/مروري بر مهمترين اخبار صنعتي جهان در هفته گذشته/ انتقاد وزير صنايع اندونزي از ايران
در هفتهاي که گذشت وزير صنايع و معادن با دو وزير همتاي خود از کشورهاي اندونزي و گينه ديدار کرد که در اين بين انتقادات وزير صنايع اندونزي از طرف ايراني در سايت هاي خارجي بازتاب داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد هدايت، وزير صنايع اندونزي، عنوان کرد که اندونزي از سرمايه گذاري شركت هاي ايراني در بخش انرژي خود حمايت مي کند؛ اما با وجود اين که تاکنون بارها دعوت خود براي سرمايه گذاري ايران در صنعت پالايشگاهي اندونزي را تكرار كرده ام، اما هنوز نشانه روشني از سوي سرمايه گذاران ايراني نديده ام.
وي خاطرنشان کرد که در جريان سفر به ايران براي شركت در نشست گروه هشت بار ديگر به مقام هاي ايراني اعلام كرده براي سرمايه گذاري در پالايشگاه بزرگ اندونزي منتظر پاسخ نهايي آن ها است، اما ايران هنوز در حال مطالعه و بررسي اين پيشنهاد است.
چند سايت خبري خارجي ديگر و عمدتا مربوط به اندونزي نيز در اين هفته خبر انتقاد وزير صنايع اين کشور از ايران را بازتاب دادند.
* * انحصار شديد در صنعت مخابرات ايران
اين در حالي بود که پايگاه اينترنتي ورتيکل نيوز در گزارشي تحليلي به بررسي نقاط ضعف و قوت صنعت مخابرات ايران پرداخته و نتيجه گيري کرد که صنعت مخابرات ايران طي سال هاي اخير به قدرت منطقه خاورميانه تبديل شده است.
البته اين پايگاه اينترني به نقاط ضعف صنعت مخابرات ايران نيز اشاره کرد و نوشت که ايران يكي از بازارهاي بزرگ مخابراتي خاورميانه به خصوص در بخش تلفن همراه و اينترنت است، اما در عين حال بازار فعاليت هاي مخابراتي ايران يكي از كمتر توسعه يافته ترين و غيرآزادترين بازارهاي منطقه است. ايران طي سال هاي اخير به قدرت مهم مخابراتي در منطقه تبديل شده، اما رقابت در بازار مخابرات ايران به شدت پايين است. در بخش تلفن همراه ايران تنها دو اپراتور فعاليت مي كند و آغاز فعاليت اپراتور سوم نيز تاكنون بارها به تعويق افتاده است.
* * تسليم شده ها، تسليم نشده ها
اما در اين هفته رويترز در گزارشي به آخرين وضعيت شرکت هاي تسليم شده در برابر فشارهاي آمريکا براي قطع رابطه با ايران و شرکت هاي تسليم نشده در اين زمينه پرداخت. در اين گزارش عنوان شد که شرکت هاي بزرگ صنعتي مانند کاترپيلار براي قطع همکاري با ايران وارد عمل شده اند، اين در حاليست که شرکت هايي مانند مزدا موتور و گازپروم نيز هنوز تسليم فشارهاي آمريکا نشده اند.
* * چين بزرگترين قاتل معدن کاران
اين هفته همچنين دو شرکت چيني و آمريکايي از همکاري خود در صنعت فولاد خبر داده و در همين حال اعلام شد که چين همچنان رکورددار بيشترين حوادث معدني در جهان است. بدترين حادثه معدني تاريخ جهان مربوط به 25 آوريل سال 1942 مي شود که انفجار در معدن زغالسنگ در نزديك بنزي چين هزار و 549 معدنچي را به كام برد.
* * اميدها بر باد رفت
دادگاه عالي خلق شانگهاي در اين هفته درخواست تجديدنظر سه كارمند سابق ريوتينتو را رد كرد تا به اين ترتيب يک بار ديگر اميد کارمندان سابق غول معدني جهان بر باد برود.
البته در اين بين استرن هو، رييس سابق دفتر ريوتينتو در شانگهاي نيز به تحمل 10 سال زندان محكوم شده، به خود زحمت تجديدنظر نداده است.
* * هجوم به غرب آفريقا
ضمن اين که روزنامه انگليسي فايننشيال تايمز در گزارشي نوشت كه گروههاي بزرگ معدني جهان براي حضور در پروژههاي غرب آفريقا برنامهريزي ميكنند. بر اين اساس شش شركت بزرگ معدني و فولادي دنيا براي حضور در ذخاير غني غرب آفريقا با يكديگر رقابت ميكند. اين شركتها قصد دارند ميلياردها دلار در گينه، ليبريا و سيرالئون سرمايهگذاري كنند.
* * افزايش ماليات دردسرساز شد
همچنين در هفته اي که گذشت اعلام شد، در پي افزايش ماليات دريافتي از شركتهاي معدني فعال در استراليا اجراي بسياري از پروژههاي معدني در اين كشور با وضعيت نامساعدي روبهرو شده است.
دولت استراليا اخيرا تصميم گرفته تا ماليات دريافتي از پروژههاي معدني و شركتهاي معدنكاري فعال در اين كشور را تا 40 درصد افزايش دهد كه اين اقدام ممكن است در ادامه به ضرر اجراي پروژههاي معدني در اين كشور تمام شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات