/همايش ايرانيان مقيم خارج از كشور/ ملكزاده خبر داد: افتتاح فاز اول شبكه متخصصين ايرانيان خارج از كشور با حضور رييسجمهور
دبيركل شوراي ايرانيان مقيم خارج از كشور از افتتاح فاز اول شبكه متخصصين ايرانيان خارج از كشور با حضور رييسجمهور خبر داد.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي ايسنا، دكتر محمدشريف ملكزاده، دبيركل شوراي عالي ايرانيان مقيم خارج از كشور در همايش بزرگ ايرانيان مقيم خارج از كشور به نقل قول از رييسجمهور ايران مبني بر اينكه "هر ايراني در هر كجا باشد بايد حق و حقوقش پيگيري شود"، گفت: كارگروههاي موجود در شوراي عالي ايرانيان مقيم خارج از كشور به صورت عملياتي ، علمي ، نظارت و هماهنگي برگزاري اين همايش را بر عهده داشتند كه در كارگروههاي مختلف كارگروه علوم و تحقيقات بر عهده وزارت علوم و تحقيقات ،كارگروه قضايي بر عهده وزارت دادگستري ، كارگروه كنسولي بر عهده وزارت خارجه كشور، كارگروه علوم و فناوري بر عهده وزارت علوم و فناوري، كارگروه اقتصاد و بازرگاني بر عهده وزارت اقتصاد و دارايي و غيره فعاليت ميكنند كه هر يك از اين كارگروهها دبيرخانهاي را داشته و وزراي مختلف كشور دبيراني را براي رسيدگي به موضوعات مختلف انتخاب كردهاند.
وي با اشاره به راهاندازي مركز شبانهروزي رسيدگي به مشكلات ايرانيان مقيم خارج از كشور گفت: با راهاندازي اين مركز شبانهروزي و با انجام برنامهريزيهاي جديد و با رويكردي متفاوت با هموطنان خارج از كشور ارتباط برقرار شده كه موجب حذف بروكراسي و رسيدگي به مشكلات اين هموطنان عزيز شده است.
دبيركل شوراي عالي ايرانيان مقيم خارج از كشور با بيان اينكه همچنين شورا توانست با دسترسي به يك بانك اطلاعاتي درباره ايرانيان مقيم خارج از كشور به حل مشكلات احتمالي اين عزيزان بپردازد و بتواند به ارزيابي نهادهاي مرتبط با امور ايرانيان خارج از كشور و رفع دغدغه هاي اين هموطنان را نيز پيگيري كند.
ملكزاده اضافه كرد: اگر چه ايرانيان مقيم خارج از كشور داراي تخصصهاي لازم و در سطوح بالا و مدارج عالي قرار دارند اما باز هم غم غربت دارند كه بايد با برنامهريزي اين غم را بزداييم و بايد بتوانيم براي رفع مشكلات و مسائل آنها گام برداريم. در اين مركز تمام مسائل مورد تحليل و بررسي قرار ميگيرد و براي اين موضوع كارگروههاي مختلف تشكيل شده است تمام دستگاههاي كشور نمايندگان تام الاختياري را در اختيار گذاشتهاند كه بدين شكل اين مركز ميتواند در مورد مسائل مختلف موجود تصميم گرفته و در جهت رفع مشكلات اقدام نمايد.
وي ادامه داد: اكنون به دستور رياست جمهوري و جانشين رييسجمهور در شوراي عالي ايرانيان مقيم خارج از كشور 30 استاندار كشور به عنوان سي نماينده شورا به حل و رسيدگي به مسائل ايرانيان خارج از كشور منصوب شده اند كه درهر يك از اين استان ها دبيرخانههاي دائمي ايجاد شده است.
