/كنفرانس خبري اسد و اردوغان/ اسد: حمله به ناوگان آزادي بيانگر ماهيت خصمانه اسرائيل است اردوغان: اسرائيل بهاي خون شهيدان ما را پرداخت ميكند
رئيس جمهور سوريه در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با نخست وزير تركيه تاكيد كرد كه جنايت رژيم صهوينيستي عليه ناوگان آزادي بخشي از ماهيت خصمانه اين رژيم است كه بر ريختن خون فلسطينيان استوار ميباشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بشار اسد، رئيس جمهور سوريه كه به تركيه سفر كرده در كنفرانس خبري مشترك با رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه اظهار داشت: اين جنايت نه فقط از نظر سوريه و تركيه جنايتي زشت و قبيح است بلكه تقريبا همه جهان بر اين توصيف اجماع دارند.
وي تصريح كرد كه اين جنايت بخشي از ماهيت خصمانه اسرائيل محسوب ميشود كه بر ريختن خون فلسطينيان استوار است. اين اولين باري نيست كه چنين جنايتي روي داده است، بلكه از مدتها پيش انجام ميشده و همچنان ادامه دارد.
اسد ضمن تاكيد بر همبستگي ملت سوريه با ملت دوست و برادر تركيه در حادثه شهادت تعدادي از شهروندان اين كشور تصريح كرد: اين شهدا در بهشت برين ماوي ميگزينند و احساسات ما در قبال از دست دادن اين عزيزان همانند احساس از دست دادن يك شهروند سوري و يا فلسطيني و يا هر شهروند عرب ديگر است.
اسد تصريح كرد: نميتوانيم بگوييم، اين مساله تنها اشتباهي است كه سربازان اسرائيلي مرتكب شدهاند يا اينكه اشتباه در تصميمگيري كابينه امنيتي دولت اسرائيل محسوب ميشود، بلكه بيانگر ويژگي غريزي اسرائيل در طول تاريخ است.
اسد با محكوم كردن اين جنايت تاكيد كرد كه رژيم صهيونيستي به صورت برنامهريزي شده دست به كشتار حاميان خارجي مساله فلسطين زد.
وي ادامه داد: اين اولين باري است كه اسرائيل نميتواند بي گناهاني را كه هدف قرار داده به چيزي متهم كند زيرا همواره اينچنين بوده كه بيگناهان را ميكشد و آنها را به تروريسم متهم ميكند. ما همه ميدانيم بهانههاي اسرائيل در خصوص اين كه سربازانش از خود دفاع كردند، كذب است و اين ادعاها نميتواند ديگران را قانع كند. آنها شهروندان بيگناهي بودند كه هدفي انساني جز لغو محاصره غزه نداشتند.
رئيس جمهور سوريه عنوان داشت: اسرائيل اهداف متعددي را از حمله به ناوگان آزادي دنبال ميكرد و اولين هدف اين بود كه ميخواست مانع از آمدن كشتي و يا كاروان ديگري به غزه شود، زيرا سخن گفتن از محاصره غزه و فلسطينيان در منطق اسرائيل ممنوع ميباشد.
وي افزود: از سوي ديگر تركيه به عنوان كشوري كه تلاشي جدي و صادقانه را براي تحقق صلح خاورميانه انجام ميدهد و به دليل تعلق خاطري كه به صلح دارد بايد تاوان اين اقدام را پرداخت ميكرد.
وي افزود: طرح تركيه براي ميانجيگري صلح و پاسخ فوري سوريه به اين طرح اسرائيل را مقابل جهانيان رسوا كرد و نشان داد كسي كه در روند صلح مانع تراشي ميكند، اسرائيل است نه سوريه يا طرفهاي عربي .
اسد ميانجيگري تركيه را شفاف توصيف كرده و افزود: تركيه بايد تاوان تلاشش براي بازگرداندن منطقه به اوضاع طبيعي را پرداخت كند.
وي تاكيد كرد:آنچه كه در نشست اقتصادي داووس روي داد، عليه نخستوزير تركيه نبود بلكه اين موضعگيري عليه ملت تركيه و مواضعش در منطقه از جمله موضعگيري در قبال جنگ عراق بود كه آنها با استفاده از خاك اين كشور براي حمله غير قانوني به كشوري آزاد و مستقل مخالفت كردند.
اسد افزود: هدف ديگر اين اقدام توهين به ملت تركيه و مواضع آنها در حمايت مداوم از لغو محاصره غزه و ارسال كاروانهاي حامل كمكهاي بشر دوستانه به فلسطينيان و توهين به موضعگيري ملت تركيه در حمايت از دولتشان جهت ايفاي نقش در فرايند صلح است.
رئيس جمهور سوريه تصريح كرد: اسرائيل بايد بداند، مادامي كه به اشغال خاك ديگر كشورها ادامه دهد، به عنوان دشمن صاحبان اين اراضي باقي خواهد ماند و تا زماني كه ضد صلح باشد، دشمن طرفداران صلح باقي خواهد ماند. ما به عنوان ساكنان اصيل اين منطقه خواهان صلح هستيم .
وي با اشاره به اظهارات اخير رجب طيب اردوغان كه تاكيد كرده بود، خون اعراب و خون مردم تركيه يكي است و آنچه در اراضي فلسطيني روي ميدهد، تفاوتي با آنچه در تركيه روي ميدهد ندارد، گفت: تركيه امروز به حامي و پشتيبان غزه تبديل شده است، همان طوري كه 100 سال پيش به حمايت از فلسطين پرداخت و دولت عثماني از فروش سرزمين فلسطين به يهوديان خودداري كرد.
نخستوزير تركيه نيز تاكيد كرد: حمله اسرائيل به ناوگان تركيه تنها شهروندان ترك را هدف قرار نداده بلكه شهرونداني از كشورهاي مختلف جهان را هدف قرار داده است.
وي با محكوم كردن شديد اين اقدام آن را تجاوزي بربري توصيف كرد كه غير نظاميان بي گناه را هدف قرار داده و با تمامي قوانين بينالمللي و ارزشهاي انساني مغاير است.
اردوغان تصريح كرد: كشتي مرمره، راشل كوري و ديگر كشتيهايي كه به غزه ميروند، تنها براي صلح، انسانيت و براي غزه راهي اين منطقه ميشوند .
وي افزود: استفاده از خشونت عليه غيرنظاميان قابل توجيه نيست و دلايل واهي ارائه شده از اسرائيل هيچ كس را قانع نميكند. اين يك اقدام تجاوزگرانه و جنايتكارانه است كه اسرائيل سعي ميكند، بر آن سرپوش بگذارد.
اردوغان تصريح كرد: سياست اسرائيل از مدتها پيش تاكنون سياست بيمسئوليتي بوده است و بر همين اساس در روند تحقق صلح در خاورميانه مانعتراشي كرده و تحت حمايت برخي همواره به صورت افراطي از قدرت استفاده ميكند.
وي گفت: ما در ديدار با رئيس جمهور سوريه تاكيد كرديم كه بايد قانون مافوق همه چيز باشد و در اين ديدار راهكارها براي تحقق صلح و گامهاي مشترك جهت تحقق اين هدف را بررسي كرده و معتقديم تنها محكوميت اين جنايت از سوي جامعه بينالمللي كافي نيست بلكه بايد يك كميته حقيقتياب بينالمللي تشكيل شده و در اين چارچوب عمل كند.
نخستوزير تركيه تصريح كرد: بهتر است، اين كميته تحقيقاتي مستقل تحت حمايت سازمان ملل تشكيل شود و ما اين مساله را در گفتوگو با دبير كل سازمان ملل مطرح كرده و تاكيد نموديم، نبايد اجازه دهيم كه از اين جنايت گذشت و بايد واكنشهايي جدي در قبال آن انجام داد.
وي تصميم گيريهاي شوراي اتحاديه عرب و سازمان كنفرانس اسلامي را مهم توصيف كرده و بر ضرورت حمايت از اين گامها و برداشتن گامهاي عملي و واكنش مناسب جامعه بينالمللي به اقدامات رژيم صهيونيستي با توجه به عدم پايبندي اين رژيم به تصميمات سازمان ملل تاكيد كرد.
وي تصريح كرد كه آنكارا سعي در آغاز تحقيق بينالمللي درباره جنايت ناوگان آزادي دارد و اسرائيل با بهانههاي دروغين هميشگي خود نخواهد توانست، افكار عمومي جهان را فريب دهد.
اردوغان همچنين اظهار داشت: اين اسرائيل است كه در روند مذاكرات مانعتراشي ميكند، اگر اينچنين نبود، چرا بايد در شرايطي كه مذاكرات غير مستقيم صلح را با سوريه تحت نظارت تركيه انجام ميداد، به غزه حمله ميكرد.
وي گفت: اسرائيل بهاي خون شهيدان ما را پرداخت ميكند و ما در چارچوب قانوني اين مساله را پيگيري ميكنيم.
وي افزود: اسرائيل رو در روي جهان قرار گرفته و همه كشورها از جمله آمريكا بايد گامهايي مطمئن در اين خصوص بردارند.
وي گفت: اسرائيليها به دروغ گويي عادت كردند و همواره همين كار را انجام ميدهند. در خصوص سرنشينان ناوگان آزادي نيز اقدام به نشر اكاذيب كردند كه قابل قبول نيست.
اردوغان در پايان اظهار داشت: خواستههاي ملت فلسطين مهمتر از همه چيز است و ما نميتوانيم اين خواستهها را ناديده بگيريم.
وي با درخواست از اتحاديه عرب و سازمان كنفرانس اسلامي براي كمك به مساله آشتي ملي گروههاي فلسطيني افزود: هيچكس حق ندارد كه اقدام به تفرقهافكني ميان اقشار مختلف ملت فلسطين كند و ذكر نام جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) به عنوان يك سازمان تروريستي يك اشتباه بزرگ است.
اين در حالي است كه رئيس جمهور سوريه در جريان سفر به تركيه با عبدالله گل، رئيس جمهور اين كشور نيز ديدار و به ملت و دولت تركيه به دليل شهادت شهروندان اين كشور در حمله رژيم صهيونيستي به ناوگان آزادي تسليت گفت.
بر اساس گزارش خبرگزاري سوريه، دوطرف همچنين در خصوص تحولات خاورميانه گفتوگو كرده و بر ضرورت برداشتن گامهاي عملي جهت وادار نمودن رژيم صهيونيستي به لغو محاصره غزه تاكيد كردند.
رئيسان جمهور تركيه و سوريه ضمن مهم توصيف كردن تحقق آشتي ملي فلسطين آن را اساسي براي پايان دادن به رنج و مشكلات ملت فلسطين و بازگرداندن حقوق آنها ازجمله حق تشكيل كشور مستقل فلسطين و تلاش براي لغو محاصره غزه دانستند
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات