زردچوبه باعث شده است كه مصرف آن در بيماريهاي گوارشي، كبدي، سرطان، آرتريت، آلرژي، آسم، آترواسكلروز، آلزايمر و قندخون بالا مورد نظر قرار گيرد.
با توجه به كاربرد غذايي و دارويي و همچنين خواص فارماكولوژي ريزوم گياه زردچوبه نياز به بررسي اثرات فارماكولوژي ريزوم اين گياه جهت بهرهبرداري از آن در انجام تحقيقات باليني احساس ميشود.
همچنين با توجه به آنكه زردچوبه در طب سنتي در بيماريهاي متعدد تجويز ميشود، به نظر ميرسد كه انجام تحقيقات باليني روي اين ماده در درمان بيماريهاي ذكر شده لازم باشد.
اين پژوهش در فصلنامه گياهان دارويي به چاپ رسيده است.
انتهاي پيام
نظرات