دبيركل شوراي عالي ايرانيان مقيم خارج از كشور تشريح كرد: در 27 سال گذشته يك بانك تخصصي درباره ايرانيان خارج از كشور وجود نداشت و ما نميتوانستيم ارتباط لازم را با آنها ايجاد كنيم امروز ما اولين بانك اطلاعاتي ايرانيان خارج از كشور را با حضور رييسجمهور محترم ايران راهاندازي خواهيم كرد تا هموطنان خارج از كشور در شرايط مجازي بتوانند بانك اطلاعاتي لازم را داشته باشند. همچنين درباره همايشهاي تخصصي برگزار شده نيز برنامهريزيهاي لازم نيز انجام گرفته است كه در همين راستا پيشنهادات ارائه شده در اين همايشها به صورت يك سند راهبردي تدوين و تبيين ميشود كه در اين صورت ميتوان با دبيرخانه دائمي كه تشكيل شده است موضوعات مورد بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه خانه ايرانيان براي رفع مشكلات ايرانيان خارج از كشور ايجاد شده است، گفت: اين همايش با رويكرد تخصصي برگزار ميشود كه براي دعوت از ايرانيان خارج از كشور كليه دانشگاههاي كشور را به همكاري دعوت كردهايم و با اختصاص سهميه به دانشگاهها براي دعوت از مدعوين برنامهريزيهايي انجام شد كه در اين باره بيش از 8 جلسه با دانشگاههاي معتبر ايران برگزار شده است. در واقع 71 جلسه با روساي دانشگاهها ، روساي نانو، پارك فناوريها و چهرههاي ماندگار برگزار شد كه در اين باره با رايزنيهاي فرهنگي و سفراي ايران در كشورهاي مختلف همكاري خوبي به عمل آمده است كه در اين باره بايد از جناب منوچهر متكي وزير محترم امور خارجه كشور تشكر كرد. در ادامه همچنين كميته علمي براي دعوت از مدعوين تشكيل شد كه اين كميته در تاريخ ايران بينظير بود. در واقع ما از ميان ده هزار نفر ايراني مقيم خارج از كشور مدعوين خود را انتخاب كردهايم.
ملكزاده در ادامه اظهاراتش با اشاره به مركز شبانهروزي رسيدگي به امور ايرانيان خارج از كشور گفت: اين مركز به صورت شبانهروزي به صورت آنلاين آماده پاسخگويي است كه تا كنون سه هزار و پانصد و چهل و يك تماس منجر به تشكيل پرونده شده است كه تا كنون به 65 درصد اين پروندهها رسيدگي شده و پاسخ لازم و نتيجه ارائه شده است. اما 12 درصد آن نيز در حال رسيدگي و پاسخگويي است.
وي ادامه داد: درواقع آگاهي از ظرفيتها و استعدادهاي ايرانيان خارج از كشور وجود يك پشتوانه مطمئن و مشاركت نخبگان شناخت بافت و تركيب ايرانيان خارج از كشور ، تمهيدات لازم جهت حفظ ارتباط را ميطلبد.
دبير شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور همچنين با بيان اينكه 35 نشست تخصصي نيز در ادامه اين همايش برگزار ميشود گفت: در نظر است در اين نشستهاي تخصصي مصوبات لازم به هيات دولت ارائه شود تا موانع نيز از ميان برود. همچنين براي اشاعه زبان فارسي در نسلهاي سوم و چهارم ايرانيان خارج از كشور همكاري هايي با فرهنگستان زبان فارسي به رياست جناب آقاي حداد عادل، براي ترويج زبان فارسي به عمل آمده است.
وي اضافه كرد: همانگونه كه در همايش اول با توجه به درخواست برخي از ايرانيان خارج از كشور مبني بر تشكيل صندوق سرمايهگذاري ارزي امروز ميتوان خبر پذيرهنويسي صندوق سرمايهگذاري ارزي را با حضور رييسجمهور اعلام كرد.
وي در پايان اظهاراتش با اشاره به حضور 1200 نفر ايرانيان خارج از كشور در اين همايش گفت: در واقع برگزاري اين همايش پاسخي است به دروغپراكني هاي رسانههاي گوناگون غربي و حضور شما مدعوين ثابت ميكند كه شما ايراني هستيد ودر اينجا حضور داريد.
در اين همايش منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان، حداد عادل نماينده مجلس شوراي اسلامي ، اسفنديار رحيم مشايي جانشين رييسجمهور در شوراي عالي ايرانيان مقيم خارج از كشور، مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه ، مصطفوي رييس فرهنگ و ارتباطات اسلامي، آخوندزاده معاون وزير امور خارجه، قرباني معاون وزير علوم و تحقيقات و بسياري ديگر از مسوولين كشور حضور دارند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات