• دوشنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۸۹ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8906-08567
  • خبرنگار : 71379

عضو كميته هنر و رسانه مجلس درگفت‌وگوباايسنا: برخي سريال‌ها مي‌توانند زنگ خطري براي خانواده‌ها باشند

عضو كميته هنر و رسانه با رد اعتقاد برخي افراد مبني بر هنجارشكني سريال‌هايي نظير فاصله‌ها گفت: آنچه در سريال فاصله‌ها نمايش داده شد چيزي است كه در جامعه وجود دارد، لذا نمي‌توان با انكار آنها را ناديده گرفت، اين‌گونه سريال‌ها مي‌توانند زنگ خطري براي خانواده‌ها باشند. ‌

حجت‌الاسلام حميد رسايي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، درباره سريال‌هاي تلويزيوني تصريح كرد: قصه اساسا يك سوژه تاثيرگذار روي مخاطب است، به همين دليل هم قرآن كريم در بخش‌هاي مختلف و متعدد قصصي را در خود جا داده است، چون ميزان تاثيرگذاري قصه بر مخاطب بيش از پيام مستقيم است.

نماينده مردم تهران در خانه ملت ادامه داد: به همين دليل سريال‌هايي كه نوعي قصه ادامه‌دار هستند هم فرصت بيشتري را براي تهيه كننده و كارگردان فراهم مي‌كنند كه تا تاثيرگذاري بيشتري داشته باشند و هم وقت بيشتري از مردم را به خود اختصاص مي‌دهند، به همين دليل معمولا سريال‌ها پرمخاطب خواهند بود به شرطي كه علاوه بر اين ويژگي كه در ذات قصه وجود دارد، سوژه و هنرمندي كه لازم است در ساخت و توليد يك برنامه‌ها به كار گرفته شود.

عضو كميسيون فرهنگي تاكيد كرد: ما در برخي سريال‌هاي صدا و سيما شاهد اين سه ويژگي‌ هستيم، يعني هم قصه وجود دارد، هم آن ذوق هنري وجود دارد و هم سوژه و داستان مورد توجه مخاطب قرار مي‌گيرد، به همين دليل اين سريال‌ها پرمخاطب مي‌شوند.

عضو كميته هنر و رسانه مجلس با اشاره به سريال فاصله‌ها اظهار كرد: به عنوان نمونه مي‌توان به سريال فاصله‌ها، برخي سريال‌هاي عيد نوروز مانند زن بابا يا سريال جراحت و ملكوت كه هم‌اكنون از صدا و سيما نمايش داده مي‌شود اشاره كرد، اين سريال‌ها از هر سه ويژگي برخوردارند، منتهي در بعضي از اين سريال‌ها نويسنده، تهيه‌كننده و برنامه‌ريزان توانسته‌اند پيام‌هاي زيادي را به مخاطب منتقل كنند و برخي ديگر نه، مثلا سريال فاصله‌ها پيام‌هاي زياد داشت، البته عده‌اي معتقدند در اين سريال روابط ميان دختر و پسر و فرزند و پدر خيلي رك گفته شده بود و نوعي هنجارشكني بود اما من معتقدم كه اين واقعيت در جامعه ما وجود دارد و نمي‌توانيم با انكار يا لاپوشاني آن‌ها را ناديده بگيريم.

رسايي افزود: البته به عقيده من فاصله‌ها واقعا موفق بود، اما سريال جراحت كه هم‌اكنون در حال پخش است هرچند داستان قوي، قصه پردازي، هنرمندان و كارگرداني خيلي خوبي دارد ولي يك قصه سياه است، چراكه سه خانواده در اين سريال مشكلات بسياري دارند و همه به هم پيچيده‌اند، شايد واقعا اين سريال مناسب اين ماه نبود.

وي اظهار كرد: سريال فاصله‌ها در دل خود شايد ده‌ها پيام داشت ولي در سريال جراحت بيش از يكي دو پيام ديده نمي‌شود، مشكل اصلي سينما و تلويزيون در كشور ما اين است كه هدف گذاري در مورد برنامه‌ها صورت نمي‌گيرد، به تعبير بهتر مسئولان صدا و سيما نيامدند بر اساس نياز جامعه در ماه مبارك رمضان برنامه توليد كنند. در ماه مبارك رمضان بايد سريال‌هايي با موضوع روابط خانواده‌ها، بزرگتري، كوچكتري و خشم و غضب كه سريال جراحت نشان مي‌دهد، تهيه شود، بلكه تهيه كننده و كارگردان چنين موضوعي به ذهن‌شان رسيده آن را به صدا و سيما ارايه كردند، صدا و سيما بودجه را تامين كرده و اين سريال تهيه و تدوين مي‌شود.

عضو كميته رسانه و هنر خاطرنشان كرد: متاسفانه هيچ اتاق فكري در پشت اين كار نيست، اصلا چه ضرورتي وجود داشت و اقتضا مي‌كرد كه جراحت بسازيد براي جامعه و در يكي از پر بيننده‌ترين ساعت‌ها آن را به مخاطب نشان دهيد، واقعا چه ضرورتي وجود داشت؟

رسايي با ارزيابي مثبت از سريال فاصله تاكيد كرد: البته سريال فاصله‌ها هم باز براساس برنامه‌ريزي و حاصل يك اتاق فكر نيست. به تعبير بهتر صدا و سيما اتاق فكري ندارد كه بگويد اگر تهيه كننده و كارگرداني براي ماه رمضان سال آينده سريال‌هايي با فلان سوژه‌ خاص توليد كنند، آنها را حمايت مي‌كنيم.

به گفته عضو كميسيون فرهنگي، صدا و سيما بودجه در اختيار دارد لذا اعلام مي‌كند هر كس طرحي براي تدوين سريال در ماه مبارك رمضان دارد بياورد، تهيه‌كنندگان كارهاي خود را مي‌آورند و هر كس زورش چربيد براي اين ماه سريال مي‌كند، البته ممكن است از شانس ملت ما برنامه خوبي درآيد، لذا اين ضعف و اشكال بزرگ صداو سيماست كه فاقد يك اتاق فكر براي تدوين برنامه‌هايش است.

رسايي در خاتمه درباره سريال زير هشت و اعتقادات برخي از كارشناسان كه اعلام كردند اين‌گونه سريال‌ها سبب بروز و افزايش جرم مي‌شود، گفت: اين سريال را تماشا نكرده‌ام، لذا هيچ اظهار نظر و قضاوتي درباره آن نمي‌توانم بيان كنم.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha